Erbakan'a yaş 70 iş bitmiş diyordu
, 19 Ekim 2025 14:01CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul 39. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada “Erdoğan, Erbakan'a yaş 70 iş bitmiş diyordu, şimdi o yaşta kendisi. Seni önümüzdeki ilk sandıkta bu millet gönderecek” ifadelerini kullandı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin İstanbul 39. Olağan İl Kongresi'nde gerçekleştirdiği konuşmada hem Türkiye siyasetine hem de iktidara yönelik çok sert açıklamalarda bulundu.
Konuşmasında hem iç siyasette yaşanan gelişmelere hem de uluslararası ilişkilere dair dikkat çeken mesajlar veren Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sert sözlerle eleştirdi. Konuşması sık sık delegelerin alkışları ve sloganlarıyla kesilen Özel, “Biz bir kelime eksik kullanırsak bu milleti susturacaklar. Biz bir adım geri gidersek bu ülkeyi 100 yıl geriye götürecekler” diyerek mesaj verdi.
"BİR SANTİM EĞİLİRSEK BU MİLLETE DİZ ÇÖKTÜRECEKLER"
Özel'in açıklamaları şu şekilde:
"Dosta güven, düşmana kaygı veren bir sürecin içindeyiz. Dostlarımızdan güç alıyoruz, cesaret alıyoruz. Olmayanlara kaygı veriyoruz. Kaygıları büyüdükçe kötülüklerini büyütüyorlar, saldırılarını artırıyorlar. Bakıyorlar ki susacak mıyız, sessiz kalacak mıyız, geri adım atacak mıyız, eğilecek miyiz? Onlara büyük bir kararlılıkla söylüyorum ki; biz bir kelime eksik kullanırsak bu milleti susturacaklar, biz bir adım arkaya gidersek bu ülkeyi 100 yıl geriye götürecekler, biz bir santim eğilirsek bu millete diz çöktürecekler. Susmayacağız, geri adım atmayacağız, asla eğilmeyeceğiz.
AK Parti yargısından birileri koltuk, makam, mevki dilenirken ve AK Parti'nin yargı kolları CHP'yle AK Parti Gençlik Kolları'nın mücadele edemediği, AK Parti Kadın Kolları'nın Kadın Kollarımızla mücadele edemediği, ana kademenin ana kademeyi yenemediği, Recep Tayyip Erdoğan'ın artık siyaset üretemediği, umudu örgütleyemediği yerde bizi yenmek AK Parti yargı kollarına kaldıysa vallahi onları da yeneceğiz, billahi onları da yeneceğiz.
İKTİDARA 'NADİR TOPRAK ELEMENTİ' TEPKİSİ
Kendi iktidarını Amerika'da arayan, oradaki otokrattan meşruiyet devşirmeye çalışan bir yere savrulmuştur. O yüzden ABD Başkanı Trump'ın kapısında... Gitmeden önce İstanbul'da, Trump'ın oğluyla ne konuşuyorsun? Biliyordum konuştuğunu ve inkar edemediler. Trump oyunu açık oynuyor. Bunlara 'sizde olmayan şey, bizde var demiş.' Kimden duyuyorum? Amerika'nın Türkiye'deki Büyükelçisinden. Diyor ki, 'Trump akıllı, benim aklıma gelmemiştir. Erdoğan'a olmayanı veriyor, her şeyi alıyor.' Bu lafları bu kulaklar duydu, Türkiye duydu.
Dünya bundan sonraki çağda büyük mucizelerin, küçük elementlerle yaşandığı bir sürece girdi. Teknoloji öyle bir noktada ve doğa, öyle şeyler gizlemiş ki aşağıya,
Amerika o kadar kanın, gözyaşının içinde Ukrayna'ya gidiyor, 'seni desteklemem için nadir elementleri bana vermen lazım' diyor. İşte bu şartlarda Erdoğan, Oval Ofise gidip Eskişehir'deki nadir toprak elementlerini verme karşılığında kendisine desteğin taahhüdünün peşindedir. Rahatsız olduğunu biliyorum; kendi siyasi ikbalinle Türkiye'nin geleceğini Trump'la trampa ettirmeyeceğiz, asla buna izin vermeyeceğiz.
"ERDOĞAN ERBAKAN'A YAŞ 70 İŞ BİTMİŞ DİYORDU ŞİMDİ O YAŞTA KENDİSİ"
Hatırlayalım; Necmettin Erbakan'a Erdoğan diyordu ki 'Yaş 70, iş bitmiş.' Şimdi o yaşta kendisi. Rahmetli Bülent Ecevit'e diyordu ki, 'Ecevit'in sağlık sorunu Türkiye'nin milli güvenlik sorunu olmuştur. Ne zaman bırakacaksın be adam, ölünce mi bırakacaksın be adam' diyordu. O gün Bülent Ecevit'in sağlık sorununundan medet umana söylüyorum. Bülent Ecevit'in yaşını konu edene söylüyorum, Erbakan'ın yaşıyla dalga geçene söylüyorum; o haldesin ama ben yapmayacağım. Seni önümüzdeki ilk sandıkta bu millet gönderecek."
Yorumlar (0)
Kocaeli Emniyeti’ni Bakana şikayet etti!
Yollarda bayram trafiği
İlber Ortaylı'nın vefatından önce çekilen program yayınlandı
Yalnız yaşayan Necmettin dedenin yüzünü güldüren proje
Çayırova basketbol heyecanına sahne olacak
Gram altında yeni tahmin!
At sevgisi küçük yaşta aşılanıyor
Yeni vergilerden asgari ücrete yasal düzenlemeler
İzmit Belediyesinin 1 TL'lik nikah ücreti gündem oldu
Bayram gezmesinin maliyeti arttı
Dilovası’nda AKP ve MHP’lilerden bayram ziyaretleri
Teröristlerin posterini açtılar
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
