SP Genel Başkanı Arıkan'dan olay gönderme!
Siyaset, 22 Eylul 2025 17:13Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Beyaz Saray'da görüşeceği ABD Başkanı Trump'a "Dostum" diye hitap etmesine göndermede bulunarak, "Bir şeyleri çözmek için en büyük katile, dünyanın en büyük baş belasına 'Dostum' diye hitap etmeyeceğiz" dedi.
Saadet Partisi Lideri Mahmut Arıkan, partisinin Antalya İl Başkanlığı'nın düzenlediği Kardeşlik Buluşması programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Arıkan, mevcut sistemin toplumsal sorunları çözme kapasitesini yitirdiğini söyleyerek, "Ahlakı öncelemeyen hiçbir sistem bu problemleri çözme kapasitesine sahip değildir. İnsanları kutuplaştıran, insanları birbirinden nefret ettiren hiçbir düzen, bu sistemi değiştiremez. Bu doğaya emanet gözüyle bakmayan, ranta çeviren hiçbir düzen, bu sıkıntıları giderme gücüne sahip değildir. Eğer bir toplumda adalete güven durumu en aşağı seviyelere gelmişse, o sistem bozuk bir sistemdir" dedi.
Arıkan, hamaset ve hurafelerle toplumu uyuşturan siyaset anlayışının çözüm değil, sorun ürettiğini söyledi. "Peki ne yapacağız" diye soran Arıkan, Milli Görüş'ün sorunları çözmeye yönelik temel ilkelerinine değinerek, "Savaşı değil barışı, çatışmayı değil diyaloğu önceleyeceğiz. Çifte standardı değil, adaleti önceleyeceğiz. Eşitlik üzerinden çalışmalarımızı yapacağız. Sömürü değil, iş birliği teklif edeceğiz. Baskıyı değil, insan haklarını, demokrasiyi ve özgürlüğü önceleyerek çalışma yapmaya gayret göstereceğiz" dedi.
"EĞER GAZZE İÇİN BİR ŞEY YAPIYORSAK, SONUÇ ALACAK ADIMLAR ATILMALI"
Gazze meselesinin siyaset üstü bir mesele olduğunu kaydeden Arıkan, Gazze hakkında konuşurken kullanılan cümlelerin, oradaki yaraya merhem olacak, akan kanı durduracak, katliamı sonlandıracak nitelikte olması gerektiğini belirtti. Arıkan, "İktidar sadece konuşuyor. "Ey İsrai" ile başlayan cümleler kuruyor. Ama her cümle kurduktan sonra Gazze'deki katliam artarak devam ediyor. Eğer Gazze için bir şey yapıyorsak, sonuç alacak adımlar atılmalı" şeklinde konuştu.
Trump'ın Erdoğan'dan Türkiye'deki rezervleri isteyeceği ortaya çıktı! Trump'ın Erdoğan'dan Türkiye'deki rezervleri isteyeceği ortaya çıktı!
Arıkan, İsrail ablukası altındaki Gazze'ye insani yardım götürmek için Akdeniz'e inen Sumud Filosu gemilerinin öncülüğünü yaptıklarını belirterek, "Bu filonun kaldırılabilmesi imkansız gözüküyordu. Teşkilatlarımızın gayretiyle bu gemiler şu anda Akdeniz sularında; yakın bir zamanda Gazze’ye ulaşacak inşallah" diye konuştu.
Saadet Partisi'nin kısıtlı imkanlara rağmen Gazze için gemi filosu yola çıkarttığını, iktidar milletvekillerinin ise özel uçaklarla Refah Sınır Kapısı'na giderek, İsrail'i kınayıp döndüğünü belirten Arıkan, "Allah'tan korkun demek gerekiyor. Bütün imkanlar elinizde. Daha neyi bekliyorsunuz? "Ey İsrail" cümlesinin arkasında bir şeyler yapın artık" dedi.
Arıkan, iktidara geldiklerinde hayata geçirecekleri Türkiye Kalkınma Planı kapsamında 5 yılda 2,5 milyon yeni istihdam ve Gayri Safi Milli Hasıla'da 506 milyar dolarlık artış sağlanacağını belirterek, Türkiye'yi ekonomik darboğazdan çıkarmaya hazır olduklarını vurguladı. Arıkan, "Bundan sonra hiç kimse Türkiye'ye hadsiz bir mektup yazma durumunda kalmayacak. Bir şeyleri çözmek için, birtakım sıkıntıları giderebilmek için, inanmamamıza rağmen, gerçek olmamasına rağmen en büyük katile, dünyanın en büyük baş belasına "Dostum" diye hitap etmeyeceğiz. Bunu yapabilmemiz için Saadet Partisi'ni iktidara getirmek gerekiyor. Başka türlü bu işin olmayacağını görmüş olduk" ifadelerini kullandı.
Siyaset, 22 Eylul 2025 17:13
Yorumlar (0)
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
