Burada slogan olur mu?
Gündem, 30 Ağustos 2025 19:2430 Ağustos Zafer Bayramı'nın 103'ncü yıl dönümü dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında devlet ekranın katılımıyla Anıtkabir'de düzenlenen törende, daha önceki bayramlarda olduğu gibi avluya alınan bazı vatandaşlar, 'Recep Tayyip Erdoğan', 'Ümmetin umudu Tayyip Erdoğan' ve ''Reis'' şeklinde sloganlar attı. CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, tepki göstererek," Burada slogan olur mu? Burası Anıtkabir, burada slogan yok" dedi.
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 103'ncü yıl dönümü dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında devlet ekranın katılımıyla Anıtkabir'de resmi tören düzenlendi.
Erdoğan ve beraberindeki devlet erkanı, mozeleye doğru ilerlerken ve mozeleden ayrılırken avluya alınan bazı vatandaşlar, ''Recep Tayyip Erdoğan'', ''Ümmetin umudu Tayyip Erdoğan'' ve ''Reis'' şeklinde sloganlar attı.
CHP'li Akdoğan'dan tepki...
CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, slogan atan vatandaşlara, "Burası bir mezarlık, bu olacak iş mi? Her sene, her sene yapılacak iş mi? Arkadaşlar engel olun, engel olun. Engel olun. Her sene bu ayıp olur mu? Devletin bütün kademeleriyle görüşüyoruz. Bu ayıba gerek yok. Cumhurbaşkanlığıyla görüşmüşüz, Milli Savunma Bakanlığıyla görüşmüşüz, Anıtkabir'le görüşümüşüz. Arkadaşlar burası bir mezarlık. Burada Atatürk'ün mezarı var. Atatürk'ün mezarı var burada. Burada slogan olur mu? Slogan olmaz. Burada böyle bir şey yok. Burası Anıtkabir, burada slogan yok. Slogan yok arkadaş burada. Yapmayın bunu, her sene olur mu ya, her sene bu iş olur mu? Ayıp denen bir şey var" diyerek tepki gösterdi.
Anıtkabir'deki törene katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, törenin ardından Anıtkabir'de parti yetkilileriyle fotoğraf çektirdi. Daha sonra Türkiye Cumhuriyeti'nin İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün mezarını ziyaret etti.
''AK Parti'nin kadın kolları servisiyle geldik''
Resmi törene alınan bir vatandaş Anıtkabir'den ayrılırken ANKA Haber Ajansı'na konuştu. Vatandaş, "Otobüsle geldik. AK Parti'nin kadın kollarının mahalle temsilciyiz, onların servisiyle geldik. Yok sıkıntı ama germek istediler. Ortalığı germeye çalıştılar. Teşekkür ederim" dedi. Diğer vatandaşların konuşmasına ise bazı kişilerin engel olması dikkat çekti.
Gündem, 30 Ağustos 2025 19:24
Yorumlar (0)
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
Kocaeli’de perdeler Shakespeare’in ölümsüz komedisi ile açılıyor
