İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
Siyaset, 04 Aralık 2025 21:05Süreç komisyonu’nda İmralı ile yapılan görüşmenin tutanakları değil sadece kimin derlediği anlaşılmayan bir “özet” okununca ortalık karıştı. CHP’nin “şeffaflık” tepkisine, DEM Parti’nin de katılması dikkat çekti.
TBMM bünyesinde kurulan süreç komisyonu için bugün kritik bir gündü. Önce tüm partiler kendi raporlarını komisyona sunacak, ardından komisyon heyetinin İmralı ile yaptığı görüşmeye dair tutanaklar okunacaktı. Fakat ikinci adımda garip bir tökezleme yaşandı. Partiler kendi raporlarını sunduktan sonra İmralı tutanaklarının okunmasını beklerken ellerine “özet” diye birer kağıt tutuşturuldu.
Bu durum hem CHP’den hem Dem Parti’den tepki çekti.
CEVAP: GELSEYDİN O ZAMAN!
Milli Dayanışma Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nda AKP'liler ile CHP’liler arasında gerginlik yaşandı. CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, İmralı'yı ziyaret eden komisyon heyetinin terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan ile yaptığı görüşmenin tutanaklarının tümünün okunmasını istemesiyle başlayan gerginlik, AKP'li Mehmet Şahin'in "Sen niye gelmedin?" sözleri üzerine tırmandı. CHP'li Okan Konuralp'in de Mehmet Şahin'e tepki göstermesi üzerine diğer vekiller araya girdi.
‘DOLAYLI ANLATIMA GEREK YOK’
DEM Parti de tutanakların özetinin okunmasına tepki gösterdi.
DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, komisyon toplantısı sırasında yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bu sürecin toplumsallaşması ve sürecin şeffaflığı bizim açımızdan hayati bir önem taşıyor. Çok kritik bir değeri var. Süreç şeffaf ilerlemeli ve toplumla paylaşılması gereken her şey ama her şey hiçbir şekilde gizlenmeden paylaşılmalı. Hiçbir şey gizli kalmamalı ya da işte şöyle başlıklar istenmedi. Böyle talepler yoktu, şu vardı, bu yoktu gibi tercümeye gerek yok.
Dolaylı anlatılma gerek yok. Doğrudan anlatıcısı olanın mesajları kamuoyuna ve komisyona aktarılmalı. Komisyona aktarılan bu görüşler açık biçimde aktarılmalı ve bunlara da isteyen herkes ulaşabilmeli. Buradan çağrımızı yineliyoruz. Şu anda komisyon toplantı halinde. Ümit ederiz ki oradan çıkacak karar bu şekilde olur ve bu aksi takdirde kabul edilemez. Gizli saklı olmayan her şeyi kamuoyuyla paylaşmak gerekir. Bugüne kadar hiçbir şey gizli saklı yürütülmedi. Gizli saklı olmasın."
Siyaset, 04 Aralık 2025 21:05
Yorumlar (0)
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
Kocaeli’de perdeler Shakespeare’in ölümsüz komedisi ile açılıyor
