AKP'li Çelik, DEM'lilere ayar verdi!
Siyaset, 19 Ekim 2025 21:55AKP sözcüsü Ömer Çelik, Meclis’te geçtiğimiz günlerde DEM’li vekilin Mustafa Kemal Atatürk ve ülkenin kurucuları için “alçaktır” sözlerine "Bu zehirli yaklaşımları ve 'yalan siyaseti'ni lanetliyoruz" ifadelerini kullandı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile başlayan 2’inci açılım sürecinde geçtiğimiz günlerde TBMM’de DEM Parti milletvekili Sırrı Sakık, ülkeyi birlikte kurduktan sonra Kürt'ü yok sayanlar alçaktır" sözlerini söylemiş tepkilerin ardından "Mustafa Kemal Atatürk'e olan saygım sonsuzdur" diyerek iddiaları yalanlamıştı.
ÇELİK'TEN SAKIK'A: BU ZEHİRLİ YAKLAŞIMLARI VE “YALAN SİYASETİ”Nİ LANETLİYORUZ
AKP sözcüsü Ömer Çelik sosyal medya hesabından Sırrı Sakık’ın sözlerini şu şekilde yanıt verdi: “Siyasi fikir ifade etmekle, siyaseti ve demokrasiyi zehirlemek aynı şey değildir. “Devletimizin nitelikleri”ne ve “milletimizin değerleri”ne dönük saldırgan ve hakaretamiz söylem ve eylemler “siyasi tartışma” ya da siyasi fikir beyanı değildir. Bunlar siyaseti zehirleme ve demokrasiye suikast teşebbüsleridir. Tarihi olayları güçlü bir gelecek için değerlendirmek yerine, bir rövanş ve savaş alanı gibi görmek sağlıklı bir zihniyet ortamı doğurmaz. Tam tersine tarihi “travmatik bir siyaset”in mühimmatı haline getirir. Bu son derece yanlıştır. “Tarih” fanatik ideolojilerin savaş arenası değildir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve İstiklal Mücadelemizin değerlerine dönük kullanılan dilin hakaret içermesi asla kabul edilemez. Bu zehirli yaklaşımları ve “yalan siyaseti”ni lanetliyoruz.”
"TERÖR PROPAGANDASI YAPANLARI LANETLİYORUZ"
“Terörsüz Türkiye” sürecinde, devlet politikası olan bu sürecin milli dinamiklerine Erdoğan ve Bahçeli’ye dönük hedeflere ise Çelik, “haksız iftira ve ithamları en güçlü şekilde kınıyoruz” dedi.
Diyarbakır'da terör örgütü PKK’nın kurucusu Abdullah Öcalan'ın serbest kalması talebiyle yapılan yürüyüşte ortaya çıkan görüntülere ise Çelik, “Terörsüz Türkiye” sürecine “sabotaj” düzenleyerek terör propagandası yapanların millet hayatımıza ve kardeşlik mayamıza tasallutunu reddediyoruz ve bu gayrı meşru yaklaşımlarla mücadelemizi sürdürüyoruz. Kahraman emniyet ve güvenlik güçlerimizi lanetli bir zihniyet ve zehirli bir dille “düşman” diyerek hedef alanları ve terör propagandası yapanları lanetliyoruz. Bunların “terörsüz Türkiye” sürecine “suikast” teşebbüsünde bulunmaları beyhudedir ve cevabını siyaset ve hukuk zemininde alacaktır. Terörsüz Türkiye” süreci milli bir gözle yürütülen ve milletimizin değerlerine yaslanan bir süreçtir. Bunun istismar edilmesine, marjinal ve faşist ajandaların payandası yapılmasına asla müsaade etmeyiz” ifadelerini kullandı.
Siyaset, 19 Ekim 2025 21:55
Yorumlar (0)
Daha iflas edecek esnafımız var
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
