Ormanya’da mantar aradılar!
Gündem, 08 Aralık 2025 09:34Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Ormanya’da düzenlediği “Mantar Avı” etkinliği, uzman rehberler eşliğinde doğa keşfi, bilimsel inceleme ve gastronomiyi bir araya getirerek katılımcılara kapsamlı bir deneyim sundu.
MANTAR AVI İLE DOĞA VE GASTRONOMİ BİR ARAYA GELDİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, doğal yaşamı koruma ve sürdürülebilir turizmi güçlendirme hedefi doğrultusunda önemli çalışmalara imza atıyor. Bu kapsamda Türkiye’nin önde gelen mantar rotalarından biri olan Ormanya’da özel bir “Mantar Avı” etkinliği düzenledi. Gastronomi uzmanı Uğur Batı ve mikoloji alanında yetkin Dr. Semra Erol’un rehberliğini üstlendiği etkinlik, Türkiye’nin dört bir yanından gelen influencerların katılımları ile keyifli bir doğa buluşmasına dönüştü.
DOĞASEVERLER İÇİN YENİ BİR MACERA
Ormanya’nın masalsı noktalarından Balıklı Gölet’te başlayan etkinlikte katılımcılar, uzman rehber eşliğinde yürüyüş yaparak, bölgedeki mantarların gizemli dünyasını keşfetti. Rota üzerindeki Ormanya Kuş Halkalama İstasyonu’nu ziyaret eden ekip, kuş halkalama çalışmaları hakkında bilgi alıp, halkalanan kuşların doğaya salınış anına tanıklık etti. Dr. Semra Erol, toplanan mantarları inceleyerek; yenilebilir, nadir ve dikkat edilmesi gereken türleri hakkında bilgiler verirken, mantarların ekosistemdeki yeri ve besin değerlerini de katılımcılara aktardı. Etkinlik, mantar kokoreç ikramıyla son bulurken, katılımcılar mantarın gastronomideki farklı kullanım alanlarını deneyimleme fırsatı buldu.
.gif)
BÜYÜKŞEHİR’DEN HEM BİLİM HEM DENEYİM FIRSATI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Berna Abiş’in de eşlik ettiği ‘Mantar Avı’ etkinliği, katılımcıların hem nadir mantar türlerini keşfetmesini hem de mantarın ekosistemdeki rolü ve gastronomideki kullanım alanları hakkında bilgi edinmesini sağladı. Sahip olduğu zengin ekosistem, nadir mantar türleri ve doğal çeşitliliği ile Türkiye’nin en güçlü mantar gözlem bölgeleri arasında yer alan Ormanya, her yıl binlerce doğaseveri ağırlarken aynı zamanda bilimsel araştırmalar ve gastronomi turlarına da ev sahipliği yapıyor.
Gündem, 08 Aralık 2025 09:34
Yorumlar (0)
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
Erdoğan'a PKK uyarısı
SGK'da devlet katkısı kaldırıldı!
Altın fiyatları için tarih verildi!
Emekliye şok!
Bakın şu düşkün leyleklerin yavrusunun yaptığına!
Belediyeciliği Cumhurbaşkanımızdan öğrendik
Kandıra’da fındık hasadı öncesi üreticiye yol desteği
İYİ Parti'den çerçeve yasa Anayasaya aykırı çıkışı
