6 canın gittiği firmanın sahibi bakın kimlerle!
Gündem, 13 Kasım 2025 09:086 kadının can verdiği Kocaeli’deki firmanın sahibi Ali Osman Akat uyuşturucu suçundan 170 yılla yargılanmış. Sadece 4 ay yatmış. Siyasilerle boy göstermiş.
Kocaeli’nin Dilova ilçesinde Ravive Kozmetik işletmesinde 8 Kasım sabahında yangın çıktı. Kaçak binada sigortasız olarak çalışan Şengül Yılmaz (55), Tuğba Taşdemir (17), Nisa Taşdemir (15), Cansu Esatoğlu (16), Esma Dikan (65) ve Hanım Gülek (65) hayatını kaybetti. 1’i ağır 7 kişi de yaralandı. Yangın çıkan işletmenin patronu ile yetkilileri tutuklanırken, Ravive Kozmetik firmasının asıl sahibinin Ali Osman Akat isimli şahıs olduğu ortaya çıktı.
BAKANLARLA POZLAR
Akat’ın, kokain kaçakçılığı suçundan 170 yıl hapis istemiyle yargılandığı ancak 4 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldığı ifade edildi. Akat’ın ayrıca AKP’li eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eski Başbakan Binali Yıldırım, eski Ekonomi Bakanı Berat Albayrak ve Nihat Zeybekçi, eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla ile olan fotoğrafları çıktı.
ÇÖMEZ’DEN AÇIKLAMA
İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, TBMM’de Ravive Kozmetik ile ilgili konuştu. Çömez, “2021’de Kolombiya’dan gelen uyuşturucu için operasyon yapılıyor ve Türkiye’de bir Kozmetik firması tespit ediliyor. Firmanın sahibi olan Ali Osman Akat, Süleyman Soylu ile boy boy resimleri var. 170 yıl hapisle yargılandı ve sadece 4 ay cezaevinde kaldı” dedi.
Çömez şöyle devam etti:
‘ÇÜRÜMÜŞ BİR DÜZEN’
“Ali Osman Akat o kozmetik firmasının sahibi. Avrupa’ya gönderdiği 140 bin litre dezenfektan zehirli çıktı, ürünleri TBMM’de de satıldı. Bu firmanın bir çalışanı da İsmail Onursal ve o da yangının olduğu, patlamanın yaşandığı firmanın sahibinin oğlu. Aynı zamanda Akat’ın da yeğeni.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığının yetkisindeki işletmelerden tam 760 tanesi yasa dışı faaliyet gösteriyor. Denetlemesi gereken İŞKUR’un başındaki kişi de AKP milletvekilinin akrabası. Kokuşmuş, çürümüş bir düzen.”
‘KAYMAKAM GİTMELİ’
İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ise Dilovası Kaymakamını hedef aldı:
“Dilovası Kaymakamı da görevden el çektirilmeli. Ben aradım, ‘Konuşamam’ diyor, telefonlara cevap vermiyor. Muhtar kaymakamı ‘Bu bina tehlikeli, mahallenin içinde bu iş olmaz’ diye uyarmış. Vatandaşı, muhtarı, milletvekilini dinlemeyen bu kaymakamı orada tutarsanız cinayetin ortağı olursunuz.”
Gündem, 13 Kasım 2025 09:08
Yorumlar (0)
Kocaeli İtfaiyesi, Fransız meslektaşlarına ders verdi
Ulaşlı sahili her yağmurda göle dönüyor!
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
