Hısım akraba yönetimi!
Gündem, 15 Aralık 2025 09:34CHP İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, Mainz Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği’ne AKP MYK Üyesi Mustafa Şen’in kızı Şeyma Şen Aybek'in atandığını açıkladı. Özçağdaş, “Siz ancak bakan çocuklarının hakkını bilirsiniz başka da bilmezsiniz” dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde açıklamalarda bulunan CHP İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, MEB, Mainz Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği’ne AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen’in kızı Şeyma Şen Aybek'in atandığını duyurdu.
Özçağdaş, “Siz ancak bakan çocuklarının hakkını bilirsiniz başka da bilmezsiniz. Bir milyon kişinin içinde adam bulamamışsınız bir AKP’linin kızını torpille Almanya’ya göndermişsiniz” sözlerini sarf etti.
Ölüm makinesi haline gelen MESEM’leri eleştiren Özçağdaş, “17 çocuğumuz MESEM'lerde öldü. Bunu görmediniz, duymadınız, ailelerini aramadınız ama o 17 çocuğun hakkını savunan 17 başka TİP’li çocuğu gözaltına aldınız, 16'sını tutukladınız. Perşembe günü MESEM'de hayatını kaybeden Eren Dağ'ın duruşması görüldü. İyi hal indirimiyle tarla sahibi 3 yıl on ay, iş yeri sahibi on taksitle 106 bin lira vererek kurtuldu. Ben dün Eren’in babasıyla konuştum. Dedi ki ‘Çocuğumuz MESEM’de vefat etti. Neden hiç kamu görevlisi yargılanmıyor? Bunu da anlamış değilim. Çocuğumuzu oraya gönderen okuldu.’ Ben buradan Sayın Bakan’a soruyorum. Hiç aradınız mı onları?” dedi.
ÖĞRETMENLER GÜNÜNDE ATAMIŞSINIZ
Özçağdaş Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e “Eren’in babasına ne cevap vereceksiniz?” diye sorarak sözlerine şöyle devam etti:
“Ama Sayın Bakan cevabını vermiş. 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde AKP’li AR-GE Eğitim Başkanının kızı Şeyma Şen’i atamasız, dışarıdan Mainz Başkonsolosluğuna atamış. Siz ancak bakan çocuklarının hakkını bilirsiniz başka da bilmezsiniz. Bir milyon kişinin içinde adam bulamamışsınız bir AKP’linin kızını torpille Almanya’ya göndermişsiniz.”
Gündem, 15 Aralık 2025 09:34
Yorumlar (0)
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
Erdoğan'a PKK uyarısı
SGK'da devlet katkısı kaldırıldı!
Altın fiyatları için tarih verildi!
Emekliye şok!
Bakın şu düşkün leyleklerin yavrusunun yaptığına!
Belediyeciliği Cumhurbaşkanımızdan öğrendik
Kandıra’da fındık hasadı öncesi üreticiye yol desteği
İYİ Parti'den çerçeve yasa Anayasaya aykırı çıkışı
