Bu insanların vebali üstünüzdedir
Siyaset, 14 Kasım 2025 23:03DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, TBMM Bütçe Komisyonu’nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a hitaben yaptığı konuşmada, Kocaeli Dilovası’nda yaşanan fabrika yangınını ve 2'si çocuk 6 kadın işçinin ölümlerini gündeme getirerek “Sayın Bakan lütfen istifa edin, sizin istifa etmeniz gerekiyor” ifadelerini kullandı. Gergerlioğlu, konuşmasında Bakan Işıkhan’ın şahsıyla bir sorunu olmadığını, ancak yaşanan faciaların “sistemle” ilgili olduğunu ve bu sistemin sorgulanması gerektiğini vurguladı.
SORU ÖNERGELERİ CİDDİYETLE CEVAPLANSAYDI BU OLAY YAŞANMAZDI!
Verdiği soru önergelerine gelen ciddiyetsiz cevapları eleştiren Gergerlioğlu, 2 Ocak 2024’te Kocaeli Körfez’de 15 yaşındaki Ağrılı bir çocuk işçinin ölümüyle ilgili verdiği soru önergesini hatırlattı. İki sene sonra sadece “Gereken incelemeler yapılmaktadır” şeklinde, mevzuat yazan “korkunç bir cevap” geldiğini belirterek, “Peki siz böyle derseniz başka bir çocuk işçi ölmez mi Sayın Bakan?” diye sordu.
2019 yılında Kocaeli Çayırova’da yaşanan fabrika yangınını hatırlatan Gergerlioğlu, o dönemde kaçak ve Suriyeli işçilerin çalıştığı yönündeki iddialarına cevap bile gelmediğini ifade etti. Gergerlioğlu, ihlaller yapan o fabrikanın hemen ardından Tuzla’da başka bir fabrika açtığını dile getirerek sistemin ciddiyetsizliğini gözler önüne serdi.
SİZİN İSTİFA ETMENİZ GEREKİYOR!
Bakan Işıkhan’ın “beyefendi bir şahsiyet” olduğunu söyleyen Gergerlioğlu, istifa etmesi gerektiğini şu ifadelerle vurguladı; “Siz beyefendi bir şahsiyetsiniz zaten o yüzden istifa etmelisiniz, kötü, vicdansız bir insan olsaydınız istifa etmezdiniz... 6-7 kişiyi açığa alıyorsunuz ama siz Bakan olarak bu sorumluluğu üstünüze almayıp alttakileri açığa alıyorsunuz. Sizin istifa etmeniz gerekiyor.” dedi.
“BU İNSANLARIN VEBALİ ÜSTÜNÜZDEDİR!”
Gergerlioğlu, Dilovası yangınında hayatını kaybeden işçilerin aileleriyle yaptığı görüşmelerden tüyler ürpertici detaylar aktararak vicdanlara seslendi. Ölen işçilerden Esma Dikan’ın eşinin “Vekilim, hakkımızı bırakma” sözünü aktarırken, bir başka eşin kendisine “Vekilim, eşim çok acı çekmemiştir değil mi? O dumanlar arasında hayatını boğularak kaybetmiştir değil mi? Ne olur bana söyle bunu” diye yalvardığını anlattı. Gergerlioğlu, taziyede ziyaret ettiği bir kişinin “Kırk yıllık eşimi dişlerinden tanıdım çünkü cesetler kömürleşmişti” sözünü aktardı. İşçi kadınların birbirlerine sarılarak öldüğünü ve Adli Tıpta etler ile kemiklerin zorlukla ayrıldığını söyledi. 16 yaşında hayatını kaybeden çocuk işçinin kanser hastası olan babası Vedat Taşdemir’le konuştuğunu belirten Gergerlioğlu, babanın “Ben kanserim Vekilim. Çalışamıyorum, o yüzden 16 yaşındaki çocuğum gitti çalıştı. Kahroluyorum Vekilim, kahroluyorum” sözlerini aktararak, bu insanların vebalinin Bakan’ın üstünde olduğunu vurguladı.
Gergerlioğlu, “Siz eğer bu dünyada istifa etmezseniz öte dünyada hesap veremezsiniz Sayın Bakan... Vallahi de bu insanlar yakanıza yapışacak çünkü o kadar ağır bir ihlal var ki” sözleriyle istifa çağrısını tekrarladı.
“10 AĞUSTOS 2023 TARİHİNDE O BİNANIN ALTINDA AÇIKLAMA YAPTIM!”
