Yiyin efendiler yiyin!
Gündem, 09 Eylul 2025 12:56Adıyaman’daki AKP’li Besni Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile heyetin binlerce liralık yemek faturasını ödediği ortaya çıktı. Bakan Kurum 200 bin Tl'lik yemek yemiş.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 8 Ağustos tarihinde Adıyaman programı kapsamında Besni İlçesini ziyaret etti. Birgün'den İsmail Arı'nın haberi 'pes' dedirten yemek faturasını ortaya çıkardı.
Ziyaret sırasında Bakan Kurum’a; Adıyaman Valisi Osman Varol, AKP Adıyaman Milletvekilleri İshak Şan, Mustafa Alkayış ve Hüseyin Özhan, Besni Kaymakamı Ahmet Oğuz Aslan, Besni Belediye Başkanı Reşit Alkan, AKP İl Başkanı Faruk Bülent Kablan, AKP Besni İlçe Başkanı Ömer Faruk Öztürk eşlik etti. Bakan Kurum’un ziyareti sırasında, Besni’de yürütülen kentsel dönüşüm, çevre düzenlemeleri ve afet sonrası iyileştirme çalışmalarıyla afet konutlarının bulunduğu alanda incelemelerde bulundu.
AKP’li Besni Belediyesi’nin AKP’li Bakan Murat Kurum ile heyetinin ziyareti için kesenin ağzını açıp iki ayrı ödemeye imza attığı ortaya çıktı.
195 BİN TL’LİK FATURA ÇIKTI
Besni Belediyesi, “8 Ağustos 2025 tarihinde ilçemizi ziyarete gelen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve beraberindeki misafirlere ikram edilen yemek bedeli” açıklamasıyla Şambayat Et Restoran Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne 120 bin TL ödedi.
Belediye, “8 Ağustos 2025 tarihinde ilçemizi ziyarete gelen Çevre Şehircilik Ve İklim Değişikli Bakanı’na ve beraberindeki misafirlere ilçemizin yöresel yemeği (Besni tavası) yapılması gideri” açıklamasıyla da İbrahim Engin Burğu 75 bin TL ödedi. Böylece Bakan Murat Kurum ile beraberindeki heyet için toplam 195 bin TL’lik yemek faturası ödendi.
BOL BOL HARCADILAR
Nevşehir Valiliği de 21 Nisan 2025'te “İlimizi ziyarete gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Alparslan Bayraktar ve ekibine yemek verilmesi” açıklamasıyla 104 bin 761 TL’lik harcama gerçekleştirmişti. Ödeme, Elektronik Kamu Alımları Platformu’na da bu açıklamayla kaydedildi. Valilik, “İlimizi ziyarete gelen TBMM Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar'ın koruma ekibi için yemek alımı işi” adı altında doğrudan temin usulüyle 88 bin 305 TL’lik harcama yaptı. Ödeme, Nevşehir Polisevi Şube Müdürlüğü’ne yapıldı.
ÖDEME KAYDI SİLİNMİŞTİ
BirGün’ün bu harcamayı ortaya çıkarmasının ardından Nevşehir Valiliği'nin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, “Valiliğimizce TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Sayın Hulusi Akar'ın ziyaretine ilişkin ya da koruma ekibi için herhangi bir yemek harcaması yapılmamıştır” denildi ve yemek ödemesinin kaydı sistemden silindi.
Gündem, 09 Eylul 2025 12:56
Yorumlar (0)
İşte en az yakan araçlar listesi!
Teğmenlerin komutanı emekli edildi
Altın alımı son 3 yılın en yüksek seviyesinde
5 yaşındaki Hazar Ali, aldığı eğitimle ilk kez anne dedi
Vali Aktaş Tepeköy Mahallesi'ne de gitti
İzmit’te Buray konseriyle unutulmaz bir akşam
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
