Uzaya çıkan ilk Türk astronot Kocaeli Bilim Merkezi’nde öğrencilerle buluştu
Gündem, 13 Ekim 2025 03:02Dünya Uzay Haftası etkinlikleri kapsamında 81 ilden öğrenciler Kocaeli Bilim Merkezi’nde, Türkiye'nin uzaya çıkan ilk astronotu Alper Gezeravcı ile buluştu.
Her yıl 4-10 Ekim tarihleri arasında kutlanan 'Dünya Uzay Haftası' kapsamında düzenlenen etkinlikler, bu yıl da öğrencilerin yoğun ilgisiyle gerçekleşti. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye Uzay Ajansı (TUA) ve TÜBİTAK iş birliğiyle bilim merkezleri tarafından organize edilen çevrimiçi etkinlikte Kocaeli Bilim Merkezi ana merkez olarak belirlendi. Türkiye'nin uzaya çıkan ilk astronotu Alper Gezeravcı, Kocaeli Bilim Merkezi’nde öğrencilerle bir araya geldi. Ülke genelinde 12 farklı bilim merkezinden ortak canlı yayınla yapılan etkinlikte; alanında uzman akademisyenler ile 81 ilden 300’den fazla okulun katılımıyla uzay teknolojileri, astronotluk eğitimi, uzay görevlerinin hazırlık süreçleri ve Türkiye'nin uzay araştırmalarındaki hedefleri üzerine keyifli ve öğretici bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşiye Kocaeli’den de çok sayıda öğrenci ve öğretmen katılım gösterdi.
.gif)
GEZERAVCI, GENÇLERİN SORULARINI YANITLADI
Kocaeli Bilim Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler Alper Gezeravcı’ya; uzay yolculuğu, eğitim süreci ve görev sırasında yaşadığı deneyimlerle ilgili merak ettikleri sorular yöneltti. Etkinlik boyunca öğrenciler, Alper Gezeravcı’nın kişisel deneyimlerinden ilham alarak Türkiye'nin uzay çalışmalarına dair farkındalık kazandılar. Gezeravcı, özellikle gençlerin bilim ve teknolojiye yönelmelerinin ülkenin geleceği açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Program sonunda öğrenciler Alper Gezeravcı’nın anlattığı uzay deneyimlerini büyük bir heyecanla dinlediklerini, uzayla ilgili kariyer planları yapma konusunda motive olduklarını ifade ettiler. Bu anlamlı etkinlik, öğrencilerin bilimsel düşünme becerilerini geliştirmelerine, uzay bilimine karşı ilgilerini artırmalarına ve millî uzay hedefleri konusunda bilinç kazanmalarına önemli katkı sağladı.
Gündem, 13 Ekim 2025 03:02
Yorumlar (0)
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
Erdoğan'a PKK uyarısı
SGK'da devlet katkısı kaldırıldı!
Altın fiyatları için tarih verildi!
Emekliye şok!
Bakın şu düşkün leyleklerin yavrusunun yaptığına!
Belediyeciliği Cumhurbaşkanımızdan öğrendik
Kandıra’da fındık hasadı öncesi üreticiye yol desteği
İYİ Parti'den çerçeve yasa Anayasaya aykırı çıkışı
