Aydınlar Ocağı’nın İstanbul’daki toplantısında Kocaeli detayı!
Gündem, 13 Ekim 2025 13:14Aydınlar Ocağı’nın 53. Büyük Şûra Toplantısı, 10-12 Ekim 2025 tarihlerinde İstanbul Merter’deki The Green Park Hotel’de geniş bir katılımla gerçekleştirildi.
Türkiye’nin dört bir yanından gelen ocak yöneticileri, üyeler, akademisyenler, fikir insanları ve davetlilerin bir araya geldiği toplantı, güncel meseleler ve milli birlik temaları etrafında yoğunlaşarak önemli tartışmalara ev sahipliği yaptı.
Şûranın açılış konuşmaları, alanında uzman isimler tarafından gerçekleştirildi. Müstafi Amiral Prof. Dr. Cihat Yaycı, “Yeni Dünya Düzeninin Arka Planı” başlıklı sunumunda küresel gelişmelerin Türkiye’ye etkilerini derinlemesine ele alırken, Kıbrıs Tanıtma Dairesi Eski Başkanı Sebahattin İsmail, “Dünden Bugüne Kıbrıs Gerçeği ve Yaşananlar” başlıklı konuşmasında Kıbrıs meselesinin tarihsel ve güncel boyutlarını katılımcılarla paylaştı.
KOCAELİ AYDINLAR OCAĞI’NDAN KATKILAR
Kocaeli Aydınlar Ocağı’nı temsilen toplantıya katılan isimler, dikkat çeken sunumlarla şûraya katkı sağladı: Eski başkanlardan Uzman Dr. Halil İbrahim Kahraman, “Sağlıkta Dönüşüm ve Sonrası: Sağlıktaki Sorunlara Bir Bakış” başlıklı konuşmasında Türkiye’nin sağlık politikalarındaki değişimleri ve mevcut sorunları masaya yatırdı.
Kocaeli Aydınlar Ocağı’nın mevcut başkanı Prof. Dr. Tahir Serkan Irmak, “Marmara’da Deprem Falı: Olacak mı? Olmayacak mı?” başlıklı sunumunda bölgedeki deprem risklerini bilimsel bir perspektiften değerlendirdi.
.gif)
Yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Ali Talip Akpınar ise “Demografik Yapıdaki Dönüşüm ve Yaş Gruplarına Göre Doğum Oranlarının Azalma Nedenleri” başlıklı sunumuyla Türkiye’nin demografik yapısındaki değişimleri ve doğum oranlarındaki düşüşün nedenlerini ayrıntılı bir şekilde analiz etti.
Şûranın kültürel boyutuna damga vuran etkinliklerden biri de Türk dünyası müziklerinin yaşayan en önemli isimlerinden Bünyamin Aksungur’un verdiği konser oldu. Aksungur’un, Türk dünyasının zengin müzik mirasını yansıtan performansıyla katılımcılar, hem sanatsal hem de manevi bir deneyim yaşadı.
Üç gün süren şûra, farklı oturumlarla devam etti ve katılımcılar arasında fikir alışverişi, çözüm önerileri ve geleceğe yönelik stratejilerin tartışılmasıyla zenginleşti. Aydınlar Ocağı’nın geleneksel buluşması, Türkiye’nin karşı karşıya olduğu sorunlara entelektüel bir bakış açısı sunarken, milli birlik ve dayanışma ruhunu güçlendirme misyonunu bir kez daha ortaya koydu.
Gündem, 13 Ekim 2025 13:14
Yorumlar (0)
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
Kocaeli tarımında çifte hasat
Dolar ve Euro güne nasıl başladı?
İmamoğlu'ndan korktukları kadar Allah'tan korkmuyorlar!
Bütçe açığı köprü satışıyla da kapanmaz
Vali Aktaş o köydeki mevlit programına katıldı
Emekli bankacı Selma Duman Yavuz 51 yaşında vefat etti
