Aşırı sıcaklara veda, uzun süre yağmur yok!
Gündem, 18 Ağustos 2025 22:40Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Marmara ve Ege’de günlerdir etkili olan kuvvetli rüzgarın etkisini kaybettiğini, Türkiye genelinde önümüzdeki günlerde sakin ve mevsim normallerinde bir hava beklediklerini açıkladı.
Türkiye genelinde önümüzdeki günlerde sağanak yağış beklenmezken, hava sıcaklıklarının Doğu ve Güneydoğu’da yüksek, batı ve iç bölgelerde ise mevsim normallerinde seyredeceği öngörülüyor.
Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, bir haftadır Marmara ve Kuzey Ege’de etkili olan kuvvetli rüzgarın pazartesi itibarıyla hızını kaybettiğini belirtti. Şen, salı gününden itibaren İstanbul başta olmak üzere Marmara genelinde rüzgarın tamamen etkisini yitireceğini ifade etti.
AŞIRI SICAKLARA VEDA
Rüzgarın azalmasıyla birlikte Türkiye genelinde daha sakin bir hava beklendiğini söyleyen Şen, “Sıcaklıklar ortalamalarda devam edecek. İstanbul’da 30 derece civarında seyredecek. Aşırı sıcaklık görülmeyecek” dedi.
Şen, salı günü İç Anadolu’da kısa süreli sıcaklık artışı yaşanabileceğini, Trakya’da ise akşam saatlerinden itibaren yerel yağışların görülebileceğini aktardı. İstanbul’da ise yalnızca bulutlanma ve hafif çisenti olasılığı bulunduğunu dile getirdi.
Önümüzdeki haftanın sonunda sıcaklıklarda 2-3 derecelik artışların olabileceğini belirten Şen, bunun bir sıcak hava dalgası olmayacağını vurguladı. Ayrıca eylül ayının yaz mevsimi etkisiyle geçeceğini, hatta ekim ortasına kadar yazdan izlerin sürebileceğini söyledi.
MAALESEF DİYEREK AÇIKLADI
Prof. Dr. Şen, "Yağış yok maalesef. Türkiye'de uzun süredir olmayacak gibi gözüküyor. Ta ki işte deminden söylediğimiz gibi Eylül ayı yaz bitsin ondan sonra bakılacak " değerlendirmesinde de bulundu.
Gündem, 18 Ağustos 2025 22:40
Yorumlar (0)
Dilovası’nda AKP ve MHP’lilerden bayram ziyaretleri
Teröristlerin posterini açtılar
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
Boş baklava Cumhuriyet vizyonuna ihanetin bedelidir
