Özel'den Erdoğan'a: Diz çökmeyeceğiz, teslim olmayacağız
Siyaset, 03 Eylul 2025 04:46CHP tarafından düzenlenen ''Millet İradesine Sahip Çıkıyor'' mitingine İstanbul'un Zeytinburnu ilçesi ev sahipliği yaptı. Mitinge katılan vatandaşlara seslenen CHP lideri Özgür Özel, "Korkmayacağız, susmayacağız, sinmeyeceğiz" dedi.
CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından her hafta çarşamba günleri İstanbul’un bir ilçesinde, her hafta sonu ise Türkiye’nin farklı illerinde düzenlenen "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitinglerinin bu haftaki adresi İstanbul'un Zeytinburnu ilçesi oldu. Sıcak havaya rağmen mitinge on binlerce vatandaş katıldı. Özel, partisinin İstanbul il yönetiminin mahkeme kararıyla görevden alınmasının ardından ilk mitingde, "Bugün Silivri Cezaevi'nde bundan birkaç saat önce suçluları, suçlananları ziyaret ettim. Birisinin suçu çok büyüktü. Onun suçu 4 kez üst üste Recep Tayyip Erdoğan'ı yenmek. Buraya, Silivri'deki belediye başkanlarımızın, bürokratlarımızın, suçsuz ailelerinin, her birisinin ayrı ayrı selamlarını, sevgilerini getirdim. Bugün bütün Türkiye'nin gözü bu meydanda" ifadesini kullandı.
CHP'nin 19 Mart operasyonlarından sonra Şişli'den başlattığı "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitinglerinin 52’nci adresi Zeytinburnu oldu. Mitingin yapılacağı 15 Temmuz Meydanı (Eski Adliye Meydanı) polis barikatları ile kapatıldı. Miting alanına Türk Bayrağı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP bayrakları asıldı.
Saat 20.30’da 15 Temmuz Meydanı'nda başlayan büyük buluşmada, on binlerce vatandaşa seslenen Özgür Özel’in konuşmasından öne çıkan ifadeler şöyle:
- Birileri vites yükseltiyor, kötülükte el yükseltiyorlar. Biz sineceğiz, siz korkacaksınız sanıyorlar. Diyorlar ki 'Biz elimizdeki mahkemelerle kararları alırız, bunların yerine kayyımları atarız. CHP'yi sustururuz, sindiririz. Kendimize uygun makbul bir muhalefet partisi tarif ederiz. Birilerini Silivri'de ezeriz, bunlar da susar.' Susmayanlara, teslim olmayanlara selam olsun. Ey Erdoğan, bu meydana bir bak bakalım, bu meydan korkuyu evde bıraktı. Zeytinburnu Meydanı 19 Mart darbecilerine, kayyımcılara, kayyımdan medet umanlara, kayyım meraklılarına en iyi cevap. Karşımızda elleri kirli, zihni kirli, bahtı kirli, geçmişi kirli, yarını kirli bir çete var. Onlara karşı elbette korkmayacağız, sinmeyeceğiz. İşte İstanbul'un iradesiyle, sizlerin iradesiyle seçilen il başkanımız burada. Ben, onunla verdiği mücadeleyle yaptığı görevle, onun yüreğiyle gurur duyuyorum. Özgür Çelik'in arkasındayız. Ekrem Başkan onunla gurur duyuyor, emekli öğretmen babası, annesi onunla gurur duyuyor, CHP onunla gurur duyuyor.
"O korkağın peşinden daha fazla yürümeyin"
- Ben bu meydana bakınca kale siyasetinin bittiğini görüyorum. Zeytinburnu milletin kalesidir, halkın kalesidir. Bugün 13 genç arkadaşımızın duruşması vardı. Haftalardır, aylardır gençlere özgürlük diyorduk. Onlardan 7'si bugün özgür kaldı. 6'sının 12'sinde bir duruşması daha var. O duruşmada cumhurbaşkanına hakaret ile suçlanıyor. Bir ülkede, ülkenin cumhurbaşkanı kendisini eleştiren gençlerin bu sempatik eyleminden bu kadar korkuyorsa bitmiştir o cumhurbaşkanı, bitmiştir.
- Karşımızda Atatürk'ten emanet aldığı. Atatürk'ün emanet ettiği sandığı milletten kaçıranlar. iktidara gelirken bindikleri demokrasi treninden 31 Mart mağlubiyetinden sonra inenler, yıllardır biz kazanıyoruz diye oynadıkları oyunun topunu kaybedince alıp da eve götürenler, bu topu keseceğiz, bundan sonra maç olmayacak diyenler var. Zeytinburnu'nun AK Partili gençlerine sesleniyorum. Yıllarca reisiniz, genel başkanınız oynadı, kazandı, sevindi. 31 Mart'ta 47 yıl sonra biz kazandık. 47 yıl sonra biz kazanıp da, 23 yıl sonra siz yenilince, sizin o çok güçlü sandığınız, yenilmez sandığınız reisiniz topu aldı kesmeye gidiyor. Korkuyor, o bir korkak. AK Parti'nin gençleri eğer siz onurunuza haysiyetinize sahip çıkmak istiyorsanız, o topu dedenizin elinden alın, sahaya gelin. Yeneriz, yeniliriz ama demokrasi hepimiz için lazım. AK Parti'nin gençleri, sahadan kaçanın takımı olmayın, korkakların takımı olmayın. Gelin, mücdaele edin. Ancak o korkağın peşinden daha fazla yürümeyin.
