Tayyip Erdoğan şikayet etmişti, BTP lideri Hüseyin Baş hakim karşısına çıkacak
Gündem, 03 Eylul 2025 14:24Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş Perşembe günü hakim karşısına çıkacak. BTP liderinin Cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla hakkında açılan dava İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Çağlayan adliyesindeki dava saat 10.00’da başlayacak. BTP Lideri Hüseyin Baş’a 9 aydır yurtdışı yasağı ve haftalık imza atma tedbiri uygulanıyor.
Dava öncesi BTP sözcüsü Lütfullah Önder'den açıklama geldi.
Önder davaya ilişkin şunları söyledi:
“4 Eylül Perşembe günü yarın Çağlayan adliyesinde 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde Genel Başkanımız Sayın Hüseyin Baş'ın duruşması var. Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla karşı karşıyayız. Yarın duruşmaya girip savunma yapacağız.
“SİYASİ ELEŞTİRİLER SUÇMUŞ GİBİ BİR İDDİANAME OLUŞTURULMUŞ”
Yalnız ilginç bir durumla karşı karşıyayız. 4 sayfalık iddianamede yaklaşık 500 kelime konuşmanın tamamına yer verilmiş ama neyle suçlandığımızı bilmeden savunma yapacağız. Çünkü örneğin Suriye politikasının yanlışları anlatılmış, eleştirilmiş. mühürsüz oyların geçerli sayılması eleştirilmiş, özelleştirme politikaları eleştirilmiş. Bunların her biri cumhurbaşkanına hakaret suçlamasına ilişkin iddianamede suç olarak adeta belirtilmek suretiyle suçlanıyor. Yani somut olarak şu kelimeyle hakaret ettin şeklinde bir suçlamayla karşı karşıya değiliz. Bütün bu siyasi eleştiriler suçmuş gibi bir iddianame oluşturulmuş ve yarın bu eleştirilerimizin haklılığını anlatarak bir savunma yapmak durumunda kalacağız. Hukuksuz bir durumla karşı karşıyayız çünkü CMK 170 çok açık.
“SİYASAL İKTİDARI ELEŞTİRMEK SUÇ HALİNE GELDİ”
Eğer bunlar suç değilse neden iddianamede bunlara yer veriyorsunuz? Yok değil suçsa o zaman Türkiye'de siyaset yapmak, siyasal iktidarı eleştirmek suç haline geldi. Bunun fotoğrafıyla yarın karşı karşıya kalacağız.
“GENEL BAŞKANIMIZIN KONUŞMASINDA HUKUK DIŞINDA HİÇBİR TANE KELİME YOK”
Biz haklıyız. Getirdiğimiz eleştiriler de haklı. Genel Başkanımızın konuşmasında hukuk dışında hiçbir tane kelime yok. Hakaretamiz bir kelime, bir cümle yok. Biz yarın bu duruşumuzu, ortaya koymak adına orada olacağız.
“DOĞRULARI ANLATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Eğer konuşmamamız isteniyorsa kusura bakmasınlar. Bizler konuşmaya, doğruları anlatmaya, yanlış gördüklerimizi anlatıp milleti uyarmaya, siyasal iktidarı uyarmaya devam edeceğiz. Ülkemize, vatanımıza, milletimize bu anlamda sahip çıkmaya devam edeceğiz.”
Gündem, 03 Eylul 2025 14:24
Yorumlar (0)
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
Erdoğan'a PKK uyarısı
SGK'da devlet katkısı kaldırıldı!
Altın fiyatları için tarih verildi!
Emekliye şok!
Bakın şu düşkün leyleklerin yavrusunun yaptığına!
Belediyeciliği Cumhurbaşkanımızdan öğrendik
Kandıra’da fındık hasadı öncesi üreticiye yol desteği
İYİ Parti'den çerçeve yasa Anayasaya aykırı çıkışı
Maaşlara zam düzenlemesi
Gebze’de AKP’li başkanlar esnaf turuna çıktı
Beklenen büyük depremle ilgili yeni uyarı
Cem Emeksiz oğlunu evlendirecek
