Derince Belediyesi, üçüncü kez iş arayanlarla, işverenleri bir araya getirdi
Gündem, 22 Kasım 2025 16:29Derince Belediyesi’nin düzenlediği Kariyer ve İstihdam Günleri Buluşması, iş arayanları ve işverenleri bir araya getirmeye devam ediyor. İstihdama katkı sunan bu önemli projenin üçüncüsüne firmalar ve vatandaşlar yine yoğun ilgi gösterdi.
İlçe sakinlerinin huzuru ve mutluluğu için çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdüren Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe, sosyal belediyecilik noktasındaki projelere özel önem veriyor. İşsizlik sorununun çözümüne katkı sunan Kariyer ve İstihdam Günleri Buluşması da Başkan Gökçe’nin öncülüğünde hayata geçen ve yoğun ilgi gören projeler arasında yer alıyor. İlçe genelinde istihdama katkı sunmak amacıyla hayata geçirilen Kariyer ve İstihdam Günleri Buluşması’nın üçüncüsü Yavuz Sultan Mahallesi’nde yer alan Yelken Kafe’de düzenlendi.
KURUMSAL FİRMALARIN KATILIMIYLA
Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe’nin ev sahipliğinde gerçekleşen 3. Kariyer ve İstihdam Günleri Buluşması, iş dünyasından önemli katılımcılar, çeşitli sektörlerden firma yetkilileri ve insan kaynakları uzmanları ile vatandaşları bir araya getirdi. Kariyer ve İstihdam Günleri Buluşması’na katılan vatandaşlar, gün boyu sektörünün önde gelen firmaları ile görüşme imkanı buldu. Derince Belediyesi tarafından düzenlenen Kariyer ve İstihdam Günleri Buluşması’nda önemli mesajlar veren Başkan Gökçe, uygulamanın önemine vurgu yaptı.
.gif)
KARİYER VE İSTİHDAM GÜNLERİ
Kariyer ve İstihdam Günleri Buluşması’nın başlangıç noktasına değinen Başkan Gökçe, “Seçildiğimiz günden itibaren her çarşamba halk günleri yapıyoruz. Bu halk günlerine gelen vatandaşlarımızın yüzde 90-95’inin taleplerinin iş konusunda olduğunu gördük. Bu sorunu belediyenin kendi imkânlarıyla çözmemiz mümkün olmadığından İstihdam Ofisi uygulamamıza daha da önem verdik. Bu bölge ciddi fabrikaların, sanayinin olduğu bir bölge. Özellikle Gebze ve Dilovası bölgesinde fabrikalarla doğrudan temasa geçtik. Ardından Kariyer ve İstihdam Günleri Buluşmalarını düzenlemeye başladık” dedi.
BAŞKAN GÖKÇE’DEN MESAJLAR
Başkan Gökçe konuşmasının devamında “Kariyer ve İstihdam Günleri Buluşmasının bugün üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz ve her 6 ayda bir yapmayı hedefliyoruz. Bugün sadece bir saat içinde yaklaşık 200 vatandaşımız buraya ziyarette bulundu. Gün sonunda en az bin kişinin buraya gelmesini bekliyoruz. Bu vatandaşlarımızın en az yüzde 10–15’ine iş bulabilirsek sonucun çok iyi olacağını düşünüyorum” dedi. Konuşmasında Türkiye’nin en önemli iki sorununun yoksulluk ve işsizlik olduğunu dile getiren Başkan Gökçe, Kariyer ve İstihdam Günleri Buluşmalarının devam edeceğini söyledi.
Gündem, 22 Kasım 2025 16:29
Yorumlar (0)
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
Kocaeli tarımında çifte hasat
Dolar ve Euro güne nasıl başladı?
İmamoğlu'ndan korktukları kadar Allah'tan korkmuyorlar!
