Gölcük Saraylı’da bir tarih yeniden ayağa kalkıyor!
Gündem, 16 Kasım 2025 19:23Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gölcük ilçesine bağlı Saraylı Köyü Meydanı’ndaki tescilli yapıda yürüttüğü yenileme çalışmalarına devam ediyor. Ekipler, çalışma kapsamında yapının en estetik bölümü olan el işçiliği ahşap göbekli tavanı koruma altına aldı.
KOCAELİ’DE TARİH DEĞERİNİ BULUYOR
Kentin tarihi kimliğini yaşatarak gelecek nesillere aktarmak için yatırımlarına devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gölcük ilçesine bağlı Saraylı Köyü Meydanı’na cepheli tescilli yapıda yenileme çalışmalarına hassasiyetle devam ediyor. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Üstyapı Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında duvar imalatları tamamlandı. Ahşap bakımların da özenle yerine getirildiği çalışmalarda göbekli tavan koruma altına alındı.
.gif)
TARİHİ BİNADA AHŞAP BAKIMLARI YAPILDI
Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Üstyapı Şube Müdürlüğü koordinasyonunda hassasiyetle sürdürülen restorasyon çalışmaları kapsamında zemin kat imalatı tamamlandı. Birinci katın duvar imalatı çalışmaları ise devam ediliyor. 1900’lü yıllarda inşa edildiği tahmin edilen binadaki tüm ahşaplara daha dayanıklı ve uzun ömürlü olması için emprenye uygulama işlemi yapıldı. Ayrıca tavan temizliği ve eski ahşaplarda gerekli bakım işlemleri de yapıldı.
EL İŞÇİLİĞİ TAVAN KORUMA ALTINA ALINDI
Yapının en estetik bölümü olarak ön plana çıkan ve el işçiliğiyle dikkat çeken tarihi ahşap göbekli tavan ise koruma altına alındı. İnce oymaları ve zarif süslemeleriyle döneminin estetik anlayışını yansıtan bu nadide eser, restorasyon çalışmalarıyla birlikte gelecek kuşaklara aktarılacak. Özgün mimari detaylarının titizlikle korunduğu yapı, yenileme çalışmalarının tamamlanmasının ardından Büyükşehir tarafından kente kazandırılacak.
Gündem, 16 Kasım 2025 19:23
Yorumlar (0)
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
Yol üzerinde dev çukurlar var!
Başkan Hürriyet duyurdu: Az para çok iş
Enflasyonda yükseliş trendi yeniden başlıyor!
