Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gündem, 05 Aralık 2025 22:26Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren İzmit Merkez Mezbaha Tesisi, İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) uzmanlarını ağırladı. Ziyaret sonunda yapılan değerlendirmede, Büyükşehir’e bağlı mezbaha tesisinin sahip olduğu teknik altyapı ve kalite yönetim sistemleriyle İİT (İslam İşbirliği Teşkilatı) üye ülkelerine örnek olabileceği ifade edildi.
DÜNYA STANDARTLARINA ULAŞAN TESİS
Türkiye dahil 57 İİT (İslam İşbirliği Teşkilatı) üyesi ülke için helal standartları hazırlayan SMIIC’in teknik ekibi, helal kesim süreçlerini yerinde incelemek üzere Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzmit Merkez Mezbaha Tesisleri’nde kapsamlı bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret, SMIIC Helal Gıda Konuları Teknik Komitesi (TC1) uzmanları Dr. Awal Fusine ve Dr. Mohammed Ali Alsheikh tarafından yürütüldü. Uzmanlar; HACCP ekibinin yürüttüğü hijyen ve kalite yönetimi uygulamalarını, helal kesim prosedürlerini, canlı hayvan kabul alanlarını, kesim hattını, veteriner hekim kontrol süreçlerini ve soğuk zincir yönetimini yerinde gözlemledi. Tesisin helal standartlarının sürdürülebilirliği için yürütülen çalışmalar hakkında teknik değerlendirmeler yapıldı.
.gif)
GELECEĞE YÖNELİK İŞBİRLİĞİ MESAJI
SMIIC uzmanları, helal gıdalar için genel şartlar standardının Türkiye’deki uygulanmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, gelecekte gerçekleştirilebilecek ortak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu. Ziyareti gerçekleştiren Dr. Mohammed A. Ali Alsheikh, işbirliğine yönelik olarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Olanakları incelemek için önemli bir adımdı” değerlendirmesinde bulundu. Tesisten duyduğu memnuniyeti ise “Modern makineler, verimli su arıtımı ve atık yönetim sistemleriyle tam donanımlıydı” ifadeleriyle belirten Alsheikh, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.
BÜYÜKŞEHİR MEZBAHASINA TAM NOT
Ziyaret sonunda yapılan değerlendirmede, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi mezbaha tesisinin sahip olduğu teknik altyapı ve kalite yönetim sistemleriyle İİT üye ülkelerine örnek olabileceği ifade edildi. Belediye yetkilileri ise SMIIC ile yürütülen iş birliğinin bölgedeki helal gıda standartlarının güçlenmesine önemli katkı sunduğunu belirtti.
Gündem, 05 Aralık 2025 22:26
Yorumlar (0)
Daha iflas edecek esnafımız var
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
