SEDAŞ, hızlı müdahale için 5 adet yüksek teknoloji cihaz satın aldı
Gündem, 08 Ağustos 2025 04:45Teknik altyapıya yaptığı yatırımlarla hizmet kalitesini sürekli olarak artıran Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ), saha operasyonlarında verimliliği yükseltmek ve arıza müdahale süreçlerini hızlandırmak amacıyla 5 adet yüksek teknolojili yeraltı kablo test cihazı satın aldı.
Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce illerinde yaklaşık 4 milyon kişiye elektrik dağıtım hizmeti sunan SEDAŞ, saha ekiplerinin etkinliğini artırmak için yatırımlarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda alınan yeni nesil portatif cihazlar, yeraltında meydana gelen kablo arızalarının hızlı ve noktasal tespitini sağlayarak, enerji kesinti süresini minimuma indiriyor.
Alımı gerçekleştirilen cihazlar, 12 kV gerilim seviyelerinde test voltajı gönderebilme kapasitesine sahip. Bu cihazlar sayesinde, yeraltındaki arızalı kabloların yeri yer seviyesinden tespit edilebiliyor; kabloda oluşan hasarın yaklaşık uzaklığı ve tam konumu belirlenerek müdahale süreci önemli ölçüde kısalıyor. Yeni test cihazlarında TDR (Zaman Alanlı Reflektometre) ve ARM (Ark Yansıma Yöntemi) teknolojileri yer alıyor. Bu iki yöntem sayesinde farklı arıza türlerinde yüksek doğrulukla sonuç alınabiliyor ve müdahale noktası hassas şekilde belirlenebiliyor. Yaklaşık 30 kilogram ağırlığında olan cihazlar hem batarya hem de AC şebeke elektriğiyle çalışabiliyor. Bu da ekiplerin sahada kesintisiz test yapabilmesine olanak tanıyor.
.gif)
SEDAŞ, cihazların etkin kullanım için 50 kişilik saha ekibine teorik ve uygulamalı tam günlük eğitimler verdi. Bu eğitimler kapsamında ekiplerin cihazlara hâkimiyetinin artırılması, sahada hata payının azaltılması ve müdahale hızının yükseltilmesi hedeflendi. Yatırımı yapılan bu ileri teknoloji ekipmanlar sayesinde arızalara daha kısa sürede müdahale edilerek, enerji arz güvenliği, operasyonel etkinlik ve müşteri memnuniyetinin yanı sıra elektrik hizmetinin sürekliliği de güç kazanacak.
Gündem, 08 Ağustos 2025 04:45
Yorumlar (0)
Kocaeli’de 30 ülkeden binlerce kadını buluşturan organizasyon
İmamoğlu'na olan destek giderek artıyor
İzmit’te küçük kalplerde büyük Atatürk sevgisi
GTÜ Kavşağı’nda trafiği rahatlatacak hamle
Belediye işçisinin feci ölümü
Başkan Sezer: Atatürk’ü rahmet, şükran ve özlemle anıyoruz
O ağzını bozduğunda neler söyledi saysam akşam haberde kullanamazsınız
Kandıra Belediyesi’nden Sayıştay raporu açıklaması
Yıldızlar Yatırım Holding, Fehmi Yıldız adına hatıra ormanı kurdu
Kartepe Teleferik’te öğrencilere yüzde 50, ailelere yüzde 25 indirim
Ticaret Bakanlığı tüketiciyi soyanları koruyor!
Gelecek Partisi Kocaeli’de bir atama daha
Yeni asgari ücret ve emekli zammı için net rakam
Valizleri aramak isteyen memurlara hakaretler savurdu
Bu operasyonları bizzat Cumhurbaşkanı yürütüyor
Diyanet, Atatürk'ü yine yok saydı
İzmit’in tanınmış ismini kalp krizi hayattan koparttı
Vergi ve harçlara yüksek zamlar
Hürriyet: Bu topraklarda Atatürk’e edilen duaya kimse yasak koyamaz
Yürüyen merdivenler bu saatlerde yine duracak!
Lapa lapa kar yağacak
Başkan Gökçe, komutan, Emniyet ve Nüfus Müdürü’nü kutladı
Özgür Özel: Bir kez daha uyarıyorum
İYİ Parti İl Başkanı Şirin’den Vali Aktaş’a 10 Kasım teşekkürü
Körfez Sevindikli’de dev yatırım!
Derince’de 10 Kasım’a özel programlar
İzmit Belediyesi marangoz arıyor!
Vah Kocaeli’m vah!
Özel Körfezim’den lösemili çocuklara özel etkinlikler
Birinci parti değişti mi? İşte son anket
CHP eski İl Başkanı Bülent Sarı, Vali İlhami Aktaş’ın kapısını çaldı
Erbakan, Bahçeli'ye yine İmralı'ya sen git dedi!
Çevreyi kirleten firmaya 1 milyon 870 bin TL’lik ceza
Metro güzergahındaki binalar risk altında!
KOTO Başkan Bulut ve yönetiminden Almanya’da önemli görüşmeler
Tanju Özcan, Davutoğlu'nu taşladı!
Dilovası’nda zabıta ekipleri marketleri boş bırakmıyor!
Okul müdürünün yaptığına bakın!
Çağlayan’daki çete hesap vermek yerine bize soruşturma açıyor
