Körfez’in çok özel sporcuları
Gündem, 08 Ağustos 2025 14:51Körfez Belediyesi Spor Okulları bünyesinde özel gereksinimli çocuklara sağlıklı gelişim ve sportif becerileri kazandırabilmek için spor eğitimleri aralıksız devam ediyor.
GELİŞMEK İÇİN SPOR EN İYİ ARAÇ
Bilindiği gibi günlük iş ve sosyal hayat içinde fiziksel kapasitemizin yeterli düzeyde kullanılması, anatomik, fizyolojik ve psikolojik yönden sağlıklı olabilmemiz için spor en iyi araçtır. Engelliler için ise spor, öncelikle bulundukları topluma adaptasyonlarını gerçekleştirmek ve kendi kendilerine yetebilmeleri için uygulanan en iyi iyileştirme programlarındandır. Özellikle çocukların temel eğitiminde önemli bir yeri olan beden eğitimi ve spor dersleri özel çocukların eğitiminde daha da önemli bir noktadadır.
BAŞKAN SÖĞÜT ÇOK ÖNEMSİYOR
Bu kapsamda özel çocukların gelişimini önemseyerek çeşitli çalışmalar ve etkinlikler yapan Körfez Belediyesi çocukların sportif anlamda da gelişmeleri için uzun süredir sportif faaliyetlerine devam ediyor. Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’ün çok önemseyerek üzerinde durduğu çocukların ve gençlerin eğitimleriyle birlikte sportif yönlerinin de ortaya çıkması için Belediye Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü ve Körfez Gençlerbirliği SK çatısı altında eğitimler veriliyor.
HEM SALONDA HEM DE HAVUZDA
Körfez Belediyesi Özel Sporcular Antrenörü Mehmet Demirci’nin verdiği eğitim Körfez Belediyesi Çok Amaçlı Spor Salonu’nda ve Belediye Yüzme Havuzu’nda yapılıyor. 100 Özel öğrencinin katılımıyla yapılan beden eğitimi ve spor çalışmaları hafta içi saat 09.00’da başlayıp 17.00’ye kadar sürüyor. Ayrıca salı, çarşamba, perşembe ve cuma günleri saat 10.00-11.00 arasında yüzme dersleri veriliyor. Eğitimlere katılmak isteyenler Körfez Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nden veya belediyenin 444 84 11 numaralı telefonundan bilgi alabilirler. Denge, el göz koordinasyonu, ince motor becerileri, kaba motor becerileri, jimnastik başlangıç seviyesi çalışmaları, yüzme çalışmaları, vücut farkındalığı eğitimlerinin yanı sıra spor branşlarına uygun yatkınlıkları olan çocuklar tespit edilip yönlendiriliyor ve çalışmalar yapılıyor.
.gif)
GELECEKTE BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATACAKLAR
Verilen eğitimlerle ilgili açıklamalarda bulunan Körfez Belediyesi Özel Çocuklar Sporcu Antrenörü Mehmet Demirci; “Özel çocuklarda ilk olarak motor becerilerine göre çalışmalar yapıyor ve verilecek spor eğitiminin planlamasını yapıyoruz. Motor becerilerin gelişme göstermesi ile birlikte çocukların spor ile ilgili gelecek hedeflerini de planlanıyoruz. Eğitimler esnasında yatkınlıklarını tespit ettiğimiz çocuklar yeteneklerine göre farklı spor branşlarına yönlendirilerek spor yaşamları ile ilgili yol haritalarını çıkarıyoruz. Sportif ve yaşamsal becerilerinin gelişmesine katkı sağlanması amacıyla uyguladığımız spor eğitimleri çocukların öz bakımlarını geliştirmelerini sağlayan yürüme, koşma, zıplama, atma, tutma, vurma, el göz koordinasyonu, odaklanma becerisi, denge, çabukluk, çeviklik, öz bakım ve yaşam beceri hedefleri üzerinde yoğunlaşıyor. Bire bir olarak uyguladığımız eğitimler çocukların fiziksel gelişimlerinin yanında bilişsel, duyusal ve psikomotor gelişimlerine de katkı yapıyor. Daha sonra diğer spor dallarıyla çocuklar tanıştırılarak, gelecek dönemlerde ciddi başarılara imza atabilecek sporcuların yetişmesini amaçlıyoruz. Biz inanıyoruz ki bu eğitimler ile Körfez'in sportif geleceğinde ve sporla yetişecek nesillerde büyük kazanımlar elde edilerek, özel sporcularla engeller birlikte aşılıp önemli işlere imza atılacak. Çocukları, gençleri, sporu ve her yaştan sporcuları çok önemseyen Körfez Belediye Başkanımız Sayın Şener Söğüt’ün hassasiyeti özel çocuklarımızın spor eğitimi almalarında da en üst noktada. Başkanımız her fırsatta özel çocuklarımızın engelleri sporla geride bırakmalarının çok önemli olduğunu ve burada sporla tanışacak çocukların sosyal hayata katılımlarının çok daha farklı olacağını ve yeni sporcular yetişeceğini dile getirerek onlara, ailelere bizlere maddi ve manevi destek veriyor. Özel eğitime ihtiyaç duyan çocukların engeli ne olursa olsun her yaşta ve cinsiyette temel hak olan eğitim hizmetini vermenin mutluluğunu yaşarken, diyoruz ki; bizim için her çocuğumuz çok özeldir”.
Gündem, 08 Ağustos 2025 14:51
Yorumlar (0)
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
Başkan Gökçe pazarda esnaflar ve vatandaşlarla bir araya geldi
Kocaeli’de 137 halk otobüsü şoförüne ceza
İmamın yaptığına bakın!
Euro'da yükseliş devam edecek mi?
