Denize giren 110 vatandaşın daha hayatını kurtardılar
Gündem, 19 Ağustos 2025 05:03Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin denizde güvenliği sağlamak amacıyla kurduğu Kocaeli Su Kazalarını Engelleme Merkezi (KOSKEM), 11-17 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirdiği başarılı müdahalelerle 110 vatandaşın hayatını kurtardı.
CANKURTARANLAR CANLA BAŞLA GÖREV YAPIYOR
Cebeci, Kumcağız, Kerpe ve Darıca gibi yoğun kullanılan sahillerde canla başla görev yapan KOSKEM ekipleri, son bir hafta içinde toplam 110 boğulma vakasına anında müdahale etti. Buna göre Kumcağız’da 40, Cebeci’de 21, Kovanağzı’nda 7, Miço’da 1, Kerpe’de 12, Seyrek’te 8, Bağırganlı’da 4, Ereğli Kumyalı’da 2, Bayramoğlu’nda 4 ve Darıca bölgesinde 11 vatandaşın hayatı, ekiplerin profesyonel ve hızlı çalışmaları sayesinde kurtarıldı. Yaz sezonunun yoğunluğuna rağmen ekiplerin özverili çalışması vatandaşlardan büyük takdir topluyor.
SAĞLIK HİZMETLERİNDE DE HIZ KESİLMİYOR
Sadece boğulma vakalarında değil, sahil bölgelerinde yaşanan diğer sağlık sorunlarında da etkili müdahaleler yapan KOSKEM ekipleri, 11 kişiye ambulans ve ilk yardım desteği sağladı. Acil durumlarda hızlı müdahale ve sağlık kuruluşlarına güvenli ulaşım için çalışmalar aralıksız sürüyor.
.gif)
YAZ SEZONUNDA TOPLAM 1.492 KURTARMA
15 Haziran’da başlayan yaz sezonunun başından bu yana KOSKEM ekiplerinin sahillerde gerçekleştirdiği toplam kurtarma sayısı 1.492’ye ulaştı. Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların güvenliği için ekipman yatırımlarını artırmaya devam ederken, cankurtaranların eğitimlerine de özel olarak önem veriyor.
VATANDAŞLAR DİKKATLİ OLMALI
KOSKEM yetkilileri, genellikle yoğun dalga ve rüzgârın etkisiyle meydana gelen “rip” akıntısının denizdeki can güvenliğini tehlikeye düşürebildiğini belirterek, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Vatandaşların ilçelerdeki hava ve deniz koşullarına ilişkin meteorolojik verileri takip etmesinin faydalı olacağının belirtildiği açıklamada, “Olumsuz hava koşullarının olduğu günlerde ve cankurtaran bulunmayan plajlarda kesinlikle denize girilmemelidir" ifadelerine yer verildi.
Gündem, 19 Ağustos 2025 05:03
Yorumlar (0)
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