"Tehdit altında olan çok partili rejimdir"
- Bu yargı çetesi Türkiye'yi kirli bir yola soktu. Artık kimsenin mazbatasının bir garantisi yok, kazanılan seçimin önemi yok, eldeki belgenin önemi yok. Bir asliye hukuk mahkemesini ikna eden, bugüne kadar İstanbul İl Kongresi'ne ve Kurultayımıza 9 kere tedbir talep ettiler. 9 hakim bu aşamada tedbir demek karar demektir, yanlış iştir deyip bu talepleri reddetti. 10'uncusunu buldular, kendi istedikleri kumpası kurdular ama Türkiye'de seçim hukukunu, serbest seçimleri askıya aldılar. Muhalefet partilerinin her bir sayın genel başkanına şükranlarımı sunuyorum. Ancak tehdit altında olan sadece muhalefet partileri değildir, topyekun çok partili rejimdir, seçimli yarışlardır. Karşımızda kaybedince gitmeyen yetkiyi gasbeden, hukuku gasbeden, demokrasiyi gasbeden bir rejim vardır. Bu vicdansızlığa teslim olmayacağız.
"Diz çökmeyeceğiz, teslim olmayacağız"
-15 Temmuz akşamı Tayyip Bey'in ne istediyse verdikleri, etle tırnak gibi oldukları, altına tank verdikleri, F16'ya bindirdikleri darbeye kalkıştı. Darbe, demokrasiye karşıydı, seçilmişlere karşıydı. Erdoğan düşmanımızdır, AK Parti rakibimizdir demedik, demokrasinin arkasında durduk, seçilmişlerin arkasında durduk. O gün bize dünyaya darbeyi birlikte anlatalım diyenler, darbe bir bütün olarak tüm siyaset kurumunu hedef alıyor diyenler, bugün kaybettikleri seçimden sonra bir bütün olarak tüm siyaset kurumunu hedef alan bir darbeyi yönetiyorlar. Buradan bizlere sahip çıkan muhalefet partilerine ve tüm seçmenlere sesleniyoruz. Darbelerin dostu yoktur. Hedefi vardır, o hedefi yalnız bırakırsanız bir sonraki hedef siz olursunuz. Biz hiçbir darbeden medet ummamış, hiçbir darbeye teslim olmamış, darbelerde il başkanlıkları, genel merkezleri ele geçirilmiş, yöneticileri işkencelerden geçirilmiş, il başkanları suikastlara uğramış, şehit edilmiş bir parti olarak milletten başka güce inanmayız. Başkasının önünde eğilmeyiz. Teslim olmadık, teslim olmayacağız.
- Tehdit altında olan, sosyal medyadan paylaşım yapan, arayarak bizle düşüncelerini ileten muhalefet partilerinin her bir sayın genel başkanına şükranlarımı sunuyorum. Ancak tehdit altında olan sadece muhalefet partileri değildir. Topyekün çok partili rejimdir. Karşımızda kaybedince gitmeyen, yetkiyi gasp eden, hukuku gasp eden, demokrasiyi gasp eden bir rejim vardır. Bu vicdansızlığa teslim olmayacağız.
- İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı, soruşturmada gizlilik varken çıkmış gazetecilere "100 yılın en büyük yolsuzluğu" diyor. Bu yapılan 100 yılın en büyük arsızlığı, yüzsüzlüğüdür!
- Adalet Bakanı guguk kuşudur, günde iki defa "yargı bağımsızdır" deyip içeri kaçmaktadır. Adalet Bakanı, savcıyı sevmediğini, hakkında dosya yaptığını, onun da senden nefret ettiğini biliyoruz, tarihe korkak olarak geçeceksin, guguk kuşu olarak geçeceksin.
Siyaset, 03 Eylul 2025 04:46
Yorumlar (0)
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
Kocaeli tarımında çifte hasat
Dolar ve Euro güne nasıl başladı?
İmamoğlu'ndan korktukları kadar Allah'tan korkmuyorlar!
Bütçe açığı köprü satışıyla da kapanmaz
Vali Aktaş o köydeki mevlit programına katıldı
Emekli bankacı Selma Duman Yavuz 51 yaşında vefat etti
Kocaeli Aydınlar Ocağı, Musa Ordu’yu andı
İzmit’te şehit yakınları ve gaziler için yeni merkez
Diyanet öğrenci yurtlarına da girdi
Gizli tanık beyanı ile ilgili dikkat çeken açıklamalar
Yürekleri ısıtan görüntüler
UlaşımPark, Berlin’deki fuarda uluslararası vitrine çıkıyor
Öcalan'ı, Bahçeli mi evlendirecek?
İki ilçede eğitim ve tahliye tatbikatı
Hacı Hasan Mahallesi’nde kadın kadına buluşma!
Kaldırım taşları ve parke kaplamalar yenileniyor
Gölcüklü genç kaza kurbanı oldu
Kayyum esprisi yaptı, savcı ifadeye çağırdı!
Körfez’den çıkarıldı, deniz canlılarına yuva oldu
Aile hekimlerinin yeni yazılımla ilgili tereddütleri var
Erbakan’ın halay performansı!
