Rusya'ya ham petrol taşıyan gemi Kefken açıklarında alev aldı
Gündem, 28 Kasım 2025 10:48Kocaeli'nin Kandıra ilçesi açıklarında Rusya’ya giden iki gemide gemide patlama meydana geldi. Denizcilik Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada patlama sonrası gemiden saldırı ihbarının yapıldığı belirtildi.
Kocaeli'nin Kandıra ilçesi açıklarında İstanbul Boğazı’ndan Rusya'ya giden iki gemide patlama meydana geldi. Gambia bayraklı “KAIROS” adlı ham petrol gemisinde patlama sonrası 'dış müdahale' ihbarı yapılırken. Vırat isimli gemide ise patlama sonrası 'isabet aldık' ihabarında bulunuldu.
25 KİŞİ GEMİDE
KAIROS gemisinin personeli Türk bayraklı “Türkan Saylan” gemisinden yardım istedi ve gemide 25 mürettebatın olduğu bilgisini verdi.
PERSONELLER TAHLİYE EDİLDİ
Kocaeli Valiliği yaptığı paylaşımda gemi personelinin tahliye edildiğini belirterek, "Kandıra Kefken açıklarında yabancı menşeili bir gemide meydana gelen yangında, gemideki 25 personel tahliye edilmiş olup, personellerin sağlık durumları iyidir" denildi.
2. İHBAR
VIRAT isimli gemi personeli de 'isabet aldık' ihbarında bulundu. Denizcilik Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada gemiden gelen ihbara değinilerek, "VIRAT isimli tanker, Karadeniz’de takribi 35 deniz mili açıkta isabet aldığını bildirmiş, olay yerine kurtarma unsurları ve ticari gemi yönlendirilmiştir. Gemideki 20 personelin durumu iyi olup makine dairesinde yoğun duman tespit edilmiştir. Süreç takip edilmektedir" denildi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ise Kefken açıklarındaki gemi yangınına ilişkin yaptığı açıklamada, “Mısır’dan Rusya’ya seyir halindeyken (İstanbul Türkeli Feneri’ne 52 mil mesafede) Karadeniz’de patlama ve yangın meydana geldiği ihbarı alınan KAIROS isimli ve içinde 25 kişi bulunan 274 metre boyundaki tanker için, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımıza ait KEGM-9 ve KEGM-10 hızlı tahlisiye (can kurtarma) botlarımız, KURTARMA-12 Römorkörümüz ve NENE HATUN Acil Müdahale Gemimiz olay yerine ivedilikle yönlendirilmiş olup gemide bulunan 25 personel, KEGM-10 botumuzca denizden sağlıklı bir şekilde alınmıştır” ifadelerine yer verdi.
VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ
Kandıra Kefken açıklarında yabancı menşeili bir gemide meydana gelen yangında, gemideki 25 personel tahliye edilmiş olup, personellerin sağlık durumları iyidir.
Geçmiş olsun dileklerimizle, kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Geçmiş olsun dileklerimizle, kamuoyuna saygıyla duyurulur."
Gündem, 28 Kasım 2025 10:48
Yorumlar (0)
Bu insanlar kaçırıldı mı?
Kellesi kopmuş çok padişah gördük!
İzmit’te 1 dönümlük alana sebze serası kuruluyor
Büyükakın, Mısır’da Gazzelilerle bir araya gelecek
Gölcüklüler beton park istemiyor!
Doğalgaz faturaları cep yakacak!
Kızılay İzmit Şubesi kapatıldı, başkan kayıp
Kocaeli’de kentsel dönüşüm çalışmalarında yeni gelişme!
GTO Başkanı Aslantaş iş dünyasına yeni fırsatlar oluşturacak o toplantıda yerini aldı
Şehir Tiyatroları oyuncuları Başiskele ve İzmit’te de sahne alacak
İzmit’in Aşevi’nde günde 10 bin kişilik yemek üretilmeye başlandı
Seka Park’ta estetik açıklama
Çayırova Devlet Hastanesi’nin zeminine deprem izolatörleri yerleştirildi
İzmit Belediyesi Doğu Kışla’da da iftar sofrası kurdu
Kocaeli’deki Ticaret Odaları Gıda, Tarım ve Hayvancılık Komiteleri toplandı
Derince’nin mahallelerinde iftar sonrası şenlik var!
Yazar ve kültür insanı Hayati İnanç Körfezlilere seslendi
İmamoğlu'ndan duruşmada sert sözler!
Gölcük Kavaklı Mahallesi’nde dev iftar!
Büyükakın başarılı sporcularla iftarda bir araya geldi
Akaryakıta gelen peş peşe zamlar iğneden ipliğe her şeyi etkileyek
Bahçeli, 17/25'e de asrın yolsuzluğu demişti!
Başkan Hürriyet’ten anlamlı imza
Sanayi üretim endeksinin düşündürdükleri! Zeytinoğlu yorumladı
AKP İzmit İlçe Başkanı Dokuzlar öğrencilerle sahurda menemen yaptı
ATM'lerdeki tehlike!
Erdoğan'dan sonra kim AKP Genel Başkanı olacak?
Usta bestekar Amir Ateş’ten Başiskele’de unutulmaz bir gece
Siyasi propaganda uğruna milyarlarca lira zarar
Lüftü Türkkan'a fezleke!
Kartepe’de o yol toz toprak içinde
MHP’liler Dilovası’nda iki mahallede daha ihtiyaç sahibi ailelere el uzattı
Dilovası İlçe Müftüsü İbrahim Köç, aşırı lüks tutkusu ile gündemde
Emekli ve esnaf Ramazan'da feryat etti
Saadet lideri Arıkan iktidarı ABD ve İsrail konusunda uyardı!
Bunların yaptığını Hitler yapmadı
Başkan Söğüt, haftaya İGSAŞ Ortaokulu’nu ziyaret ederek başladı
Çayırova’daki Mekke Film Platosu’na ziyaretçi akını
Başkan Büyükakın, eşi ile birlikte kadınlarla yakından ilgilendi
