SEDAŞ’tan ormanlık alanlarda drone destekli denetim
Gündem, 28 Ağustos 2025 02:20Son günlerde artan orman yangınlarına karşı tedbirlerini güçlendiren Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ), ormanlık alanlardan geçen enerji dağıtım hatlarında drone ile hava denetimleri gerçekleştiriyor. Tespit edilen riskli bölgelerde eş zamanlı bakım çalışmaları yapılarak hem kesintisiz enerji hem de doğa dostu altyapı hedefleniyor.
Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce illerinde başlatılan drone destekli hava denetimleri kapsamında, enerji hatlarına yakın ağaç dalları olası arıza ve yangın riskine yol açmadan tespit ediliyor. Ekipler, belirlenen noktalarda; ağaç budama, iletken yenileme, klemens, maşon, sıkı bağ, parafudr ve travers değişimi, kuş çarpılmalarını önleyici camper geçiş izolasyonları, akustik ve termal kamera ile tespit edilen yıpranmış izolatörlerin değişimi ve trafo üzeri izolasyon işlemleri gibi kapsamlı bakım faaliyetleri yürütüyor.
.gif)
Teknolojik donanıma sahip dronelar tarafından gözlemlenen eksiklikler, ikinci seviye bakım ekipleri tarafından iş sağlığı ve güvenliği önceliklendirilerek hızlıca gideriliyor. Ormanlık alan veya riskli bölgelerde bulunan sigortalı topraklı seksiyoner (STS) direklerin etrafına yangın önleyici setler inşa ediliyor.
SEDAŞ yöneticileri, çalışmaların 15 sepetli araç, 3 panelvan ve 39 saha çalışanı ile sürdüğünü belirterek; “Enerji arzında sürekliliği sağlamak kadar, doğayı ve ekosistemi korumak da önceliğimiz. Drone destekli denetimler sayesinde hem orman yangını riskini hem de enerji dağıtım hatlarındaki arıza olasılığını en aza indiriyoruz. Bölge halkına kesintisiz, güvenli ve çevreye duyarlı bir enerji hizmeti sunmak için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz” şeklinde açıklama yaptı.
Gündem, 28 Ağustos 2025 02:20
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
