Büyükakın’dan 30 Ağustos mesajı: Bu topraklar kolay kazanılmadı
Gündem, 29 Ağustos 2025 16:50Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın, yayımladığı mesajla 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın, yayımladığı mesajla 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı. Aziz milletimizin bağımsızlık yolunda verdiği en büyük mücadelelerden biri olan 30 Ağustos Zaferi’nin 103.yıl dönümünü, aynı inanç ve kararlılıkla kutladıklarını ifade eden Başkan Büyükakın, “30 Ağustos, Anadolu'nun her karış toprağını vatan bilenlerin, bir hilalin gölgesinde canını ortaya koyanların destanı, tarihe düşülmüş bir onur mücadelesidir. Ve biz bu mücadelenin devamını, adaletle, merhametle, kararlılıkla yazmaya devam edeceğiz” dedi.
Tarihimizden gelen ruhla aziz milletimizin kazandığı bu büyük zaferin, “ya istiklal ya ölüm” diyerek yola çıkanların vatan sevgisinin şahikası olduğunu dile getiren Başkan Büyükakın açıklamasına şöyle devam etti: “Bazı tarihler vardır; bir milletin kaderi, bir halkın direnişi, bir neslin fedakârlığı, bir coğrafyanın kaderi o gün yeniden yazılır. 30 Ağustos, işte böyle bir gündür. Düşmanın demir çizmeleri Anadolu’yu çiğnerken, umutlar toprağa düşmüşken, bir avuç inanmış insan bağımsızlığımızı tüm dünyaya haykırarak ayağa kalktı. Ve bu millet, tarihin en onurlu zaferlerinden birini, 26 Ağustos’ta başlayan büyük taarruzun ardından 30 Ağustos’ta Dumlupınar’da kazandı. O gün düşmanla beraber esarete alış diyenler, ümidi söndürmek isteyenler, bu milleti tarihin dışına itmeyi hayal edenler de tarihe gömüldü.
Bugün bizler, özgürce yürüdüğümüz her sokakta, huzurla doğan her sabaha vatan için can verenlerin azmiyle, kanıyla, dualarıyla ulaşabiliyoruz. Dünyanın dört bir yanında zulmün, savaşın, yoksulluğun pençesindeki mazlumlara da bu mücadele umut olmaya devam ediyor. Gazze’de bir çocuğun gözyaşı, Doğu Türkistan’da bir annenin sessiz çığlığı, 100 yıl önceki Anadolu ile bugün arasında bir vicdan köprüsü kuruyor. İşte o yüzden biz, bugün susanların sesi, mazlumların ümidi, hakkın ve hakikatin tarafı olmakla da sorumluyuz.
Bugün ülkemiz, teknolojiden sanayiye, eğitimden tarıma, yerli savunma sanayisinden dijital atılımlara kadar her alanda büyük bir mücadele veriyor. Bu çağın Büyük Taarruzu; dışa bağımlılığı azaltarak yerli üretimle, milli kalkınmayla veriliyor. Ve bizler, bu ruhla Kocaeli’mizi yarınlara hazırlıyoruz. Her adımımızda şunu biliyoruz: Bu topraklar kolay kazanılmadı.
Bu büyük zaferin yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin Kurucusu, Büyük Taarruzun Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle yâd ediyorum. Milletimizin Zafer Bayramı kutlu olsun.”
Gündem, 29 Ağustos 2025 16:50
Yorumlar (0)
Dört parti ittifak mı yapacak?
MHP’li başkan Turhan’a Dilovası spor bayrağı
Kocaelililer, Milli Direniş Günü’nde ellerinde Türk bayrakları ile yürüdü
İmamoğlu ile birlikte diploması iptal edilen o profesörle ilgili yeni karar
Kocaeli Valiliği’nden yeni uyarı: Kuvvetli yağışlara dikkat!
Gazeteci Uğur Ulusoy’un 2’inci kitabı yayında
İzmit ile o belediye kardeş olacak!
Çayırova’da İYİ Parti’ye yeni üyeler
İktidarın en büyük rakibi emekliler!
Büyükakın’dan Berat Kandili mesajı
Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki davalar katlandı
Metro projesi için segmentler İzmit’te fabrika ortamında üretiliyor
Şiddetli fırtına uyarısı
Haldız inşaatla ilgili şok iddia! 45 milyon dolar nerede?
Bu nasıl ahlaksız bir habercilik anlayışı
Memurlarla ilgili düzenleme geri çekilmelidir
Bir bavula sığan hayatlar: Mübadele’nin 103. yılı İzmit’te anıldı
Kocaeli Valisi Aktaş, Boks Şampiyonasını izledi
Saadet Partisi, yerelde çözüm odaklı projelerle hazır
Tarlada 10 lira, markette 40 lira!
Akaryakıta büyük zam yolda!
Gölcük’te o çalışmalar yaz ayına yetişecek
Hava sıcaklığı 10 derece birden düşecek!
Yurt dışından konut alımı rekor kırdı!
Kocaeli’de kütüphaneler gençlerin tek adresi haline geldi
Nereye baksanız kayırma, torpil var!
Pazarda da kredi kartı dönemi başladı
Büyükakın, Gölcük’te partililerle bir araya geldi
Bariyer sistemi ile atıkların İzmit Körfezi’ne ulaşması engelleniyor
İGSAŞ’a İyi Fikir Ödülü
Erken seçim diyenlerin oranı yüzde 60'ı da geçti
Sefalet ücretlerine karşı ayağa kalktılar!
Okul temposuna Bi Mola
BTP İzmit’te üyelik standı açtı
Başiskele’de Mübadele Anıtı açıldı
Erdoğan CHP'lilere yine demediğini bırakmadı!
Kocaeli trafiğinde kasisler neye göre belirleniyor?
Emeklilerle ilgili o düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuruldu
Kocaeli Büyükşehir’in yeşil alan uzmanlığı Almanya’daki fuarda gözler önüne serildi
