Gölcük’te 26. yılında da deprem şehitleri anılacak
Gündem, 13 Ağustos 2025 01:58Gölcük’te, 17 Ağustos 1999’da meydana gelen depremde hayatını kaybedenler, depremin 26. yıl dönümünde düzenlenecek programlarda dualarla anılacak.
Gölcük, 17 Ağustos 1999 tarihinde, saatler 03.02’de, 45 saniye süren depremde büyük yıkım yaşamış, toplamda 18.373, depremin merkez üssü olan Gölcük’te ise resmi rakamlara göre 5300 kişi hayatını kaybetmişti. Büyük acıların yaşandığı, asrın felaketi olarak nitelendirilen, Türkiye tarihinin en büyük depreminin 26.yılında Gölcük’te, deprem şehitlerini anmak ve deprem gerçeğine dikkat çekmek için bir dizi program düzenlenecek. Her yıl olduğu gibi Türkiye’nin dört bir yanından deprem şehitlerinin yakınlarının katılacağı törende, hayatını kaybedenler dualar ve çeşitli programlarla anılacak.
KAVAKLI SAHİLİNDE ELLER SEMAYA AÇILACAK
Gölcük Belediyesi, Asrın Felaketi 17 Ağustos Gölcük Depremi’nin 26.yılına özel anma programı, 16 Ağustos Cumartesi günü saat 14.00’da Değirmendere Çınarlık meydanda; AFAD, Deniz Polisi ve gönüllü arama kurtarma ekiplerince düzenlenecek deprem tatbikatı ile başlayacak. Her yıl olduğu gibi Kavaklı Sahili’nde devam edecek program; saat 21.00’da Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualar ile devam edecek. Tören kapsamında 03.02’de ise Deprem Şehitleri Anıtına çelenk sunumu gerçekleştirilecek.
MEZARLIKLARDA DEPREM ŞEHİTLERİ DUALARLA ANILACAK
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gölcük Belediyesi ve Gölcük Müftülüğü işbirliğinde düzenlenecek etkinliklere; 17 Ağustos Pazar de devam edilecek. Saat 11.00’da Gölcük 17 Ağustos Deprem Şehitliği’nde, 12.00’da İhsaniye Deprem Şehitliği’nde, 15.30’da Değirmendere Deprem Şehitliği’nde, 17.30’da Yazlık Asri Mezarlığı Deprem Şehitliği ve Ulaşlı Deprem Şehitliği’nde Kuran-ı Kerim tilaveti eşliğinde dualar edilecek. Ayrıca saat 13.30’da Çiftlik Ulu Camii, 17.30’da Halıdere Merkez Camii’nde Kuran-ı Kerim Tilaveti eşliğinde dualar edilecek.
BAŞKAN SEZER DAVET ETTİ
Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer yaptığı açıklamada: “Asrın felaketi 17 Ağustos Gölcük Depremi’nin üzerinden tam 26 yıl geçti. 26. yılda da hem deprem şehitlerimizi anmak, hem de deprem gerçeğine bu acıları yaşamış insanlar olarak parmak basmak adına bir dizi etkinlik düzenliyoruz. 16 Ağustos akşamı saat 21.00’da Kavaklı Marina’da yapılacak anma programa tüm hemşehrilerimi davet ediyorum” dedi.
.jpg)
Gündem, 13 Ağustos 2025 01:58
Yorumlar (0)
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
Boş baklava Cumhuriyet vizyonuna ihanetin bedelidir
Kocaeli’de bayramda kar sürprizi!
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya: Gönüllere dokunmaya devam edeceğiz
Büyükakın’dan şehit ailesine bayram ziyareti
Tavuk fiyatları da aldı başını giti
Vali Aktaş sürücüleri uyardı!
Başkan Ömeroğlu’ndan birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu
Gebze Ticaret Odası yöneticileri vatandaşlara bayram çöreği ikram etti
Körfez Belediyesi’nde bayramlaşma: Başkan Söğüt personele teşekkür etti
Antikkapı, binlerce kişiyi doyurdu
Hürriyet: Mutluluk dolu bir bayram diliyorum
SEDAŞ’ta bayramlaşma heyecanı
Bülent Sarı: Adaletten yana ve özgür nice bayramlar
Bakan Gürlek buna ne diyecek?
Gebze’de trafiği rahatlatacak proje yoğun tempoda sürüyor
Büyükakın’dan bayram mesajı
Kocaeli’de bayramda trafik tedbirleri: O araçlara kısıtlama
Başkan Gökçe’den hoşgörü ve dayanışma vurgusu
Kocaeli Valiliği uyardı: Sağanak yağışlara dikkat!
Bayramda o şekerlere dikkat!
