Bizle baş edemedikleri için kayyum atamaya niyetleniyorlar
Siyaset, 09 Eylul 2025 18:58CHP Genel Başkanı Özgür Özel partisinin kuruluş yıl dönümü için düzenlenen programda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 15 Eylül'deki mahkeme kararına ve mutlak butlan ihtimaline ilişkin sorulara yanıt veren Özel, "Bütün mesele CHP’nin birinci partisi olması, gücünü her geçen gün artırması. Bizle baş edemedikleri için kayyum atamaya niyetleniyorlar” dedi
CHP lideri Özgür Özel, partisinin genel merkezinde CHP’nin kuruluşunun 102. yıldönümü nedeniyle yapılan etkinlikte konuştu.
"SORUN CHP’NİN BİRİNCİ PARTİ OLMASI"
Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul’da olağanüstü il kongresi yapılması kararı çıktığını söyleyen Özel “İstanbul’daki düğümü çözdük. Burada atılmaya çalışılan düğümler, kördüğüm hazırlıkları vardı. Hepsine karşı YSK’nin verdiği kararlar son derece seçim hukukunun gereği kararlar. Bütün mesele CHP’nin birinci partisi olması, gücünü her geçen gün artırması. Bizle baş edemedikleri için kayyum atamaya niyetleniyorlar” dedi.
Taksim’de bu sabah yaptıkları törene katılan yurttaşları anımsatan Özel, “Önemli olan hangi 5 bin kişinin arkanızda olduğu. CHP’yi büyüterek kardeşlik hukukunu yükselterek yol almaya devam edeceğiz” diye konuştu.
'CHP KARDEŞLİK HUKUKU İLE İKTİDARA YÜRÜYECEK'
"Bugün Taksim'i gördünüz. Önemli olan hangi 5 bin kişinin arkanızda olduğu. Yarınlar güzel olacak. Ben gelecek sene bu toplantıda iktidar partisinin kuruluşunu kutladığı bir gün olmasını umut ediyorum. Çok olmadı yapmadılar bir sonraki seneye nasıl mani olacaklar. Seçim gelecek iktidar el değiştirecek. Sahnenin olduğu yere gene otobüsü çekeceğiz. 31 Mart akşamı hepiniz buradaydınız. Gene biz hep birlikte genel başkanlarımızla birlikte partimizde daha önce birlikte olduğumu büyüklerimizle birlikte CHP büyüterek CHP'de kardeşlik hukukunu yükselterek yol almaya devam edeceğiz."
‘ERDOĞAN İNSANLARI SOKAKTA BIRAKTI’
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’nin mahkeme kararlarını uygulamadığına yönelik açıklamaları sorulan Özel, “Anayasa Mahkemesi kararı herkes için bağlayıcı. İlk önce ona uyacak. Onu tanımıyorum diyen sensin. Şimdi bana asliye hukuk mahkemesinin kararını tanımıyorsun diyorsun. Ben mahkeme kayyumla partiyi yönetmeyi kabul etmiyorum. Benim il başkanım Özgür Çelik. Onunla birlikte partimizi yönetiyoruz” karşılığını verdi.
Özel, Erdoğan’ın “Sokakların karıştırılmasına müsaade etmeyiz” sözlerine karşı da, “Ben sokaklara kimseyi davet etmedim. Sokak çarşısı yapacağım zaman yaparım. Bunu da Tayyip Erdoğan’a sormam. Ben insanları babaevine davet ettim. Onları sokakta Tayyip Erdoğan bıraktı. İl başkanlığına sokmadı. Sokağa çağırmak icap ettiği gün hiç tereddüt etmem. Gün o gün değil. Onu yaptırmasınlar” dedi.
Özel, kurultay davası günü ne yapacağının sorulması üzerine de parti hukukçularının davayı takip edeceğini, partinin de her ihtimale karşı 21 Eylül’de olağanüstü kurultayını yapacağını söyledi.
Siyaset, 09 Eylul 2025 18:58
Yorumlar (0)
Körfezli özel çocuklardan keyifli ve eğitici ziyaretler
Kocaeli’nin ulaşım vizyonu Berlin’de vitrine çıktı
Ders saatleri 40 dakikadan 30 dakikaya düşürülecek
İSU’dan baraj çevrelerine yakın koruma çiti
İzmit Belediyesinden öğrencilere pizza
Kocaeli’yi Kitap Fuarı heyecanı sardı
Mansur Yavaş istifa ettiğini açıkladı
Kartepe Kent Meydanı’nda tehlike geliyorum diyor!
Motorine indirim geliyor
Yeni nesil ATM'lerde kart yok!
Körfez Gençlerbirliği potoda lige galibiyetle başladı
Gölcük’te alışveriş festivali kapılarını açıyor
O ilçede okul kantinlerine sıkı denetim
Bu belirsizlik ve mağduriyet bitsin artık!
Annesi vahşice öldürülen kızı linç ettiler!
Derince’deki 120 yataklı sağlık tesisinde çalışmalar hız kesmiyor
Kocaeli Valiliği’nden uyarı: Fırtınaya dikkat!
Altın yatırımcılarını neler bekliyor?
Yeni vergi mi geliyor?
Kocaeli İtfaiyesi, Fransız meslektaşlarına ders verdi
Ulaşlı sahili her yağmurda göle dönüyor!
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
