PKK lideri gelsin TBMM'de konuşsun dedikten sonra Bahçeli'ye yeni görev!
Siyaset, 17 Ağustos 2025 00:2129 Ekim’de Hacı Bektaş Külliyesi’nin açılışında Devlet Bahçeli’nin Alevi açılımına dair tarihi bir mesaj vereceği iddia edildi. Gazeteci Sabahattin Önkibar ise bu hamlenin Saray merkezli bir strateji olduğunu belirtti.
Ankara kulislerinde hükümetin Alevi açılımı hazırlığı konuşuluyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 29 Ekim’de Hacı Bektaş Külliyesi’nin açılışında Alevi açılımına dair mesaj vereceği iddia edildi. Bu iddiaları değerlendiren usta gazeteci Sabahattin Önkibar, “Bahçeli'nin Alevi açılımı olayı yine saray ve devlet projesidir” dedi.
Sabahattin Önkibar şöyle konuştu:
Devlet Bahçeli'nin Alevi açılımı yapma kararı alması ve Feti Yıldız'ın da anayasadaki üç maddeye kırmızı çizgimiz demesi dün çok konuşuldu. Bahçeli'nin Alevi açılımı olayı yine saray ve devlet projesidir. AKP yaparsa tutmayacağı ve etkili olmayacağı bilindiğinden PKK ve Apo olayı misali bu konuda da MHP ile lideri kullanılacak. Devlet Bahçeli her ne kadar iktidarı destekliyorsa da fiili olarak iktidarın içinde değil. Halbuki Aleviler için yapılacak bir açılımda yürütmeyi elde tutmak lazım. Yürütme yani hükümetse AKP'dir ve Devlet Bahçeli'nin kendi başına açılım yapması mümkün değildir. Böyle bir şey uzaktan gazel okumak olur. MHP Genel Başkanı onu yapmayacağına göre belli iktidarla onun arzusuyla ortak hareket ediyor. Saray ne isterse Bahçeli onu yapmaya devam ediyor. Dahası Bahçeli'nin asla Tayyip Erdoğan'ı bırakmayacağının da belgesidir. Çünkü bu tür bir amacı olan biri Alevi açılımı ya da başka bir şey demez. Belli Saray ve Bahçeli Alevi açılımıyla Cumhuriyet Halk Partisi'ne çelme takmak istiyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nu da CHP'nin başına tayin ederek ya da ayrı parti kurdurarak kullanmaya çalışacak.
AKP KENDİNİ ALTERNATİFSİZ GÖSTERME PEŞİNDE
Çok açık AKP, “Ben iyi değilim fakat tek alternatifim olan CHP de benden kötü” demeye ortam hazırlıyor. İktidar tek kurtuluş olarak kendini siyasi alternatifsiz gösterme peşinde ve bu gerçeklikten hareketle Cumhuriyet Halk Partisi MHP'den erken seçim gibi şeyler ummamalı zira onlarınki ölümüne bir birliktelik. Feti Yıldız'ın dünkü anayasanın ilk dört maddesini ve Türklüğü Türkçeyi koruyacağız açıklamasıysa MHP'de başlayan büyük kanamayı durdurma adınadır. Sarayın bütün anketlerinde MHP %7 yani baraj altı görünüyor ve buna karşı bu tür açıklamalarla durumu kurtarmaya çalışıyorlar. Kısa süre önce yeni bir milli kimlik inşa edeceğiz diyen Devlet Bahçeli değil miydi? Hem bu açıklamayı yapıp hem de kırmızı çizgilerimiz var demek böyle bir şey inandırıcı olabilir mi?
Siyaset, 17 Ağustos 2025 00:21
Yorumlar (0)
Kredi kartı limiti düzenlemesine tepki: Vatandaşın kemerinde sıkacak delik kalmadı
Pankarttan korktular, yolu polisle kestiler!
İzmit’te metro tesisinin pisliği denize mi akıyor?
AKP’de o ilçe başkanına istifa et mi denildi?
Dört parti ittifak mı yapacak?
MHP’li başkan Turhan’a Dilovası spor bayrağı
Kocaelililer, Milli Direniş Günü’nde ellerinde Türk bayrakları ile yürüdü
İmamoğlu ile birlikte diploması iptal edilen o profesörle ilgili yeni karar
Kocaeli Valiliği’nden yeni uyarı: Kuvvetli yağışlara dikkat!
Gazeteci Uğur Ulusoy’un 2’inci kitabı yayında
İzmit ile o belediye kardeş olacak!
Çayırova’da İYİ Parti’ye yeni üyeler
İktidarın en büyük rakibi emekliler!
Büyükakın’dan Berat Kandili mesajı
Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki davalar katlandı
Metro projesi için segmentler İzmit’te fabrika ortamında üretiliyor
Şiddetli fırtına uyarısı
Haldız inşaatla ilgili şok iddia! 45 milyon dolar nerede?
Bu nasıl ahlaksız bir habercilik anlayışı
Memurlarla ilgili düzenleme geri çekilmelidir
Bir bavula sığan hayatlar: Mübadele’nin 103. yılı İzmit’te anıldı
Kocaeli Valisi Aktaş, Boks Şampiyonasını izledi
Saadet Partisi, yerelde çözüm odaklı projelerle hazır
Tarlada 10 lira, markette 40 lira!
Akaryakıta büyük zam yolda!
Gölcük’te o çalışmalar yaz ayına yetişecek
Hava sıcaklığı 10 derece birden düşecek!
Yurt dışından konut alımı rekor kırdı!
Kocaeli’de kütüphaneler gençlerin tek adresi haline geldi
Nereye baksanız kayırma, torpil var!
Pazarda da kredi kartı dönemi başladı
Büyükakın, Gölcük’te partililerle bir araya geldi
Bariyer sistemi ile atıkların İzmit Körfezi’ne ulaşması engelleniyor
İGSAŞ’a İyi Fikir Ödülü
Erken seçim diyenlerin oranı yüzde 60'ı da geçti
Sefalet ücretlerine karşı ayağa kalktılar!
Okul temposuna Bi Mola
BTP İzmit’te üyelik standı açtı
Başiskele’de Mübadele Anıtı açıldı
