Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Gündem, 04 Aralık 2025 05:57Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, kılıçlı yemin töreni sonrası ihraç edilen teğmenlerden birinin memleketine dönüp bakkallık yaptığını söyledi. 'Devletimiz yıllarca para harcadı, bu insanları eğitti, yetiştirdi. Bakkal olsun diye mi bu insanlar yetiştirildi? Çok hazin, üzüntü verici olaylar yaşıyor teğmenlerimiz' diyen Öztürk, 'Hatta ve hatta bazıları intihara kalkıştı. Onları dinlerken gözyaşlarımı tutamadım' ifadelerini kullandı.
Kara Harp Okulu'nun mezuniyet töreni sonrası subay andı okuyup, 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı atan teğmenlerden 5'i ve 3 komutan Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmiş ve Milli Savunma Bakanlığı, 30 Ocak 2025 tarihinde 8 kişinin TSK ile ilişiğinin kesildiğini duyurmuştu.
Sözcü TV'de Serap Belovacıklı'nın sunduğu Haber Saati programına konuk olan Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, ihraç edilen teğmenlerle ilgili dikkat çeken bilgiler paylaştı.
(Saygı Öztürk'ün Doğan Kitap'tan önümüzdeki günlerde çıkacak olan 'Biz Teğmeniz' kitabı tüm kitap mağazaları ve kitap satışı yapan internet sitelerinde yer alacak.)
'BİR TEĞMEN BAKKALIK YAPIYOR'
Yeni çıkaracağı 'Biz Teğmeniz / TSK'dan Atılma Olaylarının İç Yüzü' kitabında Atatürkçü teğmenlerin neler yaşadığını yazdığını belirten Öztürk şöyle konuştu:
"İhraç edilen teğmenlerimizle görüşüyorum, konuşuyorum. Kimi bazen yanıma geliyor. Yeni yazdığım 'Biz Teğmeniz' kitabı için hepsinden fotoğraf istedim üniformalı. Bir teğmenimiz dedi ki, 'Üniformamı yıkattım, ütülettim, kenara kaldırdım. Her gün ona bakıyorum, bir gün mutlaka döneceğime inanıyorum.' Ben de inşallah bu hedeflerini gerçekleştirirler dileğimi burada davurgulamış olayım. Gaziantep'te yaşayan bu teğmenimiz ne yapıyor peki? Devletimiz yıllarca para harcadı, bu insanları eğitti, yetiştirdi. En mutlu günlerinde sokak ortasına bırakılan bu teğmenlerimiz ne yapıyor diye merak edersiniz. Bu genç teğmenimiz şu an bakkallık yapıyor. Olacak iş mi? Bakkal olsun diye mi bu insanlar yetiştirildi?
'İNTİHARA KALKIŞANLAR VAR'
Çok hazin, üzüntü verici olaylar yaşıyor teğmenlerimiz. Hatta ve hatta bazıları intihara kalkıştı. Onları dinlerken gözyaşlarımı tutamadım. Yazık ya bu teğmenlerimize."
Gündem, 04 Aralık 2025 05:57
Yorumlar (0)
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
