Kocaeli Ticaret Odası’ndan gayrimenkul sektörüne eğitim
İş Dünyası, 13 Ekim 2025 10:35Kocaeli Ticaret Odası 18. Meslek Komitesi (Danışmanlık Hizmetleri Grubu), gayrimenkul ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren üyelere yönelik özel “Harita ve İmar Planı Okumaya Başlangıç Eğitimi” düzenledi.
KAPSAMLI BİLGİLER
Kocaeli Ticaret Odası 18. Meslek Komitesi Başkanı Osman Sağlık, Meclis Başkan Yardımcısı Fikret Yıldırım, Meclis Üyesi Fatih Özcan ve Komite Üyesi Özgün İnaltay’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen eğitim programında, KOTO Emlak Sektör Temsilcisi ve Komite Üyesi, Harita Mühendisi ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Hadiye Akkurt kapsamlı bir sunum yaptı. Akkurt, imar planı ölçeklerinden nazım ve uygulama imar planlarına, yapı nizamlarından arsa uygunluk analizine kadar birçok konuda katılımcılara detaylı bilgiler aktardı.
KOCAELİ ŞEHİR REHBERİ ÜZERİNDEN UYGULAMALI ANLATIM
KOTO Meclis Salonu’nda düzenlenen eğitim, Kocaeli Şehir Rehberi üzerinden uygulamalı anlatımlarla gerçekleştirildi. Gayrimenkul danışmanları, emlak ofisleri ve sektörde faaliyet gösteren çok sayıda üyenin katıldığı program yoğun ilgi gördü. Katılımcılar, imar planlarını doğru yorumlama ve yatırım kararlarında teknik bilgiye dayalı değerlendirme yapma konusunda pratik kazanma fırsatı buldu.
SEKTÖR İÇİN ÖNEM TAŞIYOR
Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren üyelerin harita ve imar planı okuma becerilerini geliştirmek, plan notlarını doğru yorumlamalarını sağlamak ve yatırım süreçlerinde teknik verilerden etkin biçimde faydalanmalarına katkı sağlamak amacıyla eğitimi düzenlediklerini ifade eden Hadiye Akkurt, imar planlarının doğru okunmasının yalnızca mühendislik ve mimarlık meslek grupları için değil, gayrimenkul satışı yapan tüm profesyoneller için büyük önem taşıdığını vurguladı. Eğitim programı soru- cevap bölümü ile sona erdi.
İş Dünyası, 13 Ekim 2025 10:35
Yorumlar (0)
Çayırova’ya yakışmıyor!
Öğretmene önlük, velilere randevu şartı!
Gram ve çeyrek altın ne kadar oldu?
Yüz binlerce çocuk eğitimden koptu
Körfezli yazarın o kitabının ikinci baskısı yapıldı
Motorine büyük zam yolda
Horon teptikten sonra kalp krizinden öldü
İshakçılar’da Başpehlivan belli oldu
O ilçede komşuluk çiçek açtı
Çayırova Belediyesi spor kompleksi açıldı
Erdoğan Emevi Camii'nde namaz kılacak!
Kocaeli’nde toplu ulaşımda kış tarifesine geçiliyor
Körfez İlimtepe’ye ulaşım dokunuşu
Demokratların birleşme vakti gelmiştir
AKP'li vekil tehdit ediliyorum diyerek koruma talep etti
Kocaeli’de zabıta okul alışverişi için sahada
Başkan bu kez tenis kortundan mesaj verdi
İshakçılar Festivali’nde pehlivanlar er meydanına çıktı!
Vali Aktaş’tan yeni eğitim, öğretim yılı mesajı
Binlerce konutta deprem riski
Kandıra’nın yollarına 3 bin 600 tondan fazla malzeme serildi
Okullar açılıyor, Kartepe bu halde!
Selahattin Durmuş vefat etti
Her beş çocuktan biri okula aç gidiyor
Sigara içme yasakları ile ilgili yeni karar!
Taşköprü Hasat Sonu Festivali’nde konser coşkusu
Çirkinlikte sınır tanımıyorlar!
Utanarak izledim, isminden bile bahsetmek istemiyorum
Seçim emareleri artıyor
Kartepe Teleferik’te bu tarihlerde hizmet yok!
Bir köklü şirketin daha kapısına kilit vuruldu
İzmit Belediyesi, KPSS sınavında geleneği bozmadı!
Kocaeli’de Turizm ve Bisiklet Festivali de başladı
Gebze’nin kilit noktasına neşter!
Gebze Ticaret Odası bünyesinde Mali Müşavirler Ofisi açıldı
Büyükşehir’den öğrencilere 80 milyonluk destek
Kredi kartı kullananlara uyarı!
Şehir Tiyatroları’nın bir oyunu daha Derince’de sahne aldı
Büyükakın’dan öğrenci ve öğretmenlere mesaj
