PKK silah bırakacak, Öcalan siyasete dönecek!
Gündem, 24 Ağustos 2025 12:59Erol Mütercimler, Terörsüz Türkiye Komisyonu’nun başarısız olacağını ve AKP’nin süreci sahiplenmeyip CHP ve MHP’ye yüklediğini, asıl belirleyici ismin Abdullah Öcalan olduğunu iddia etti.
Gazeteci ve akademisyen Erol Mütercimler, Terörsüz Türkiye Komisyonu hakkında yaptığı açıklamada sert eleştirilerde bulundu. Mütercimler, komisyonun başarısızlığa mahkum olduğunu söyleyerek, sürecin uluslararası aktörlerin yönlendirmesiyle şekillendiğini ileri sürdü. Özellikle AKP’nin süreci CHP ve MHP’nin üzerine yıktığını iddia eden Mütercimler, Abdullah Öcalan’ın belirleyici aktör olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:
Baştan itibaren bu komisyonun başarılı olacağını hiç düşünmüyorum çünkü birincisi bu zorlama bir mesele oldu. PKK tamam silah bırak bıraktı diyelim hep ne dedik? SDG bırakmayacak. Nitekim bırakmayacaklarını. Şimdi aleni açık biçimde söylüyorlar zaten ve kabul etmediklerini söylüyorlar. Komisyona davet edilenlere bakıyorum. Mesela ben bir Pakize Akbaba Hanımefendi’yi bu komisyonda niye konuşturmadılar? Çünkü gelse ortalığı yıkacak.
.png)
TOPLUMUN TAMAMININ BUNA GÖNÜL RIZASI OLMASI GEREKİR
Keşke canlı yayınlansa her şey ve biz dinlesek ne kadar iyi olur. Şimdi komisyon başarılı olursa ne olur? Başarılı olmazsa ne olur? Başarılı olacağını düşünmüyorum. Bakın neden? Çünkü toplumun tamamının buna gönül rızası olması gerekir. Bir kere ne düşünüyor toplum? Bu uluslararası müesses nizamın talep ettiği bir konudur daha açıkça bu ABD'nin talep ettiği bir konu ve buradaki belirleyici aktör ne Erdoğan'dır, ne Bahçelidir, ne ana muhalefet partisinin başkanıdır. Tek bir kişidir Abdullah Öcalan. Koşulları, kuralları o koyuyor. Gündemi o belirliyor ve o gündemin üzerine yürünüyor. İkinci husus AKP bu meseleyi MHP ve CHP'nin sırtına yıktı. Dikkat edin, ne Erdoğan'ın kendisi ne kurmayları hiçbirisi meydanda yoklar. CHP ile MHP arasında bir sözlerin yükseldiği, tartıştığı bir konu halini aldı. Ayrıca CHP açısından bir şey söyleyeyim. CHP açısından bir şey söyleyeyim. Bu komisyona CHP'nin dahil olması meselesini Özgür Özel ve kurmaylarının dışında hiçbir CHP'li onaylamıyor.
ÖCALAN ÇIKARTILDIĞINDA SİYASETE DÖNECEK
Şimdi hem PKK hem SDG'ye bakalım. Şimdi bunların arkalarındaki güç ne? Yıllar yılı anlatıldı. Televizyonlarda 1 milyon kere söylendi. Kim var? Uluslararası müesses nizam dediğimiz aktörler ABD'sinden İsrail'e hepsi arkasında ama asıl bizi şimdi ne ilgilendiriyor? SDG, PKK değil mi? Şimdi PKK'ya göstermelik de olsa o silahların işte yakıp orada bir gösteri de yapmış olsa bile bunun ABD açısından anlamı, PKK ile işi bittiği için PKK bu silahı bırakacak, çekilecek. Adını her ne koyarsanız koyun siyasete dönecekler. Abdullah Öcalan bir şekliyle dönecek. Şimdi Abdullah Öcalan eğer şehit aileler, vakıflar, dernekler, gazi vakıflar bunlar ısrar eder. Abdullah Öcalan'ın hapishaneden çıkartılmasına taraftar değiller. Ortalıkta dolaşmasına taraftar değiller. Bir adım sonra zaten çıkartıldığında siyasete dönecek.
Gündem, 24 Ağustos 2025 12:59
Yorumlar (0)
İşte en az yakan araçlar listesi!
Teğmenlerin komutanı emekli edildi
Altın alımı son 3 yılın en yüksek seviyesinde
5 yaşındaki Hazar Ali, aldığı eğitimle ilk kez anne dedi
Vali Aktaş Tepeköy Mahallesi'ne de gitti
İzmit’te Buray konseriyle unutulmaz bir akşam
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
