Yürüyüş Yolu’ndaki Açık Hava Kitap Fuarı için geri sayım başladı
Gündem, 30 Ağustos 2025 12:29Merkezi İzmit’te bulunan Halk Kürsüsü Derneği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle dünyada bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. 09-14 Eylül tarihleri arasında İzmit Endüstri Meslek Lisesi önü cadde üzerinde gerçekleştirilecek olan Açık Hava Kitap Fuarı, yüze yakın şair ve yazarın katılımıyla edebiyatseverlere unutulmaz günler yaşatacak.
DÜNYADA İLK KEZ BU KADAR GENİŞ KAPSAMLI
Fuarın açılışı 9 Eylül Pazartesi günü saat 11.00’de yapılacak. Altı gün boyunca devam edecek olan etkinlik, 14 Eylül Pazar günü saat 19.00’da kapanış töreniyle son bulacak. Organizasyonun en dikkat çeken yanı ise, bu denli geniş kapsamlı bir açık hava kitap fuarının dünyada ilk kez düzenlenecek olması.
Halk Kürsüsü Derneği Genel Başkanı Ramazan Sevinç, fuar hazırlıklarının tüm hızıyla sürdüğünü belirterek “Bu program, dünyada ilk kez bu kadar geniş kapsamlı olarak yapılacak. Amacımız, yerel yazarları ve şairleri bir araya getirmek, onları halkla buluşturmaktır. Çok büyük bir ilgi var. Görsel tanıtımlar ve duyurular, programa iki gün kala başlayacak. Profesyonel bir şekilde çalışıyoruz. Programın kusursuz olması için ekip arkadaşlarımız gece gündüz emek veriyor.”dedi.
GÜNDÜZ FUAR, AKŞAM SÖYLEŞİLER
Etkinlik yalnızca gündüz saatleriyle sınırlı olmayacak. Fuar süresince her akşam Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Milli İrade Meydanı’nda yazar ve şairlerin katılacağı söyleşiler düzenlenecek. Böylelikle kitap dostları, gündüz imza günlerinde sevdikleri yazarlarla buluşurken, akşam saatlerinde de edebiyat üzerine keyifli sohbetlere tanıklık edecek.
.gif)
YÜZE YAKIN ŞAİR VE YAZAR OKURLA BULUŞACAK
Organizasyona, edebiyat dünyasında önemli eserler vermiş yüze yakın şair ve yazar katılacak. Her bir yazar, imza günlerinde okurlarıyla birebir iletişim kurma imkânı bulacak. Aynı zamanda edebiyatın farklı dallarında eserler veren isimlerin katılımı, fuara ayrı bir zenginlik katacak.
YOĞUN İLGİ BEKLENİYOR
Kocaeli’nin kültür ve sanat yaşamına yeni bir soluk getirecek olan bu fuar, edebiyatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılanması beklenen bir etkinlik. Açık havada kurulacak stantlarla şehre farklı bir atmosfer kazandıracak olan fuar, aynı zamanda genç okurlar için de büyük bir motivasyon kaynağı olacak.
HALK KÜRSÜSÜ’NDEN ÖNEMLİ BİR ADIM
Kurulduğu günden bu yana farklı sosyal, kültürel ve edebi çalışmalara imza atan Halk Kürsüsü Derneği, bu projeyle birlikte adını uluslararası düzeyde duyuracağını belirten Ramazan Sevinç, ‘ Yerel yazarlarımıza ve şairlerimize bu kentin sahip çıkması gerekir. Bizde bu imkanı sağlıyoruz’ dedi.
Gündem, 30 Ağustos 2025 12:29
Yorumlar (0)
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
Kocaeli tarımında çifte hasat
Dolar ve Euro güne nasıl başladı?
İmamoğlu'ndan korktukları kadar Allah'tan korkmuyorlar!
Bütçe açığı köprü satışıyla da kapanmaz
Vali Aktaş o köydeki mevlit programına katıldı
Emekli bankacı Selma Duman Yavuz 51 yaşında vefat etti
Kocaeli Aydınlar Ocağı, Musa Ordu’yu andı
İzmit’te şehit yakınları ve gaziler için yeni merkez
