Sosyal konut projesi vatandaşı sahte tapu devrine itti!
Gündem, 26 Ekim 2025 20:49Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu 500 bin sosyal konut projesinde detaylar belli oldu. 10 Kasım'da başlayacak başvurulara herhangi bir taşınmaz tapusu bulunan vatandaşlar ve eşleri dahil edilmeyecek. Bu durum uygun fiyatlı konut kampanyasından yararlanmak isteyenlerin projeyi suistimal etmek için sahte tapu devri yapmasına neden olurken, yoğun başvuru ve ihbarların ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı harekete geçti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı ve 11 ilde toplam 500 bin konut projesini içeren projede başvurular 10 Kasım itibarıyla toplanmaya başlayacak.
19 Aralık tarihine kadar devam edecek başvuru sürecine, kendi ya da eşinin üzerine kayıtlı tapusu bulunan vatandaşlar dahil edilmeyecek.
1 milyon 800 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak evlerde yüzde 10 peşinat ve 240 ay vade imkanı sunulurken, piyasa şartlarının altında olması nedeniyle milyonlarca talep toplaması beklenen projeye şimdiden usulsüz girişimler başladı.
TAPU RANDEVULARI ARTTI, BAKANLIKTAN ÖNLEM GELDİ
Halihazırda kendi ya da eşi üzerine kayıtlı tapusu bulunan vatandaşların projeye başvuramayacağının açıklanmasıyla birlikte fırsatçılar, üzerlerine kayıtlı tapuları yakın çevrelerine devretmek için girişimlerini hızlandırdı.
Tapu dairelerine yönelik yapılan randevu başvurularında artış gözlenirken, söz konusu istismarın önüne geçmek isteyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, başvuruları değerlendirirken mevcut tapu durumunu geçmişe dönük olarak dikkate alacak.
Başvuruda bulunan vatandaşların halihazırdaki tapularının yanı sıra son 3 ay içerisinde herhangi bir tapu devir işleminde bulunmamış olmaları şart koşulacak.
SOSYAL KONUT PROJESİNİN DETAYLARI NELER?
Proje kapsamında ilk etapta 11 şehirde 500 bin daire inşa edilecek. Dairelerin bir kısmı kiraya verilirken, bir kısmı ise dezavantajlı gruplara ayrılacak.
500 bin konutun dağıtılacağı şehirler ise şu şekilde:
- İstanbul'da 100.000,
- Ankara'da 30.780,
- İzmir'de 21.520,
- Gaziantep'te 13.940,
- Konya'da 13.670,
- Şanlıurfa'da 13.190,
- Diyarbakır'da 12.170,
- Bursa'da 13.730,
- Antalya'da 13.160,
- Hatay'da 12.640,
- Ardahan'da 540
Başvurular, 10 Kasım-19 Aralık tarihlerinde alınacak. İlk kuralar aralıkta çekilecek. Teslimatların Mart 2027 itibarıyla başlaması öngörülüyor. 2+1 konutlar 65 ve 80 metrekare, 1+1 daireler ise yaklaşık 55 metrekare büyüklüğünde olacak.
ÖDEME KOŞULLARI
1 milyon 800 bin liradan başlayan fiyatlar, %10 peşinat ve 240 ay vade imkanı ile sunulacak. Emekliler ve 18-30 yaş aralığındaki gençlere %20 kontenjan ayrılacak. 3 ve daha fazla çocuklu ailelere %10 kontenjan, Şehit aileleri, terör, harp ve vazife malulleri ve gaziler ile engellilere %5 kontenjan ayrılacak.
BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
- 18 yaşını doldurmuş, en az 10 yıldır TC vatandaşı olanlar projeye başvurabilecek.
- Başvuru sahiplerinin eşi ve çocukları dahil üzerinde tapu bulunmayacak.
- Hane halkı aylık net geliri İstanbul için en fazla 145.000 TL, diğer iller için en fazla 127.000 TL olma koşulu bulunacak. (Şehit aileleri ile terör, harp ve vazife malulleri bu şarttan muaf tutulacak.)
- Başvuru yapılacak yerlerde (il ise ilde, ilçe ise ilçede, belde ise beldede) adrese dayalı kayıt sistemine göre; başvuru döneminden geriye doğru 1 yıldan az olmamak koşuluyla ikamet ediyor olma şartı aranacak.
- Emekliler ve deprem bölgesi illeri için nüfusa kayıt veya en az 1 yıl ikamet şartı aranacak.
Gündem, 26 Ekim 2025 20:49
Yorumlar (0)
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
Kocaeli’de perdeler Shakespeare’in ölümsüz komedisi ile açılıyor
