Derince’de coşku dolu bir gece
Gündem, 31 Ağustos 2025 06:16Derince Belediyesi’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 103. yıl dönümü dolayısıyla düzenlediği üç günlük etkinliklerin final gösterisinde Mary Jane Müzik Grubu sahne alarak ilçe halkına coşku dolu bir gece yaşattı.
İLÇEDE BAYRAM HAVASI ESTİ
Derince Belediyesi Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli destanlarından biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 103. yıl dönümünü birbirinden renkli etkinliklerle kutladı. Üç gün boyunca devam eden kapsamlı etkinliklerin final gecesi ilçede adeta bayram havası estirdi. Kortej yürüyüşü ile start alan programda ilçe halkı ellerinde Türk bayraklarıyla Harikalar Sahili girişinde yer alan ve 17 Türk bayrağının dalgalandığı alanda buluştu. Korteje, Kocaeli Milletvekili Mühip Kanko, Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe, CHP İlçe Başkanı Orkun Utkubaş, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
COŞKULU KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ
Derince’de düzenlenen etkinlikler kapsamında protokol mensupları ve ilçe halkı ellerinde şanlı Türk bayrakları ile coşkulu bir şekilde Derince Belediyesi Gösteri Merkezi’ne kadar yürüdü. Türk bayrakları ile donatılmış cadde boyunca marşlar ve alkışlar eşliğinde gerçekleşen yürüyüşe her yaştan vatandaş katılım sağladı. Birlik ve beraberlik duygusunun en üst seviyelere ulaştığı kortej yürüyüşün ardından geniş repertuarı ve enerji dolu performansıyla dikkat çeken Mary Jane Müzik Grubu seyircilerle buluştu. Derince Belediyesi Gösteri Merkezi’nde gerçekleşen konser öncesinde Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe sahneye çıkarak hem grubun solisti Eslem Kozpınar’a çiçek takdim etti hem de günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı.
BAĞIMSIZLIĞIN EN ÖNEMLİ SİMGESİ
30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında düzenlenen konser öncesi konuklara hitap eden Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe, "Bugün milletimizin bağımsızlık mücadelesinin en önemli simgesi olan ve dünya tarihinde bir destana dönüşen 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 103. yıl dönümünü hep birlikte kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz. 30 Ağustos sadece bir zafer değil aynı zamanda zor şartlarda Türk milletinin azminin, başarısının ve birlikteliğinin bir simgesidir. Yine bu zafer bugünkü modern Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun temel taşlarından birisidir. 30 Ağustos aynı zamanda dünyadaki mazlum halklar için bir simge ve örnek olmuştur. Allah bir daha yaşatmasın ama Türk milleti dünya mazlumlarına birlikteliğin, azmin, başarının ne olduğunu göstermiştir.” dedi.
.gif)
ATATÜRK SAYGI VE MİNNETLE ANILDI
Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anan Başkan Gökçe, “Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ümüzü her zaman olduğu gibi minnetle, saygıyla, sevgiyle anıyoruz. Onun bize emanet ettiği bu Cumhuriyet'e sonuna kadar sahip çıkacağımıza söz veriyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün gazi ve şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Bize bu ülkeyi miras bırakan atalarımızı saygıyla anıyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramımız tekrar kutlu olsun." dedi. Konuşmanın ardından başlayan konserde Mary Jane Grubu performansıyla izleyenleri adeta büyüledi. İlçe halkının yoğun katılım gösterdiği konserde, 30 Ağustos’un ruhuna yaraşır marşlar ve eserler seslendirildi. Seyirciler şarkılarla bayram sevincini doyasıya yaşarken diğer taraftan da 30 Ağustos coşkusunu en güzel şekilde hissetmenin mutluluğunu hep birlikte paylaştı.
Gündem, 31 Ağustos 2025 06:16
Yorumlar (0)
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
Erdoğan'a PKK uyarısı
SGK'da devlet katkısı kaldırıldı!
Altın fiyatları için tarih verildi!
Emekliye şok!
Bakın şu düşkün leyleklerin yavrusunun yaptığına!
Belediyeciliği Cumhurbaşkanımızdan öğrendik
Kandıra’da fındık hasadı öncesi üreticiye yol desteği
İYİ Parti'den çerçeve yasa Anayasaya aykırı çıkışı
