Bu projeye destek verenlere yazıklar olsun!
Gündem, 08 Aralık 2025 03:25İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Kartepe’de yapılmak istenen haddehane projesine karşı sürdürülen mücadele kapsamında bölgeye gelerek dayanışma çadırını ziyaret etti. Burada vatandaşlara hitap eden Türkkan, projenin insan sağlığı ve çevre açısından büyük riskler taşıdığını belirterek sert açıklamalarda bulundu.
Konuşmasına “Buraya bir Kocaeli milletvekili olarak değil, 30 yıldır bu kentin havasını soluyan bir Kocaelili olarak geldim” diyerek başlayan Türkkan, 30 yılı aşkın süredir sanayicilik yaptığını, Sanayi Odası Meclisi’nde görev aldığını ve Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgelerinden biri olan Dilovası OSB’de yöneticilik yaptığını ifade etti.
İstihdamın önemine dikkat çeken Türkkan, “İstihdam refah demektir, vergi demektir. Ama bunların hepsinden daha önemli bir şey var: İnsan hayatı. İnsanlar ölüyorsa, fabrikanın da, refahın da anlamı kalmaz” dedi.
“KOCAELİ 30 YILDIR ZEHİRLENİYOR”
Kocaeli’nin yıllardır çevre felaketleriyle karşı karşıya olduğunu vurgulayan Türkkan, hurda demirden üretim yapan tesislerin radyasyon riskine dikkat çekti. Bu tür tesislerin dünyanın birçok ülkesinde yasaklandığını belirten Türkkan, “Radyasyon içeren hurdalar burada eritiliyor, ortaya çıkan zehirli salınım sadece Kartepe’ye değil bütün Kocaeli’ye yayılıyor. Bu, yıllardır süren sessiz bir felakettir” diye konuştu.
Çernobil örneğini hatırlatan Türkkan, “40 yıl geçti ama etkileri hâlâ sürüyor. Kanser vakaları nesilden nesle aktarılıyor. Bugün burada buna sessiz kalan herkes tarihi bir vebalin altına girer” ifadelerini kullandı.
.gif)
“BU PROJEYE DESTEK VEREN HER KURUŞ HARAMDIR”
Haddehane projesine destek veren siyasetçilere sert sözlerle yüklenen Türkkan, “Eğer bu fabrikanın faaliyetine rıza gösterirseniz, bırakın katkı sunmayı, kapalı kapılar ardında destek verirseniz, aldığınız her kuruş size haram zıkkım olsun” dedi.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman’a da seslenen Türkkan, “Neden sessiz kalıyorsunuz? Bu şehirde siz de yaşıyorsunuz. Bu mesele siyaset üstü bir meseledir” şeklinde konuştu.
“BU BİR SANAYİ KARŞITLIĞI DEĞİL, YAŞAM MÜCADELESİ”
Mücadelenin sermaye veya üretim karşıtlığı olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayan Türkkan, “Ben sanayiciyim. Üretmenin, istihdam yaratmanın ne kadar kutsal olduğunu bilen biriyim. Ama insanları öldürerek üretmenin hiçbir anlamı yok” dedi. Tüm siyasi partilere ve Kocaeli halkına çağrıda bulunan Türkkan, hukuki sürecin sonuna kadar takip edileceğini, baro tarafından açılan davaya müdahil olacaklarını ve gerekirse kitlesel yürüyüşler düzenleyeceklerini söyledi.
“EN ÖNDE BEN YÜRÜYECEĞİM”
Kartepe’de yapılmak istenen haddehaneye karşı ortak bir mücadele çağrısı yapan Türkkan, “Partisi ne olursa olsun herkes bu meseleye sahip çıkmalı. Bu Kartepe’nin, Başiskele’nin, İzmit’in meselesidir. Gerekirse yürüyüşe en önde ben katılacağım” diyerek konuşmasını tamamladı.
Gündem, 08 Aralık 2025 03:25
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
