Saadet Partisi İl Başkanı Sarıdoğan: Bu şehre yazık ediyorlar
Siyaset, 14 Kasım 2025 08:39Saadet Partisi İl Başkanı Recep Sarıdoğan, Gebze’de çöken binada aynı aileden 4 kişini öldüğü, Dilovası’nda bir işletmede çıkan yangında 6 kişinin can verdiği, yine Gebze’de 1’i çocuk işçi, 2 kişinin bir inşaat firmasına ait inşaat sahasında hayatını kaybettiği faciaları gündemde tutmaya devam ediyor.
Başkan Sarıdoğan, Kocaeli’de meydana gelen ölümler ve facialar üzerinden AKP Kocaeli Milletvekili Sami Çakır’ın ise Meclis’te ayva festivalinden bahsetmesine sert tepki göster
“İKTİDAR VEKİLLERİ, TİTANİK BATARKEN KEMAN DİNLEYENLERE BENZİYOR”
Milletvekillerini Meclis’te sorunları dile getirmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Sarıdoğan, “Gebze’de bina çöktü bir aile yok oldu, Dilovası’dan işletmede 6 canımızı yitirdik, yine Gebze’de bir inşaat firmasının inşaatında bir çocuk 2 insanımızı iş cinayetine kurban verdik. Ancak bu kadar üzücü olaylar yaşanırken Kocaeli’nin iktidar milletvekili geçtiğimiz günlerde Meclis’te yaptığı konuşmada ayva festivalinden bahsediyor. Allah aşkına hangi hassasiyetler yitirildi de bu noktaya geldik. Bu yaşamın gerçeklerinden kopmaktır. Sorunlarımızı dile getireceklerine lale devri edebiyatı yapıyorlar, anlaşır gibi değil. Bu iktidarın ve onun milletvekilleri Titanik batarken keman dinleyenlerden bir farkı yok” dedi.
“İNSANLARIMIZIN AYVA FESTİVALİ KADAR DEĞER YOK”
Başkan Sarıdoğan, iktidar milletvekillerinin görevini yapmadığını dilendirerek, şu ifadeleri kullandı: “Meclis’te Kocaeli’de meydana gelen ölümlerle ilgili merak ediyoruz iktidar vekilleri neler yaptı? Siz bu şehrin sokaklarında nasıl dolaşacaksınız? Gerçek sorumlularla ilgili biz ciddi bir yaptırımı hâlâ göremedik. Aşağıdaki birkaç memura mı yükleyeceksiniz? Bu iş bilmezlik değil de nedir? Bu resmen bir çürümenin tükenmenin portresidir. Bu iktidarı ve onun belediyeleri bu toplumun maddi manevi huzurunu sağlayacak bir noktada değil. Çünkü millete karşı sorumlu olması gereken vekilimiz bu ölümlerin hesabını soracağı yerde ayva festivalinden bahsediyor. Bu zihniyetin nezdinde İnsanlarımızın bir festival kadar kıymeti yok.”
“BU ŞEHRE YAZIK EDİYORLAR”
Başkan Sarıdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu ölümlerden Kocaeli'nin vicdanını yaralamıştır. Kaygılarımız her geçen gün artıyor ama şehrimizin sorunlarını Ankara’da Meclis’te dilendirmesi gereken Ayva festivalinin faziletlerinden bahsedip gündemi sıradanlaştırmaya çalışıyor. Gerçekten çok yazık. Bu şehre yazık ediyorlar.”
Siyaset, 14 Kasım 2025 08:39
Yorumlar (0)
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
Kocaeli tarımında çifte hasat
Dolar ve Euro güne nasıl başladı?
İmamoğlu'ndan korktukları kadar Allah'tan korkmuyorlar!
Bütçe açığı köprü satışıyla da kapanmaz
Vali Aktaş o köydeki mevlit programına katıldı
Emekli bankacı Selma Duman Yavuz 51 yaşında vefat etti
Kocaeli Aydınlar Ocağı, Musa Ordu’yu andı
İzmit’te şehit yakınları ve gaziler için yeni merkez
Diyanet öğrenci yurtlarına da girdi
Gizli tanık beyanı ile ilgili dikkat çeken açıklamalar
Yürekleri ısıtan görüntüler
UlaşımPark, Berlin’deki fuarda uluslararası vitrine çıkıyor
Öcalan'ı, Bahçeli mi evlendirecek?
İki ilçede eğitim ve tahliye tatbikatı
Hacı Hasan Mahallesi’nde kadın kadına buluşma!
Kaldırım taşları ve parke kaplamalar yenileniyor
Gölcüklü genç kaza kurbanı oldu
Kayyum esprisi yaptı, savcı ifadeye çağırdı!
Körfez’den çıkarıldı, deniz canlılarına yuva oldu
Aile hekimlerinin yeni yazılımla ilgili tereddütleri var
Erbakan’ın halay performansı!
