KOTO’nun kadınlarla ilgili seminerine büyük ilgi
İş Dünyası, 10 Aralık 2025 03:04Kocaeli Ticaret Odası Kadın Girişimcileri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü ve 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü kapsamında, kadınların güçlenmesine ve farkındalığın artırılmasına yönelik önemli bir etkinliğe imza attı.
Kocaeli Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Nurhayat Güldüren’in Odamız İcra Kurulu Üyeleri Esma Bektaş, Melike Andız Bayılmaz ve Neslihan Naipoğlu ile birlikte ev sahipliği yaptığı “Girişimci Kadınlar KADES ile Güvende – Dijital Şiddet” temalı seminerlerde, kadına yönelik şiddetin önlenmesi, dijital şiddetin boyutları ve korunma yolları detaylı şekilde ele alındı.
‘HER ZAMAN YANINIZDAYIZ’
Programın açılış konuşmasını, Kocaeli Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Nurhayat Güldüren gerçekleştirdi. Güldüren, kadınların hem fiziksel hem dijital ortamda karşılaştıkları şiddet biçimlerine karşı bilinçlenmesinin büyük önem taşıdığını vurgulayarak, KOTO Kadın Girişimciler Kurulu’nun bu konuda çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceğini ifade etti. Güldüren, “Her zaman yanınızdayız” mesajı verdi. Akabinde, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Odamızın hazırladığı videonun gösterimi yapıldı.
KADES PROGRAMI
Seminer kapsamında, Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amiri J. Başçavuş Şenay Soylu, Kadın Destek (KADES) uygulamasının kullanımı, şiddet durumunda başvuru mekanizmaları ve kadınların acil durumlarda kendilerini nasıl koruyabilecekleri konusunda katılımcıları bilgilendirdi.
.gif)
DİJİTAL ŞİDDET
Aile ve Sosyal Hizmetler Kocaeli İl Müdürlüğü’nden Sosyolog Elin Şehnaz Uysal ise günümüzde giderek artan bir sorun haline gelen dijital şiddeti, kapsamı, örnekleri, hukuki boyutları ve korunma stratejileriyle ele alan kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. Uysal, kadınların özellikle sosyal medya, mesajlaşma uygulamaları ve dijital platformlarda maruz kaldıkları taciz ve baskı türlerine dikkat çekerek dijital farkındalığın önemini vurguladı.
KADIN GİRİŞİMCİLERDEN ŞİDDETLE MÜCADELEDE GÜÇ BİRLİĞİ
Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği program, soru–cevap bölümü ve karşılıklı değerlendirmelerle interaktif bir şekilde tamamlandı. KOTO Kadın Girişimcileri, benzer farkındalık çalışmaları ve eğitim programları ile kadınların hem sosyal hem dijital yaşamda güçlenmesine katkı sunmaya devam edeceklerini belirtti.
KOCAELİ TİCARET ODASI’NDAN KADINLARA DESTEK MESAJI
Kadına yönelik şiddetle mücadelenin yalnızca bir günün konusu olmadığına vurgu yapılan etkinlikte, KOTO’nun tüm kadın girişimcilerin yanında olduğu bir kez daha ifade edildi. 25 Kasım ve 5 Aralık’ın sembolik öneminin ötesinde, yıl boyunca sürecek bilinçlendirme çalışmalarının artırılarak devam ettirilmesi hedefleniyor.
İş Dünyası, 10 Aralık 2025 03:04
Yorumlar (0)
İzmitli esnafa iyi haber!
Temmuz'da emekli maaşına zam yapılacak mı?
Derince’de binlerce kişi aynı sofrada buluştu
İşte Kocaeli’de alınan bayram tedbirleri
Başkan Ömeroğlu’ndan Kadir Gecesi mesajı
Arapça İstiklal Marşı'na soruşturma
Belsa önünde dev iftar sofrası kurulacak! Tüm İzmitliler davetli
Bu bir yoksulluk cinayetidir
KSO Başkanı Dr. Zeytinoğlu’ndan denk bütçe çıkışı!
AKP seçimi kaybedeceği için bunları yaşıyoruz
Kocaeli’de Muşluların artık bir derneği var!
KOTSİAD’ın iftarı iş dünyasını bir araya getirdi
Kocaeli vekili Kanko tartışma yaratan dilekçeyi TBMM gündemine taşıdı
Çayırova’da temizlik mesaisi
AKP'li iş insanını eleştirdi, hapse atıldı
Başkan Ölmez’den Kadir Gecesi mesajı
Kartepe Belediyesi yetkilileri bu parka müdahale eder mi?
İzmit Belediyesi, Yahya Kaptan’da da iftar sofrası kurdu
Başkan Söğüt: Kadir Gecesi, gönüllerimizi birleştiren müstesna bir gecedir
Ankara-İstanbul arasında 6 ek YHT seferi
Gölcük Değirmendere’deki kayık çekek yeri 16 kamera ile izleniyor!
İş insanı Şükrü Bayram, Akça Koca Platformu’nu iftarda ağırladı
GTO Başkanı Aslantaş meslek lisesindeki üretim odaklı çalışmayı yerinde inceledi
AKP’liler iftarda salona sığmadı
Bu caddede lamba var, ışık yok!
Tarım ürünlerinde artış durmuyor
Artık yorulmuşlardır, eskimişlerdir
Tramvay hattında 6 durağın tabelası asıldı
İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: Var mısın?
En kanlı cümle mezhep kavgası
Buna özensiz iş yapmak denir!
Bahçeli'nin sağ kolu Feti Yıldız ne demek istedi?
İşte yeni Türkiye! Konuşmak suç oldu
Piyasalar o güne odaklandı!
MHP’de büyük buluşma!
Yüksekte çalışma eğitimi
Tarikatlar okullarda cirit atıyor!
Vali Aktaş’tan Kadir Gecesi mesajı
Buradan önce bakan yürüsün!