Gergerlioğlu, konuşmasında dikkat çekici bir olay zincirini gündeme getirerek, bölgedeki fabrika ihlallerine ve denetimsizliğe sert tepki gösterdi. Gergerlioğlu, iki yıl önce, 10 Ağustos 2023 tarihinde, yanan binanın altında arkadaşlarıyla birlikte o sokaktaki fabrikalarda tespit ettikleri ihlallere, özellikle de karşıdaki bir fabrikanın ihlallerine dair açıklama yaptığını hatırlattı. Ardından, altında açıklama yaptığı fabrikanın yandığını belirterek, yetkililerin "öbür fabrikayı" kapatmamış olmasını eleştirdi. Gergerlioğlu, bu durumu "o fabrikanın adamları vardı" sözleriyle eleştirerek ihmallere karşı alınan tedbirlerin yetersizliğine vurgu yaptı ve "o fabrikanın kapanması için yanması mı gerekiyordu" sözleriyle tepkisini dile getirdi.
CİMER’E ŞİKAYET VAR, İLGİLENEN YOK!
Bir vatandaşın CİMER'e yaptığı şikayete verilen yanıtı sert bir dille eleştiren Gergerlioğlu, söz konusu başvuruyu yapan vatandaşa, iddiaları Bakanlığın araştırması yerine "Gidin siz iş yerinde tespitler yapın, kaç çocuk işçi var" şeklinde bir cevap verildiğini belirterek duruma tepki gösterdi. Gergerlioğlu, "Ya arkadaş, senin görevin ne? Vatandaş sana bildiriyor, sen vatandaşa iş yüklüyorsun" sözleriyle, ilgili Bakanlığın denetleme ve tespit görevini yerine getirmeyip sorumluluğu başvuru sahibine atmasını kabul edilemez olarak nitelendirdi. Bu durumun, iddiaların ciddiyeti karşısında devletin asli görevlerini aksattığına işaret ettiğini vurguladı.
Siyaset, 14 Kasım 2025 23:03
Yorumlar (0)
Bu nasıl ahlaksız bir habercilik anlayışı
Memurlarla ilgili düzenleme geri çekilmelidir
Bir bavula sığan hayatlar: Mübadele’nin 103. yılı İzmit’te anıldı
Kocaeli Valisi Aktaş, Boks Şampiyonasını izledi
Saadet Partisi, yerelde çözüm odaklı projelerle hazır
Tarlada 10 lira, markette 40 lira!
Akaryakıta büyük zam yolda!
Gölcük’te o çalışmalar yaz ayına yetişecek
Hava sıcaklığı 10 derece birden düşecek!
Yurt dışından konut alımı rekor kırdı!
Kocaeli’de kütüphaneler gençlerin tek adresi haline geldi
Nereye baksanız kayırma, torpil var!
Pazarda da kredi kartı dönemi başladı
Büyükakın, Gölcük’te partililerle bir araya geldi
Bariyer sistemi ile atıkların İzmit Körfezi’ne ulaşması engelleniyor
İGSAŞ’a İyi Fikir Ödülü
Erken seçim diyenlerin oranı yüzde 60'ı da geçti
Sefalet ücretlerine karşı ayağa kalktılar!
Okul temposuna Bi Mola
BTP İzmit’te üyelik standı açtı
Başiskele’de Mübadele Anıtı açıldı
Erdoğan CHP'lilere yine demediğini bırakmadı!
Kocaeli trafiğinde kasisler neye göre belirleniyor?
Emeklilerle ilgili o düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuruldu
Kocaeli Büyükşehir’in yeşil alan uzmanlığı Almanya’daki fuarda gözler önüne serildi
Emekliye iki bayramda zamlı ikramiye!
İzmit’te daha düşük maliyete hizmette süreklilik
İşte en genç seçmene sahip parti!
Çayırova’nın genç dev adamları Kocaeli ikincisi olmayı başardı
Açlık sınırı asgari ücreti solladı
İzmit’te o caddeye Kocaelispor logolu trafo binası!
Altın ve gümüşte bir dalgalanma hareketi yine bekliyorum!
Körfezli çocuklar doyasıya eğlendi
MHP'li başkan bir kadını darp etti
Darıca’da Türkiye Boks Şampiyonası heyecanı yaşanacak
Dış ticarette 92 milyon dolarlık açık
Karamürsel’de Osmanlı mezarları koruma altına alındı
KOSGEB destekleri KOTO’da anlatıldı
Semt polikliniği ne zaman yapılacak?
