Saadet Partisi İl Başkanı Sarıdoğan: Bu şehre yazık ediyorlar
Siyaset, 14 Kasım 2025 10:19Saadet Partisi İl Başkanı Recep Sarıdoğan, Gebze’de çöken binada aynı aileden 4 kişini öldüğü, Dilovası’nda bir işletmede çıkan yangında 6 kişinin can verdiği, yine Gebze’de 1’i çocuk işçi, 2 kişinin bir inşaat firmasına ait inşaat sahasında hayatını kaybettiği faciaları gündemde tutmaya devam ediyor.
Başkan Sarıdoğan, Kocaeli’de meydana gelen ölümler ve facialar üzerinden AKP Kocaeli Milletvekili Sami Çakır’ın ise Meclis’te ayva festivalinden bahsetmesine sert tepki göster
“İKTİDAR VEKİLLERİ, TİTANİK BATARKEN KEMAN DİNLEYENLERE BENZİYOR”
Milletvekillerini Meclis’te sorunları dile getirmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Sarıdoğan, “Gebze’de bina çöktü bir aile yok oldu, Dilovası’dan işletmede 6 canımızı yitirdik, yine Gebze’de bir inşaat firmasının inşaatında bir çocuk 2 insanımızı iş cinayetine kurban verdik. Ancak bu kadar üzücü olaylar yaşanırken Kocaeli’nin iktidar milletvekili geçtiğimiz günlerde Meclis’te yaptığı konuşmada ayva festivalinden bahsediyor. Allah aşkına hangi hassasiyetler yitirildi de bu noktaya geldik. Bu yaşamın gerçeklerinden kopmaktır. Sorunlarımızı dile getireceklerine lale devri edebiyatı yapıyorlar, anlaşır gibi değil. Bu iktidarın ve onun milletvekilleri Titanik batarken keman dinleyenlerden bir farkı yok” dedi.
“İNSANLARIMIZIN AYVA FESTİVALİ KADAR DEĞER YOK”
Başkan Sarıdoğan, iktidar milletvekillerinin görevini yapmadığını dilendirerek, şu ifadeleri kullandı: “Meclis’te Kocaeli’de meydana gelen ölümlerle ilgili merak ediyoruz iktidar vekilleri neler yaptı? Siz bu şehrin sokaklarında nasıl dolaşacaksınız? Gerçek sorumlularla ilgili biz ciddi bir yaptırımı hâlâ göremedik. Aşağıdaki birkaç memura mı yükleyeceksiniz? Bu iş bilmezlik değil de nedir? Bu resmen bir çürümenin tükenmenin portresidir. Bu iktidarı ve onun belediyeleri bu toplumun maddi manevi huzurunu sağlayacak bir noktada değil. Çünkü millete karşı sorumlu olması gereken vekilimiz bu ölümlerin hesabını soracağı yerde ayva festivalinden bahsediyor. Bu zihniyetin nezdinde İnsanlarımızın bir festival kadar kıymeti yok.”
“BU ŞEHRE YAZIK EDİYORLAR”
Başkan Sarıdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu ölümlerden Kocaeli'nin vicdanını yaralamıştır. Kaygılarımız her geçen gün artıyor ama şehrimizin sorunlarını Ankara’da Meclis’te dilendirmesi gereken Ayva festivalinin faziletlerinden bahsedip gündemi sıradanlaştırmaya çalışıyor. Gerçekten çok yazık. Bu şehre yazık ediyorlar.”
Siyaset, 14 Kasım 2025 10:19
Yorumlar (0)
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
Başkan Gökçe pazarda esnaflar ve vatandaşlarla bir araya geldi
Kocaeli’de 137 halk otobüsü şoförüne ceza
İmamın yaptığına bakın!
Euro'da yükseliş devam edecek mi?
Türkkan: Milletin parasını iktidarın borazanlarına dağıtıyorlar
KOTO Başkanı Bulut, CHP İl Başkanı Arcan’ı tebrik etti
İSU, kayıp kaçak oranını azalttı!
Başkan Sezer: Sadece 3 Aralık’ta değil her gün, bir ve beraberiz
Vali Aktaş ile Başkan Büyükakın Roman derneklerini dinledi!
Kandıra Meclisi’nde 12 madde karara bağlandı
Sarıdoğan: Engelliler için farkındalık ve çözüm günü olmalı
Başkan Gökçe’den yeni EYDEM müjdesi!
Rallide 2025’in 7’inci ve son yarışı Kocaeli’de
Hürriyet: Sizin gibi insanların ölümüne sebep olmadık!
Zeytinoğlu enflasyon verilerini değerlendirdi: Üretim maliyetleri açısından olumlu bir gelişme
AKP’de milliyetçi tabanı kaybetme kaygısı
Büyükakın, Dilovası faciasında ihmali olan yöneticilerle ilgili açıklama yapmalı
İktidar Suriye’deki Alevi katliamlarına sessiz kalarak suça ortak oluyor
Büyükakın: Gelecek, iyi eğitilmiş gençlerde
Eftal Turizm’den KOTO üyelerine indirim
OYAK Çimento Fabrika Direktörü Turan, Everest Dağı’na tırmandı
