Bizle baş edemedikleri için kayyum atamaya niyetleniyorlar
Siyaset, 09 Eylul 2025 00:46CHP Genel Başkanı Özgür Özel partisinin kuruluş yıl dönümü için düzenlenen programda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 15 Eylül'deki mahkeme kararına ve mutlak butlan ihtimaline ilişkin sorulara yanıt veren Özel, "Bütün mesele CHP’nin birinci partisi olması, gücünü her geçen gün artırması. Bizle baş edemedikleri için kayyum atamaya niyetleniyorlar” dedi
CHP lideri Özgür Özel, partisinin genel merkezinde CHP’nin kuruluşunun 102. yıldönümü nedeniyle yapılan etkinlikte konuştu.
"SORUN CHP’NİN BİRİNCİ PARTİ OLMASI"
Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul’da olağanüstü il kongresi yapılması kararı çıktığını söyleyen Özel “İstanbul’daki düğümü çözdük. Burada atılmaya çalışılan düğümler, kördüğüm hazırlıkları vardı. Hepsine karşı YSK’nin verdiği kararlar son derece seçim hukukunun gereği kararlar. Bütün mesele CHP’nin birinci partisi olması, gücünü her geçen gün artırması. Bizle baş edemedikleri için kayyum atamaya niyetleniyorlar” dedi.
Taksim’de bu sabah yaptıkları törene katılan yurttaşları anımsatan Özel, “Önemli olan hangi 5 bin kişinin arkanızda olduğu. CHP’yi büyüterek kardeşlik hukukunu yükselterek yol almaya devam edeceğiz” diye konuştu.
'CHP KARDEŞLİK HUKUKU İLE İKTİDARA YÜRÜYECEK'
"Bugün Taksim'i gördünüz. Önemli olan hangi 5 bin kişinin arkanızda olduğu. Yarınlar güzel olacak. Ben gelecek sene bu toplantıda iktidar partisinin kuruluşunu kutladığı bir gün olmasını umut ediyorum. Çok olmadı yapmadılar bir sonraki seneye nasıl mani olacaklar. Seçim gelecek iktidar el değiştirecek. Sahnenin olduğu yere gene otobüsü çekeceğiz. 31 Mart akşamı hepiniz buradaydınız. Gene biz hep birlikte genel başkanlarımızla birlikte partimizde daha önce birlikte olduğumu büyüklerimizle birlikte CHP büyüterek CHP'de kardeşlik hukukunu yükselterek yol almaya devam edeceğiz."
‘ERDOĞAN İNSANLARI SOKAKTA BIRAKTI’
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’nin mahkeme kararlarını uygulamadığına yönelik açıklamaları sorulan Özel, “Anayasa Mahkemesi kararı herkes için bağlayıcı. İlk önce ona uyacak. Onu tanımıyorum diyen sensin. Şimdi bana asliye hukuk mahkemesinin kararını tanımıyorsun diyorsun. Ben mahkeme kayyumla partiyi yönetmeyi kabul etmiyorum. Benim il başkanım Özgür Çelik. Onunla birlikte partimizi yönetiyoruz” karşılığını verdi.
Özel, Erdoğan’ın “Sokakların karıştırılmasına müsaade etmeyiz” sözlerine karşı da, “Ben sokaklara kimseyi davet etmedim. Sokak çarşısı yapacağım zaman yaparım. Bunu da Tayyip Erdoğan’a sormam. Ben insanları babaevine davet ettim. Onları sokakta Tayyip Erdoğan bıraktı. İl başkanlığına sokmadı. Sokağa çağırmak icap ettiği gün hiç tereddüt etmem. Gün o gün değil. Onu yaptırmasınlar” dedi.
Özel, kurultay davası günü ne yapacağının sorulması üzerine de parti hukukçularının davayı takip edeceğini, partinin de her ihtimale karşı 21 Eylül’de olağanüstü kurultayını yapacağını söyledi.
Siyaset, 09 Eylul 2025 00:46
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
