Yolsuzluk dediler şimdi de utanmadan casusluk diyorlar
Siyaset, 24 Ekim 2025 21:47CHP lideri Özgür Özel, 'mutlak butlan' kararının ardından ilk kez konuştu. Özel "Demokrasinin yanında olanlar kazandı" dedi. Özel'in, Ekrem İmamoğlu hakkında başlatılan 'casusluk' soruşturmasıyla ilgili "Yolsuzluk dediler olmadı şimdi de utanman 'casusluk' diyorlar" açıklaması da dikkat çekti.
CHP'nin 4-5 Kasım 2023'te gerçekleşen 38. Olağan Kurultayı ve 6 Nisan 2025'teki 21. Olağanüstü Kurultayı'nın iptaline ilişkin davada bugün sonuç çıktı. Mahkeme, Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti genel başanlığına geri dönmesinin yolunu açacak olan 'mutlak butlan' davasını konusuz kalması sebebiyle reddetti.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den "Demokrasinin yanında olan kazandı." açıklaması geldi.
Özel, Tutuklu İBB Başkanı İmamoğlu, hakkında başlatılan "casusluk" soruşturmasına sert çıkarak "Yolsuzluk dediler şimdi de utanmadan casusluk diyorlar." ifadelerini kullandı.
"BÜNYEYE MİKROP SOKMAYA ÇALIŞTILAR"
Özgür Özel'in açıklamalarından önemli başlıklar şöyle:
"-Otokrasinin ve otokratın tarafında olanlar kaybetmiştir. Demokrasinin yanında olan kazandı.
-Arkadaşlar bu soruyu onlarca kez sordunuz. Ben de onlarca kez verdiğim yanıtı tekrar vereyim. Bu dava sonuç değil süreç odaklı bir davadır. Amaç CHP'de tartışma varmış gibi göstermektir. Davayı açan CHP'den atılan biridir zaten. Ben bunu aylardır söylüyorum zaten.
-CHP'yi tartışmak istediler. Mahkeme esastan kararını verdi ve "dava konusuzdur" dedi. Bünyeye mikrop sokmaya çalıştılar. CHP ne hastalandı, ne güç kaybetti ne de bu mikropları kabul etti. İstanbul'da kayyuma ihtimal vermeyen herkese teşekkür ediyorum.
"HADİ BAŞKA KAPIYA..."
-Sayın Erdoğan uçaktayken uçarken iyice uçuyor. 25 kuruşa simit vardı, iktidara geldiği gün. Şimdi simit 20 TL. Bunu yapan Erdoğan'ın kendisi. Erdoğan, Ömer Çelik'in de kulak zarı hasta, çok üzgünüm, seçici geçirgen kulak zarı var. İşine geleni iyi duyuyor, işine gelmeyeni duymuyor. Ben 4 aydır söylüyorum.İddianameyi bekliyoruz. İddianame bomboş. Bunun üzerine de İBB iddianamesini de bekliyoruz.
- Erdoğan 'yassı ada' diyor. Menderes'in mağduriyetinden çıkar sağmayama çalışıyorlar hadi başka kapıya...
İMAMOĞLU'NA 'CASUSLUK' SUÇLAMASI
-Bu kayyum tartışmasını köpürtmeye çalışanlar var. İmamoğlu bir terör suçalamasıyla iddianame bekliyor. Oradan bir kayyum atama niyeti bu milletin vizdanından döndü. Borsa yüzde 5 fırladı. Bu millet onlara bunu yaptırmaz.
-Buna ekonomik olarak da siyasi olarak da cesaret edemezler.
"YOLSUZLUK DEDİLER ŞİMDİ DE UTANMADAN..."
-Yolsuzluk dediler, hırsızlık dediler, ikna edemediler. Şimdi utanmadan 'casusluk' diyor. Biz bu filmleri çok gördük. Bu FETÖ hiçbir şey beceremediğinde döner, casusluk davaları açardı. Ne oldu İzmir casusluk davası? Ne oldu İstanbul askeri casusluk davası? Casus dedikleri kahraman Türk askerlerinin hepsi beraat etti.
-Merdan Yanardağ'ı da bir kere de bir şeye bulaştırmayın kardeşim. Nasıl bir rahatıslık yaratıyorsa her meseleye onu koyuyorlar. Dediklerinin hiçbirini ispatlayamadılar şimdiye kadar. TELE1'e geçmiş olsun diyoruz."
Siyaset, 24 Ekim 2025 21:47
Yorumlar (0)
Daha iflas edecek esnafımız var
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
