Yazılı talepte bulunan veliler paralarını geri alacak!
Gündem, 19 Ağustos 2025 11:15Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkan Vekili Avukat İbrahim Güllü, okul servis ücretlerinin büyükşehirlerde Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından belirlendiğini belirterek, "Tavan fiyatların üzerinde herhangi bir ücret talep edilemez. Tüketici, servis firmasına yazılı ihtar göndererek fazla alınan paranın iadesini talep edebilir" dedi.
TÜKONFED Başkan Vekili İbrahim Güllü, okul servis ücretleri konusunda velilere uyarılarda bulundu. Ücret tarifelerinin büyükşehirlerde UKOME tarafından belirlendiğini söyleyen Güllü, "UKOME'nin belirlediği tavan fiyatların üzerinde herhangi bir ücret talep edilemez. Böyle bir durumla karşılaşan tüketici, servis firmasına yazılı ihtar göndererek fazla alınan paranın iadesini talep edebilir. Burada 10 yıllık zaman aşımı hakkı da söz konusu" diye konuştu.
'HEM HAKSIZ REKABET HEM HUKUKA AYKIRI'
Bazı özel okulların, yalnızca kendi anlaşmalı servis firmalarına izin verdiğini dile getiren Güllü, bunun hem haksız rekabet hem de hukuka aykırı bir uygulama olduğunu kaydetti. Güllü, "Özel okullar, anlaşması olmayan servis firmalarının okul bahçesine girmesini engelleyebiliyor. Servis firmaları ücretsiz personel taşımayı kabul etmezse, okula alınmıyor. Bu açıkça rekabetin ihlalidir" dedi.
KORSAN SERVİS RİSKİ ARTIYOR
Yüksek servis ücretlerinin velileri zorladığını söyleyen Güllü, bunun korsan taşımacılığı artırdığına dikkati çekti. Güllü, "Veliler bu maliyeti karşılayamaz hale geldiğinde, güvenliği belirsiz korsan servisler devreye giriyor. Bu da çocuklarımızı ehliyeti, yetkinliği belli olmayan kişilere teslim etmek anlamına geliyor. Bu kabul edilebilir bir uygulama değil" dedi.
'VELİLER HAKKINI ARAMALI'
Servis ücret tarifesinin yalnızca özel okulları değil, devlet okullarını da kapsadığını belirten Güllü, "Tüm okullarda servis ücretleri UKOME tarifelerine tabidir. Ayrım söz konusu değil" diye konuştu. Korsan servislerde cezai yaptırımların ayrı bir başlık olduğunu söyleyen Güllü, tüketicilerin her durumda resmi tarifelerin uygulanmasını talep edebileceğini ifade etti. Güllü, "Önemli olan velilerin hakkını bilmesi ve yazılı şekilde talepte bulunmasıdır. Milli Eğitim Bakanlığı da özel okullar ile servis firmaları arasındaki ilişkileri denetlemeli" dedi.
Gündem, 19 Ağustos 2025 11:15
Yorumlar (0)
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
Kocaeli tarımında çifte hasat
Dolar ve Euro güne nasıl başladı?
İmamoğlu'ndan korktukları kadar Allah'tan korkmuyorlar!
Bütçe açığı köprü satışıyla da kapanmaz
Vali Aktaş o köydeki mevlit programına katıldı
Emekli bankacı Selma Duman Yavuz 51 yaşında vefat etti
Kocaeli Aydınlar Ocağı, Musa Ordu’yu andı
İzmit’te şehit yakınları ve gaziler için yeni merkez
Diyanet öğrenci yurtlarına da girdi
Gizli tanık beyanı ile ilgili dikkat çeken açıklamalar
Yürekleri ısıtan görüntüler
UlaşımPark, Berlin’deki fuarda uluslararası vitrine çıkıyor
Öcalan'ı, Bahçeli mi evlendirecek?
