Kocaelili Saadet Tuncay hayatını kitaplaştırdı
Gündem, 14 Ekim 2025 06:49Kocaeli’de yaşayan iki çocuk annesi Saadet Tuncay, yaşadıklarını, acılarını, sevinçlerini ve duygularını kaleme alarak “Kalem Kırdım Bu Şehirdeki Hikayeme” adlı şiir kitabını yayımladı. Tuncay, kitabıyla birlikte edebiyat dünyasında adını duyururken, yazma serüveninin kendisi için bir “yeniden doğuş” olduğunu söyledi.
“Ben bu kitapla yeniden hayata tutundum. Bu kitabın çıkışıyla doğdum.” sözleriyle duygularını dile getiren Saadet Tuncay, kitabın ortaya çıkış hikâyesini şu sözlerle anlattı: “Ben yaşadıklarımı yazdım. Hasretimi yazdım. Hasletimi yazdım. Çektiklerimi yazdım. Daha sonra çevremdekiler, dostlarım bu şiirleri bir kitap haline getirmemi istediler. Kitap haline getirdim, iyi ki getirdim. Bu kitapla yeniden hayata tutundum. Kendimi daha özgür, daha güçlü ve daha ifade edebilir bir insan haline geldim.”
FUARLARLA OKURLA BULUŞTU
İlk olarak İzmir Kitap Fuarı’nda okuyucularının karşısına çıkan Saadet Tuncay, gördüğü yoğun ilginin ardından Kocaeli Kitap Fuarı’nda da okurlarıyla buluştu. Her iki fuarda da kitabına gösterilen ilgiden memnuniyet duyduğunu belirten Tuncay, şiirlerinin okuyucularda karşılık bulmasının kendisini mutlu ettiğini ifade etti.Tuncay, “Çok büyük ilgi gördü kitabım. Bundan sonra yeni kitaplar gelecek. Yazmak benim için bir terapi. Kalemimle hem kendime hem başkalarına dokunmak istiyorum” dedi.
.jpeg)
YAŞANMIŞLIKLARDAN İLHAM ALAN BİR KALEM
Tuncay’ın şiirlerinde, kimi zaman bir kadının iç sesi, kimi zaman bir annenin duyguları, kimi zaman da bir insanın yalnızlığı yer alıyor. “Kalem Kırdım Bu Şehirdeki Hikayeme”, sadece bir şiir kitabı olmanın ötesinde, bir kadının içsel yolculuğunu ve yeniden doğuşunu anlatıyor. Kocaeli’nin üretken ve güçlü kadınları arasında yer alan Saadet Tuncay, kalemiyle hem kendi dünyasını hem de okurlarının duygularını yansıtıyor. Duygusal derinliği ve samimi anlatımıyla dikkat çeken Tuncay, edebiyat dünyasında umut, sevgi ve yaşam mücadelesini kalemiyle harmanlayan bir isim olarak öne çıkıyor.
Gündem, 14 Ekim 2025 06:49
Yorumlar (0)
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
Erdoğan'a PKK uyarısı
SGK'da devlet katkısı kaldırıldı!
Altın fiyatları için tarih verildi!
Emekliye şok!
Bakın şu düşkün leyleklerin yavrusunun yaptığına!
Belediyeciliği Cumhurbaşkanımızdan öğrendik
Kandıra’da fındık hasadı öncesi üreticiye yol desteği
İYİ Parti'den çerçeve yasa Anayasaya aykırı çıkışı
