Dilovası’nda Mevlid-i Nebi Haftası coşkusu
Gündem, 16 Eylul 2025 18:29Dilovası Kaymakamlığı ve Dilovası Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen Mevlid-i Nebi Haftası programı, yoğun katılımla gerçekleşti.
PROTOKOLDEN GENİŞ KATILIM
Dilovası Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa; Dilovası Kaymakamı Dr. Metin Kubilay, Dilovası Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu, Kocaeli İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, İlçe Müftüsü Dr. İbrahim Koç, AK Parti Dilovası İlçe Başkanı İlhan Yıldırım, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Yusuf Turhan, belediye meclis üyeleri, kurum müdürleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
KUR’AN-I KERİM TİLAVETİ VE SİNEVİZYON GÖSTERİMİ
Program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Hazreti Peygamber’in hayatını anlatan sinevizyon gösterimi ile başladı.
İLÇE VE İL MÜFTÜLERİNİN KONUŞMALARI
İlçe Müftüsü Dr. İbrahim Koç, Mevlid-i Nebi’nin birlik ve beraberlik mesajını vurguladı. Kocaeli İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu ise genç nesillere sahih dini bilgiyi aktarmanın önemine dikkat çekerek, “Gençlerimizi Kur’an ve sünnetle buluşturmak hepimizin görevidir” dedi.
.gif)
BAŞKAN ÖMEROĞLU’NDAN ANLAMLI MESAJ
Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu, konuşmasında Peygamber Efendimizin rahmet, ahlak ve hoşgörüsünü hatırlamanın önemini vurguladı. Ömeroğlu, “Peygamber Efendimizin örnek ahlakını yaşatmak, onun merhamet ve şefkat anlayışını gündelik hayatımıza taşımak hepimizin görevidir. Dualarımız, sadece kendi huzurumuz için değil, aynı zamanda Filistin ve Gazze’de zulüm gören kardeşlerimizle birlikte yükselmektedir. Bu vesileyle Mevlid-i Nebi Haftası’nın, toplumumuzda sevgi, hoşgörü ve kardeşlik duygularını pekiştirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
KAYMAKAM KUBİLAY’DAN SEVGİ VE KARDEŞLİK VURGUSU
Kaymakam Dr. Metin Kubilay, Mevlid-i Nebi’nin insanlık için bir dönüm noktası olduğunu belirterek, “Bu müstesna günler, Efendimize olan sevgimizi pekiştireceğimiz ve kardeşlik duygularımızı güçlendireceğimiz günlerdir” dedi.
MÜFTÜLERE HEDİYE TAKDİMİ
Program kapsamında Başkan Ömeroğlu ve Kaymakam Kubilay, İlçe Müftüsü Dr. İbrahim Koç ve Kocaeli İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu’na teşekkür ve takdir amacıyla hediyelerini takdim etti.
YAZAR MUSTAFA TURAN’DAN KONFERANS
Programın sonunda Araştırmacı-Yazar Mustafa Turan, “Peygamberimiz ve Aile Ahlakı” konulu bir konferans verdi. Katılımcılar konferansı ilgiyle takip etti ve program dualarla sona erdi.
Gündem, 16 Eylul 2025 18:29
Yorumlar (0)
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
Kocaeli’de perdeler Shakespeare’in ölümsüz komedisi ile açılıyor
