GTÜ Kavşağı’nda trafiği rahatlatacak hamle
Gündem, 07 Kasım 2025 16:05Kocaeli’de trafik, Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği yatırımlarla nefes alıyor. Bu kapsamda Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Kavşağı’nda trafiği rahatlatacak yeni bir düzenleme projesi hayata geçiyor.
Ulaşım alanında yaptığı yatırımlarla kent trafiğinin daha sürdürülebilir olmasını hedefleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze Teknik Üniversitesi Kavşağı’nda yapılan düzenleme çalışmalarıyla bölgedeki trafik yoğunluğunun azaltılmasını hedefliyor. Bu bağlamda Büyükşehir Yol ve Bakım Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler; refüj, kaldırım, altyapı ve asfalt çalışmalarıyla kavşak hem estetik hem de işlevsel hale getiriyor. İstanbul ve Gebze’den kampüse ve Darıca’ya girişlerde yoğun şekilde kullanılan kavşak, yeni haliyle daha güvenli ve akıcı bir trafik akışı sağlayacak.
.gif)
YOĞUN İMALAT ÇALIŞMALARI
Çalışmalar doğrultusunda yaklaşık 5 bin metrekare parke döşemesi, 2100 metre bordür ve 1000 metre refüj bordür döşenecek. GTÜ Kavşağında, bin 500 ton PMT serimi, bin 200 binder serimi 3 bin ton aşınma asfalt serimi gerçekleştirilecek. Aşınma asfaltından sonra çizgiler çizilerek çalışmalar tamamlanacak. Ayrıca kavşak bölgesinin daha estetik görünümü için 28 adet aydınlatma direğinin montajı da yapılacak.
TRAFİK GÜVENLİĞİ VE AKICILIĞI ARTACAK
GTÜ Kavşağı yenileme projesi kapsamında bölgede ilk olarak 760 metre yağmursuyu altyapı çalışması gerçekleştirildi. Ardından 6 bin metreküp yarma kazı, 2 bin metreküp dolgu, 2 bin metreküp taş duvar ve fiber optik altyapı imalatları tamamlandı. Bu düzenlemelerle Gebze’de araç sirkülasyonunun daha verimli hale getirilmesi ve trafik güvenliğinin artırılması amaçlanıyor. Kritik kavşaklar ve ana arterler yeniden düzenlenerek trafik akışının hızlanması hedefleniyor.
Gündem, 07 Kasım 2025 16:05
Yorumlar (0)
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
Kocaeli tarımında çifte hasat
Dolar ve Euro güne nasıl başladı?
İmamoğlu'ndan korktukları kadar Allah'tan korkmuyorlar!
