Osman Hamdi Bey Müzesi restorasyonu neden bu kadar gecikti?
Gündem, 01 Eylul 2025 15:57DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Gebze Eskihisar Sahili'nde restorasyon çalışmaları devam eden Osman Hamdi Bey Müzesi ve çevresindeki peyzaj çalışmalarının uzun sürmesini eleştirdi. Gergerlioğlu, DEM Parti Kocaeli İl Eş Başkanı İbrahim Ergin ile birlikte bölgede incelemelerde bulunarak, projenin geldiği noktayı değerlendirdi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'na projenin hızlandırılması için çağrıda bulundu.
4 YILDIR BİTİRİLEMİYOR!
Müzenin yapıldığı alandaki tarihi dokuya vurgu yapan Gergerlioğlu, buranın daha önce bölge halkı tarafından piknik alanı olarak kullanılan, çok değerli ve tarihi ağaçlara sahip olduğunu belirtti. Bu ağaçların Osman Hamdi Bey'in kendisinin dikmiş olabileceğini ifade eden Gergerlioğlu, "Muazzam ağaçlar var... Fakat bakımsızlık nedeniyle ağaçlar kurumuş. Burası şu anda maalesef uzamış bir inşaat alanı nedeniyle kötü bir durumda" dedi. Projenin 2021 yılında başladığını ve yaklaşık dört yıldır devam ettiğini belirten Gergerlioğlu, inşaatın normalde şimdiye kadar bitmiş olması gerektiğini söyledi. Osman Hamdi Bey'in dünya çapında bir sanatçı olduğunu ve onun eserlerinin yapıldığı bu mekanın turizme kazandırılmasının önemine değindi. Osman Hamdi Bey’in yaşadığı evinin ve atölyesinin 4 yıl önce ziyarete açık olduğunu ve birçok turistin uğrak noktası olduğunu belirten Gergerlioğlu, restorasyonun hızlandırılarak tekrardan turizme katkı sağlaması gerektiğini vurguladı. “Gecikmenin nedenini sorgulayan Gergerlioğlu, "Müteahhitten kaynaklı mı yoksa Bakanlık yüzünden mi gecikme yaşanıyor bilmiyoruz…” ifadelerini kullandı.
.jpeg)
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI PROJEYİ BİR AN EVVEL TAMAMLAMALI
Gergerlioğlu, müzenin ve çevresindeki peyzajın tamamlanamaması nedeniyle tarihi ağaçların bakımsız kaldığını ve dallarının kurumaya başladığını söyledi. "Yazık, günah. Bunlar çok değerli ağaçlar" diyerek tepkisini dile getirdi. Bu değerli eserin Türkiye turizmine daha erken kazandırılması gerektiğini belirten Gergerlioğlu, Kültür ve Turizm Bakanı'na seslenerek, projenin bir an evvel tamamlanması için gerekli adımların atılmasını talep etti. Gergerlioğlu konuyu meclis gündemine de taşıyacaklarını sözlerine ekledi.
Gündem, 01 Eylul 2025 15:57
Yorumlar (0)
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
Başkan Gökçe pazarda esnaflar ve vatandaşlarla bir araya geldi
Kocaeli’de 137 halk otobüsü şoförüne ceza
İmamın yaptığına bakın!
