Gölcük’te 26. yılında da deprem şehitleri anılacak
Gündem, 13 Ağustos 2025 16:38Gölcük’te, 17 Ağustos 1999’da meydana gelen depremde hayatını kaybedenler, depremin 26. yıl dönümünde düzenlenecek programlarda dualarla anılacak.
Gölcük, 17 Ağustos 1999 tarihinde, saatler 03.02’de, 45 saniye süren depremde büyük yıkım yaşamış, toplamda 18.373, depremin merkez üssü olan Gölcük’te ise resmi rakamlara göre 5300 kişi hayatını kaybetmişti. Büyük acıların yaşandığı, asrın felaketi olarak nitelendirilen, Türkiye tarihinin en büyük depreminin 26.yılında Gölcük’te, deprem şehitlerini anmak ve deprem gerçeğine dikkat çekmek için bir dizi program düzenlenecek. Her yıl olduğu gibi Türkiye’nin dört bir yanından deprem şehitlerinin yakınlarının katılacağı törende, hayatını kaybedenler dualar ve çeşitli programlarla anılacak.
KAVAKLI SAHİLİNDE ELLER SEMAYA AÇILACAK
Gölcük Belediyesi, Asrın Felaketi 17 Ağustos Gölcük Depremi’nin 26.yılına özel anma programı, 16 Ağustos Cumartesi günü saat 14.00’da Değirmendere Çınarlık meydanda; AFAD, Deniz Polisi ve gönüllü arama kurtarma ekiplerince düzenlenecek deprem tatbikatı ile başlayacak. Her yıl olduğu gibi Kavaklı Sahili’nde devam edecek program; saat 21.00’da Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualar ile devam edecek. Tören kapsamında 03.02’de ise Deprem Şehitleri Anıtına çelenk sunumu gerçekleştirilecek.
MEZARLIKLARDA DEPREM ŞEHİTLERİ DUALARLA ANILACAK
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gölcük Belediyesi ve Gölcük Müftülüğü işbirliğinde düzenlenecek etkinliklere; 17 Ağustos Pazar de devam edilecek. Saat 11.00’da Gölcük 17 Ağustos Deprem Şehitliği’nde, 12.00’da İhsaniye Deprem Şehitliği’nde, 15.30’da Değirmendere Deprem Şehitliği’nde, 17.30’da Yazlık Asri Mezarlığı Deprem Şehitliği ve Ulaşlı Deprem Şehitliği’nde Kuran-ı Kerim tilaveti eşliğinde dualar edilecek. Ayrıca saat 13.30’da Çiftlik Ulu Camii, 17.30’da Halıdere Merkez Camii’nde Kuran-ı Kerim Tilaveti eşliğinde dualar edilecek.
BAŞKAN SEZER DAVET ETTİ
Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer yaptığı açıklamada: “Asrın felaketi 17 Ağustos Gölcük Depremi’nin üzerinden tam 26 yıl geçti. 26. yılda da hem deprem şehitlerimizi anmak, hem de deprem gerçeğine bu acıları yaşamış insanlar olarak parmak basmak adına bir dizi etkinlik düzenliyoruz. 16 Ağustos akşamı saat 21.00’da Kavaklı Marina’da yapılacak anma programa tüm hemşehrilerimi davet ediyorum” dedi.
.jpg)
Gündem, 13 Ağustos 2025 16:38
Yorumlar (0)
Asıl mesele, milyonlarca çocuğun geleceğinin tek bir sınava bağlanmış olması
Elektrik, doğal gaz ve su sayaçlarında plan değişti
Kocaeli vekilinden Avrupa Parlamentosu’nun Kıbrıs raporuna sert tepki
Başkan Özlü, kendi elleriyle aşure dağıttı
Başkan Zeytinoğlu sanayi üretim verilerini değerlendirdi
Bakan Tekin'e sert sözler! Bilimsel bir tarih tabanları yok
Çayırova’da Lavanta Hasadı Şenliği renkli görüntülere sahne oldu
Kocaeli’nde 15 Temmuz programı belli oldu
KOTO üyelerine iyi haber! İndirimli diş tedavisi
TEM Otoyolu’nda 6 ay sürecek çalışma başlıyor
Tek kullanımlık tıbbi malzemeler defalarca kullanılmış
Kocaeli’nde müzik yayın izni olmayan firmaya 1 milyonu aşan ceza
Sepaş uyardı! Evdeki gizli tehlike
İzmit Belediyesi'nden bir açılış daha: Yahya Kaptan Kütüphanesi
EMO yöneticileri sordu, Sedaş’ın üst düzey isimleri yanıt verdi!
ATM'lerde bir devir kapanıyor!
Özgür Özel'den yeni parti açıklaması
Yüzerken kramp girmesi değil, panik öldürüyor!
Derince’de mahalleler şenlendi!
Sahil kenarında bir tek ağaç yok! Her taraf beton
Çalışan da çalışmayan da geçinemiyor!
Bu noktaya uyarıcı tabela konulsun çağrısı
Karamürsel’de kahreden ölüm! Havuza düştü
Körfezli ragbici kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda göz doldurdu
15 Temmuz'la ilgili tartışılacak genelge
Memur ve işçi arasındaki korkunç gelir uçurumu
Dilovası meclisi toplandı
İzmit’te önce açılış, sonra konser!
Çayırova okuyor projesi final yaptı
DEM Partili vekilden AKP Kocaeli İl Başkanlığı önünde protesto!
Erdoğan'ın danışmanı Uçum yine yeni anayasa dedi
Başkan Hürriyet’in eski şoförü de gözaltına alındı
Halk plajı yanındaki arazide ceset bulundu
Körfez’de 52. Altın Kiraz Festivali böyle başlayacak
Büyükakın: 98 proje, 1.5 milyar TL’lik destek
İzmitli pehlivanlardan gururlandıran başarı
Saadet Partisi Kocaeli’den sert sözler!
TÜİK bu rakama nasıl ulaştı?
Sanayi devi Assan Group satıldı
