PKK silah bıraktı diye yalan mı söylendi?
Gündem, 06 Eylul 2025 01:45Büyük Birlik partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Kandil'in ipleri, ABD'nin, Fransa'nın, İngiltere'nin ve İsrail'in elinde. Onlar silah bırak demedikten sonra silah bırakmazlar" dedi.
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye Petrolleri Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programda, CHP'deki kongre süreci, CHP'li belediyelere yönelik yolsuzluk operasyonu, deprem bölgesindeki çalışmalar ve terör örgütünün silah bırakmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
“MAHKEMEDE GÖREV YAPAN HAKİMLERE SAVCILARA HAKARET EDEREK HİÇ KİMSE SONUÇ ALAMAZ”
Destici, "Şimdi bir kongre süreçleri var. Şimdi birde efendim bu yolsuzluklarla ilgili devam eden, özellikle belediyeler üzerinden devam eden bir hukuki süreç var. Bir kere baştan şunu söyleyeyim, kesin ilke olarak. Bir kere hepimiz hukuka saygılı olmalıyız. Yani Türkiye'de hukuku yürütmekte olan hukuk adamlarına adalet bakanına, efendim başsavcılarımıza, mahkemede görev yapan hakimlere savcılara hakaret ederek hiç kimse sonuç alamaz. Bu bir kere yanlıştır. Adalet sistemimize, yargı sistemimize zarar verir.
Belediyelerle ilgili yolsuzlukları zaten hukuk yürütüyor. Orada herkes hukukun kararını beklemeli. İşte Adıyaman'da da yaşandı bir süreç, ne oldu sonra belediye başkanı görevine iade edildi. Kongrelerle ilgili olan şeye gelince de bir siyasi partiler yasası var, ona göre siyasi partilerin kongreleri değerlendirilir. Ama tabi burada birde işin ceza kısmı var. Hukukun ceza kısmını ilgilendirmeyen bölümler olsaydı, seçimle ilgili bir usulsüzlük olsaydı, bir hata olsaydı bu konu kapanmıştı. Çünkü Yüksek Seçim Kurulu'nun ya da ilçe, il seçim kurullarının kararları kesindir. İki günde neticeye ulaştırılır. Ama burada başka bir boyutu var buranın. Bir ceza hukuku meselesi var. Konu şuanda ceza hukuku noktasında araştırılıyor yada yargıya taşınıyor. Dolayısıyla yine onun sonucunu da bende Cumhuriyet Halk Partisi köklü bir siyasi parti.
“ONLAR SİLAH BIRAK DEMEDİKTEN SONRA SİLAH BIRAKMAZLAR”
PKK'nın ve onun Suriye'deki yapılanmasına, Irak'taki yapılanmasını, esas Avrupa'daki yapılanmasının Kandil'in ipleri, ABD'nin, Fransa'nın, İngiltere'nin ve İsrail'in elinde. Onlar silah bırak demedikten sonra silah bırakmazlar. Dolayısıyla esas olan PKK'nın silah bırakmasından Türkiye'nin murat ettiği, beklediği nedir? Sadece Türkiye'deki değil, Irak'taki de, Kandil'deki de, İran'daki de, Suriye'nin kuzeyindeki de silah bırakacak ve bütün bu yapılar kendini fesih edecek. Bu olmadıktan sonra PKK silah bırakmış olmaz" diye konuştu.
Gündem, 06 Eylul 2025 01:45
Yorumlar (0)
Öpüşmek toplumu bozuyor da yüzlerce kişinin öldürülmesi bozmuyor mu?
İzmit Belediyesi çocuklara bayram coşkusu yaşatacak
Vatandaşa haciz, yandaşa milyarlık af
MHP Dilovası yöneticileri TBMM’de vekillerle görüştü
Gölcük’te bir kez daha Satranç Turnuvası heyecanı yaşanacak
Körfez’de oğul Musab Çelik ölen babası için lokma dağıttı
Başiskele sahili yaza hazırlanıyor
Özgür Özel'den Gebze'de bir alenin yok olduğu facia ile ilgili dikkat çeken sözler
Kocaeli Şehir Tiyatroları, Bursa’da ayakta alkışlandı
Sel, su baskını uyarısı
Albayrak, Şimşek’in yerine mi hazırlanıyor?
Çayırova Devlet Hastanesi inşaatında inceleme
Mülakat kalkacak sözü lafta kaldı
Alikahya TEM Bağlantı Yolu’nda tempo yüksek
Ara seçim küçük akılların basiretsiz ayak oyunlarıdır
İYİ Partililer Karamürsel’in nabzını tuttu!
İş insanı Yıldırım, şampiyon Dilovası Spor’u unutmadı
Körfez’de ilk hacı kafilesi yola çıktı
Yıldız Entegre, o koleksiyonu 12 şehirde görücüye çıkardı
Zeytinoğlu: İlk kez Kocaeli Sanayi Endeksi oluşturduk
Gölcük Mecit Kavan İmam Hatip Ortaokulu seçme sınavı başvuruları başladı
Altın ve dolarda yükseliş bekleniyor
İzmit’te intihar: Önce not yazdı, sonra canına kıydı
Büyükakın’ın toplantısı her kesimi bir araya getirdi
Bir an önce parlamenter sisteme dönülmeli
Kocaeli Valiliği uyardı: Kuvvetli yağış geliyor
İzmit Alikahya’da o cadde trafiğe kapatılacak
Çayırovalı karateciler madalyaları topladı
Büyükakın: Spor adına yok yok
Kandıra’da plansız yapılaşma denetimi
Sarıdoğan’dan iktidara okullarla ilgili önlem alın çağrısı
Çirkin iftiralara maruz kaldım
Büyükakın: Alın size vizyon!
Mutlak butlan kararı çıkarsa CHP yönetimi İmamoğlu'na verilmeli
Büyükakın: 2040 yılına kadar su sorunumuz olmayacak
Vali Aktaş, güne o okulu ziyaret ederek başladı
Büyükakın’dan metro projesi ile ilgili dikkat çeken sözler!
Dilovası’nda MHP’liler şampiyonluk coşkusuna ortak oldu
Körfezin futbolcu kızları sahadan galip ayrıldı
