Hayat pahalılığı meselesini mutlaka çözeceğiz
Siyaset, 18 Kasım 2025 09:34Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, hayat pahalılığıyla ilgili itirafı dikkat çekti. Erdoğan "Hepimizi sıkıntıya sokan hayat pahalılığı meselesini mutlaka çözeceğiz" ifadelerini kullandı.
Ekonomik kriz, neredeyse hemen her gün gelen zamlar, maaş azlığı vatandaşların belini bükmeye devam ediyor. Vatandaşlar 22,104.67 TLasgari ücretle geçinmeye çalışırken, 2025 kişi ikinci çeyreğinde kişi başı milli gelirin 17 bin dolara yaklaştığını söyleyen Erdoğan'dan 'hayat pahalılığı' itirafı geldi.
ATO Congresium'da düzenlenen "HAK-İŞ Konfederasyonu 50. Kuruluş Yıl Dönümü Programı"nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, günden güne artan hayat pahalılığıyla ilgili "Hepimizi sıkıntıya sokan hayat pahalılığı meselesini mutlaka çözeceğiz" ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın yıllardır söylediği "Tek haneli enflasyon hedefimize ulaşmak için önümüzde katetmemiz gereken bir yol olduğunun farkındayız" ifadeleri de dikkat çekti.
İŞ KAZALARINA DEĞİNDİ
Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:
“Türkiye’de kardeş kavgasının zirve yaptığı bir dönemde, bir nevi kardeşlik ve barış konfederasyonu olarak kurulan Hak-İş çalışmalarında emeği geçen herkesi kutluyorum.
Necati Çelik’i bir kez de sizlerin huzurunda minnetle anıyorum. Yine bu vesileyle özellikle iş kazalarında yitirdiğimiz işçi kardeşlerimizi rahmetle yadediyorum. Örgütlü sendikal mücadeleye katılan 850 bin kardeşime de buradan selam ve muhabbetlerimi gönderiyorum.
Gündelik hayatımızın aksamadan devam etmesi emekçi kardeşlerimizin gayreti sayesindedir. Türkiye'nin bugünlere gelmesine katkı sağlayanların en başında hiç kuşkusuz emekçilerimiz geliyor.
Türkiye Yüzyılı'nda da şeref hakkı alın teriyle helal rızkını kazanan siz emekçilerimizin olacaktır. Hükümet olarak bunun için canla başla çalışmaya devam edeceğiz.
Erzincan'da faciadan dönüldü: Kömür ocağında çıkan yangında 2 işçi yaralandıErzincan'da faciadan dönüldü: Kömür ocağında çıkan yangında 2 işçi yaralandıGündem
Tüm işçi kardeşlerimi bir kez daha saygıyla selamlıyorum.
Burada şu gerçeğin altını çizmek istiyorum. Örgütlü emek ve hak mücadelesi için sendikalar vazgeçilmezdir. Fakat sendikalarımızın varlığı işçiyle kaimdir. Emekçi örgütlendiği için sendikalar vardır. İşverenin varlığı da o işi yapacak insan unsuruyla kaimdir. Bunları birbiriyle hasım gören kökü dışarıda ideolojik yaklaşımları reddediyoruz.
İşçiyle işvereni düşmanlaştıran anlayışın zarar verdiğini görüyoruz. Alın teri ve emek hiçbir gruba ipotek edilemeyecek kadar kutsaldır, yücedir, hürmete layıktır.
Bizim medeniyetimizde işçinin işveren üzerinde hakkı olduğu gibi, işverenin de işçi üzerinde hakkı vardır. Çalışma barışının sağlanması ancak bu şekilde mümkün olacaktır.
Denge kurmakla, adaletli davranmakla, tüketicinin müşterek haklarını korumakla olur.
İstikrarlı bir sendikacılık örneği sergileyen Hak-İş'i huzurlarınızda bir kez daha tebrik ediyorum.
Nasıl hakkı adaleti, özgürlüğü, alın terini savunmak bir erdemse, her türlü emek istismarına karşı çıkmak da aynı ölçüde erdemdir. Bunun muhatabı kimi zaman hak hukuk tanımayan patronlar olabilir, kimi zaman gözünü para bürümüş sermaye sahipleri olabilir, kimi zaman elindeki gücü hoyratça kullanan lobiler olabilir, kimi zaman darbeciler olabilir, kimi zaman mazlumların oluk oluk kanını akıtan zalimler olabilir. İşte bunlara karşı durmak insan olarak bizim asli vazifemizdir.
Her açıdan gurur verici, şahsiyetli bir emek mücadelesinin Hak-İş çatısı altında kararlılıkla yürütüldüğünü görüyoruz.
1 Mayıs biliyorsunuz yıllarca bu ülkede gerilimlere neden oldu. 1 Mayıs'ı resmi tatil yaparak İşçi Bayramı'nın kardeşçe kutlanmasına imkan tanıdık.
Artık marjinal grupların dışında 1 Mayıs'ta meydanlarda çatışma çıkaran kimse kalmadı. Daha bunun gibi pek çok yeniliği, reformu, hizmeti kazandırdık.
Hepimizi sıkıntıya sokan hayat pahalılığı meselesini mutlaka çözeceğiz. Tek haneli enflasyon hedefimize ulaşmak için önümüzde katetmemiz gereken bir yol olduğunun farkındayız. Bu güç de irade de bizde var. Allahın izniyle bu yolu yürüyecek ve hedefimize varacağız"
Siyaset, 18 Kasım 2025 09:34
Yorumlar (0)
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
Erdoğan'a PKK uyarısı
SGK'da devlet katkısı kaldırıldı!
Altın fiyatları için tarih verildi!
Emekliye şok!
Bakın şu düşkün leyleklerin yavrusunun yaptığına!
Belediyeciliği Cumhurbaşkanımızdan öğrendik
Kandıra’da fındık hasadı öncesi üreticiye yol desteği
İYİ Parti'den çerçeve yasa Anayasaya aykırı çıkışı
