Cumhur İttifakı'na lakap taktı!
Siyaset, 26 Kasım 2025 21:27Dervişoğlu, komisyon heyetinin İmralı ziyaretine tepki göstererek "Kürtleri PKK'dan ayrıştırmaya çalışan devlet aklı gitmiş, Öcalan'ı Kürtlerin ulusal lideri yapmaya çalışan Devlet Bahçeli aklı gelmiştir" dedi. Dervişoğlu, Cumhur'un yeni isminin Abdullah Öcalan ittifak olduğunu belirtti.
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.
İYİ Parti lideri Dervişoğlu, "Terörsüz Türkiye" olarak adlandırılan yeni çözüm sürecine yönelik TBMM'de kurulan komisyon üyelerinin İmralı'ya gittiği gün için "AKP-MHP-İMRALI ittifakının resmileştiği gündür. Bu ittifak, Abdullah Öcalan ittifakı olarak tarihe geçecektir" değerlendirmesini yaptı.
'DEVLET AKLI GİTTİ, BAHÇELİ AKLI GELDİ'
"Kürtler ile PKK’yı birbirinden ayırmaya çalışan devlet aklı gitmiş, yerine Öcalan’ı Kürtlerin ulusal lideri yapmaya çalışan Devlet Bahçeli aklı gelmiştir" diyen Dervişoğlu, "Kürtlere yaklaşırken PKK terörizmine ve Öcalan canisine paye vermekse, sadece Cumhuriyetimize ve Anayasamıza yapılan açık bir saldırı değil, Cumhuriyeti korumak için and içmiş savcılarımızın da mutlaka dikkate alması gereken aleni bir suçtur" ifadesini kullandı.
Bahçeli'nin darağacı çıkışına "Darağacına, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni çıkarıyorsun. Farkında mısın?" diye yanıt veren Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da seslenerek "Komisyonun yetkilerinizi gasp etmesine itirazınız yoksa ve Bahçeli’nin ülkeyi sizin yerinize yönetmesine müsaade ediyorsanız; getirin anayasa değişikliğini parlamenter sisteme geçelim" dedi.
Dervişoğlu'nun, "İhanetin zaman aşımı yoktur" çıkışı da dikkat çekti.
Dervişoğlu'nun konuşmasından öne çıkan kısımlar şöyle:
Adını anmak istemediğim zat; Sen artık nereye bakarsan bak, Baktığın her yerde İmralı'yı görüyorsun, Teröristbaşını görüyorsun.
24 Kasım Türk tarihinin kara bir günüdür. Milletin vekaletinin teröristle paylaşıldığı gündür. AKP-MHP-İmralı İttifakının ilan edildiği gündür.
Artık hiç kimse bana Cumhur İttifakı’ndan falan bahsetmesin. Bu ittifak, Abdullah Öcalan ittifakı olarak tarihe geçecek.
Kürtleri PKK'dan ayrıştırmaya çalışan devlet aklı gitmiş, Öcalan'ı Kürtlerin ulusal lideri yapmaya çalışan Devlet Bahçeli aklı gelmiştir.
MEMLEKET PARTİSİ SÖZCÜSÜ İYİ PARTİ'YE KATILDI
Eski Memleket Partisi Sözcüsü İpek Özkal Sayan, İYİ Parti'ye katıldı. Sayan'a parti rozetini İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu taktı.
Siyaset, 26 Kasım 2025 21:27
Yorumlar (0)
Sepetçi TOKİ konutları arasındaki ulaşım sorununa çözüm!
AKP'nin 25'inci yıl kutlamasında bu mu olacak?
Erdoğan, Yavaş'ın gerisinde kalıyor
Dilovası’nda DEM Parti yöneticileri Enver Yıldırım’ın kapısını çaldı
Bakan Şimşek'e işsizlik tepkisi
Körfezli iş insanı Ceyhan hayata gözlerini yumdu
İşte en az yakan araçlar listesi!
Teğmenlerin komutanı emekli edildi
Altın alımı son 3 yılın en yüksek seviyesinde
5 yaşındaki Hazar Ali, aldığı eğitimle ilk kez anne dedi
Vali Aktaş Tepeköy Mahallesi'ne de gitti
İzmit’te Buray konseriyle unutulmaz bir akşam
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
