Osman Hamdi Bey Müzesi restorasyonu neden bu kadar gecikti?
Gündem, 01 Eylul 2025 21:21DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Gebze Eskihisar Sahili'nde restorasyon çalışmaları devam eden Osman Hamdi Bey Müzesi ve çevresindeki peyzaj çalışmalarının uzun sürmesini eleştirdi. Gergerlioğlu, DEM Parti Kocaeli İl Eş Başkanı İbrahim Ergin ile birlikte bölgede incelemelerde bulunarak, projenin geldiği noktayı değerlendirdi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'na projenin hızlandırılması için çağrıda bulundu.
4 YILDIR BİTİRİLEMİYOR!
Müzenin yapıldığı alandaki tarihi dokuya vurgu yapan Gergerlioğlu, buranın daha önce bölge halkı tarafından piknik alanı olarak kullanılan, çok değerli ve tarihi ağaçlara sahip olduğunu belirtti. Bu ağaçların Osman Hamdi Bey'in kendisinin dikmiş olabileceğini ifade eden Gergerlioğlu, "Muazzam ağaçlar var... Fakat bakımsızlık nedeniyle ağaçlar kurumuş. Burası şu anda maalesef uzamış bir inşaat alanı nedeniyle kötü bir durumda" dedi. Projenin 2021 yılında başladığını ve yaklaşık dört yıldır devam ettiğini belirten Gergerlioğlu, inşaatın normalde şimdiye kadar bitmiş olması gerektiğini söyledi. Osman Hamdi Bey'in dünya çapında bir sanatçı olduğunu ve onun eserlerinin yapıldığı bu mekanın turizme kazandırılmasının önemine değindi. Osman Hamdi Bey’in yaşadığı evinin ve atölyesinin 4 yıl önce ziyarete açık olduğunu ve birçok turistin uğrak noktası olduğunu belirten Gergerlioğlu, restorasyonun hızlandırılarak tekrardan turizme katkı sağlaması gerektiğini vurguladı. “Gecikmenin nedenini sorgulayan Gergerlioğlu, "Müteahhitten kaynaklı mı yoksa Bakanlık yüzünden mi gecikme yaşanıyor bilmiyoruz…” ifadelerini kullandı.
.jpeg)
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI PROJEYİ BİR AN EVVEL TAMAMLAMALI
Gergerlioğlu, müzenin ve çevresindeki peyzajın tamamlanamaması nedeniyle tarihi ağaçların bakımsız kaldığını ve dallarının kurumaya başladığını söyledi. "Yazık, günah. Bunlar çok değerli ağaçlar" diyerek tepkisini dile getirdi. Bu değerli eserin Türkiye turizmine daha erken kazandırılması gerektiğini belirten Gergerlioğlu, Kültür ve Turizm Bakanı'na seslenerek, projenin bir an evvel tamamlanması için gerekli adımların atılmasını talep etti. Gergerlioğlu konuyu meclis gündemine de taşıyacaklarını sözlerine ekledi.
Gündem, 01 Eylul 2025 21:21
Yorumlar (0)
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı
Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!
Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz
Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu
Kocaeli’de Ramazan denetimi
Sigaraya büyük zam yolda
Otogaza da zam geliyor
Eleştiriden dolayı dava açması şık durmadı
Başkan Söğüt’ten Berat Kandili mesajı
Depremzedelere kışın ortasında çıkın dediler
Büyükakın: Halay da bizim horon da bizim
İzmit’te ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi ve sıcak yemek desteği başvuruları sürüyor
KOTO Başkanı Bulut, Mısır’da iş birliği protokolüne imza attı
İSU’nun 2026 yılı hedefleri masaya yatırıldı
Kocaeli vekilinden Migros işçilerine destek
Başkan Gökçe, Yığılcalılar Derneği'ne konuk oldu
Gıda enflasyonu son iki yılın zirvesine ulaştı
Yerel Destek Programı YEDEP 2026’da başvuru süresi uzatıldı
İşte TBMM'ye susmaya gidenler!
Kredi kartı limiti düzenlemesine tepki: Vatandaşın kemerinde sıkacak delik kalmadı
Pankarttan korktular, yolu polisle kestiler!
İzmit’te metro tesisinin pisliği denize mi akıyor?
AKP’de o ilçe başkanına istifa et mi denildi?
Dört parti ittifak mı yapacak?
MHP’li başkan Turhan’a Dilovası spor bayrağı
Kocaelililer, Milli Direniş Günü’nde ellerinde Türk bayrakları ile yürüdü
İmamoğlu ile birlikte diploması iptal edilen o profesörle ilgili yeni karar
Kocaeli Valiliği’nden yeni uyarı: Kuvvetli yağışlara dikkat!
Gazeteci Uğur Ulusoy’un 2’inci kitabı yayında
İzmit ile o belediye kardeş olacak!
Çayırova’da İYİ Parti’ye yeni üyeler
İktidarın en büyük rakibi emekliler!
Büyükakın’dan Berat Kandili mesajı
Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki davalar katlandı
Metro projesi için segmentler İzmit’te fabrika ortamında üretiliyor
Şiddetli fırtına uyarısı
