O yolda Tır ve kamyonlar için yasak başlıyor
Gündem, 31 Ağustos 2025 10:49Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin devam eden Başiskele Kavşak Projesi sırasında trafik akışını kontrol etmek, oluşabilecek sorunların önüne geçmek için uygulayacağı bir dizi yeni kurallardan ilki yarın devreye giriyor. Trafiğin en yoğun olduğu sabah ve akşam saatlerinde D-130 karayolu Yeniköy ve Yuvacık sapağı arasındaki bölüme tır ve kamyonların giriş yasağı yarın (1 Eylül Pazartesi) başlıyor.
HANGİ SAATLERDE YASAK OLACAK?
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Başiskele Kavşağı’ndaki çalışmalar devam ederken trafik yoğunluğunu azaltmak için bir dizi kararlar aldı. Adeta açık kalp ameliyatının gerçekleşeceği bölgede trafiğin sorunsuz ilerlemesi adına olağanüstü önlemler alındı. Bu önlemlerin ilki, yarın (01 Eylül Pazartesi) başlıyor. Buna göre 07.00-10.00 ve 16.00-19.00 saatleri arasında D-130 Karayolu’nun Yeniköy ile Yuvacık Kavşağı arasındaki bölümüne kamyon ve tır gibi ağır vasıtalar giremeyecek.
UYARI AFİŞLERİ ASILDI
Büyükşehir Belediyesi, bu araçları kullanan sürücülerin mağdur olmaması için gerekli tüm çalışmaları tamamladı. D-100 Karayolu Eski Cezaevi mevkiinde(İzmit istikameti), MOBESKO mevkii(Sakarya-İzmit istikameti), Yalova Yolu Sanayi Batı Girişi(İzmit-Yalova istikameti), D-130 İhsaniye mevkii(Yalova-İzmit istikameti) ve Ereğli mevkiindeki(Yalova-İzmit istikameti) billboardlarda yasakla ilgili bilgilendirme ve uyarı afişleri asıldı. Afişler, yasak kararı kalkana kadar, yaklaşık bir yıl bu bölgelerde asılı kalacak.
ARAÇLAR İÇİN ÖZEL PARK ALANI
Yasakla ilgili tek bilgilendirme, afişlerle sınırlı değil. Bölgedeki nakliye kooperatifleri ile irtibata geçen Büyükşehir Belediyesi, Video Mesaj Sistemi(VMS) ve SMS’ler aracılığı ile ağır vasıta sürücülerine bilgilendirmede bulundu. Ayrıca Hayat Kimya Fabrikası’nın hemen yanındaki Büyükşehir’e ait 20 dönümlük alan, bu araçların park edebilmesi için yeniden düzenlendi. Ayrıca yasağa uymayan sürücülere, D-130’un her iki tarafına konuşlandırılacak ekipler vasıtasıyla anında müdahale edilerek, bu park alanına getirilecek. Araçlar yasak saatleri boyunca bu alanda bekletilecekler.
.gif)
VAPUR VE OTOBÜS SEFERLERİ ARTIRILACAK
Büyükşehir Belediyesi, Başiskele Kavşağı’ndaki çalışmalar devam ederken diğer önlemleri de önümüzdeki günlerde peş peşe hayata geçirecek. Özellikle vatandaşları toplu taşıma araçlarına yönlendirmek ve D-130’daki bireysel araç yoğunluğu azaltmak isteyen yetkililer, Gölcük, Değirmendere ve Karamürsel’den İzmit’e direkt vapur seferleri oluşturacak, normal seferlerin sayısını artıracak. Vapur ücretleri 16 TL’ye indirilecek, İzmit İskelesi’nden de 1 TL’ye şehir içi ring servisi olan 41Ç otobüs seferleri devrede olacak. İskelelerdeki otoparklar da park et-devam et sistemi ile ücretsiz yapılacak. Diğer bir ifadeyle Gölcük, Değirmendere ve Karamürsel’den vapurla İzmit şehir merkezine ulaşım sadece 17 TL(16+1) olacak. Öte yandan; Karamürsel, Halıdere, Değirmendere, Gölcük, İhsaniye, Hisareyn, Yeniköy, Bahçecik ve Karşıyaka’dan gelecek belediye otobüslerine ek seferler konulacak. Seymen Tüneli-Hürriyet Caddesi-Mahmut Çavuş Caddesi-Yunus Emre Caddesi-Pasinler Caddesi-Hoca Ahmet Yesevi Caddesi-Yuvacık Kavşağı güzergahı da alternatif güzergah olarak devreye alınacak.
Gündem, 31 Ağustos 2025 10:49
Yorumlar (0)
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
Erdoğan'a PKK uyarısı
SGK'da devlet katkısı kaldırıldı!
Altın fiyatları için tarih verildi!
Emekliye şok!
