Kocaeli vekili Gergerlioğlu, başkan Büyükakın’a seslendi
Gündem, 06 Ağustos 2025 04:56Kocaeli'nin İzmit ilçesine bağlı Topçular Mahallesi'nde, kentsel dönüşüm çalışmaları nedeniyle kapanan cadde, mahalle halkını ve muhtarı isyan noktasına getirdi. DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, mahalleyi ziyaret ederek sorunu yerinde inceledi ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'a sorunu çözmesi için seslendi.
ÇILDIRACAĞIM ARTIK
Topçular Mahallesi Muhtarı Nazhanım Yazar, yolun kentsel dönüşüm nedeniyle sac panellerle kapatıldığını ancak yerine alternatif bir yol yapılmadığını belirtti. Bu durumun mahallede büyük bir kaos yarattığını ifade eden Yazar, "Mahalleli eylem yapmak istiyor. Neredeyse beni dövecek insanlar. Çıldıracağım artık." sözleriyle yaşadığı sıkıntıyı dile getirdi. Yazar, Büyükşehir Belediyesi'ne defalarca dilekçe verdiğini ancak bir sonuç alamadığını, yetkililerin "yapılacak" diyerek kendisini oyaladığını söyledi. Muhtar, "En kısa zamanda şurayı çözün. Çözülmediği takdirde bir gün beni öldürecekler muhtarın suçu diye." İfadelerini kullanarak endişelerini dile getirdi.
KAPATILAN YOL ÇÖPLÜĞE DÖNMÜŞ!
Gergerlioğlu da bölgedeki durumu "garip" ve "rezalet" olarak nitelendirdi. Gergerlioğlu, inşaat nedeniyle yolun kapatılmasının anlaşılabilir olduğunu ancak istinat duvarı yapılarak yolun yeniden açılması gerektiğini vurguladı. Yolun kapalı olması nedeniyle mahalle içinde trafiğin ara sokaklara yöneldiğini, bunun da büyük bir sorun teşkil ettiğini belirtti. Ayrıca yolun kapalı kalan kısmının bir çöplüğe dönüştüğünü de gözlemleyen Gergerlioğlu, "Burası çöplüğe dönmüş." ifadesini kullandı.
Mahalle sakinleri de yolun uzun süredir kapalı olmasından dolayı yaşadıkları mağduriyeti anlattı. Ramazan ayından önce "1-2 ay içinde yapılacak" denilen yolun hâlâ yapılmadığını belirten bir vatandaş, işe gidiş gelişlerde büyük zorluk çektiklerini, otobüs beklerken saatler harcadıklarını ve araçlarının alternatif yollarda zarar gördüğünü söyledi.
.jpeg)
KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SORUNU ÇÖZMÜYOR, MUHTAR MAĞDUR OLUYOR!
Gergerlioğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'a seslenerek, sorunun bir an önce çözülmesini talep etti. "Sayın Tahir Büyükakın sen sorunu çözmüyorsun. Millet muhatap olarak muhtarı alıyor. Aslında muhtarın bir yetkisi yok. Bu işi çözecek olan sensin." dedi. Gergerlioğlu, muhtarın can güvenliğinin tehlikede olduğunu, halkın tepkisinin muhtara yöneldiğini belirterek, "Yazık günah hanımefendi burada iki arada bir derede kalıyor." ifadelerini kullandı. Konuşmasının sonunda, yol sorununun "hemen düzeltilecek" bir durum olduğunu belirten Gergerlioğlu, "Allah aşkına şu düzeltilmeyecek bir şey mi Sayın Başkan ya? Sorarım sana." diyerek Tahir Büyükakın'a çağrıda bulundu.
Topçular Mahallesinde kapanan yol sebebiyle vatandaşların arka sokakları kullanmak zorunda kaldığını belirten Gergerlioğlu, orada da su deposu inşaatının yapılması nedeniyle yolun tamamlanamadığı ve vatandaşların kötü bir yolu kullanmak zorunda kaldıklarını belirtti.
Gündem, 06 Ağustos 2025 04:56
Yorumlar (0)
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
Erdoğan'a PKK uyarısı
SGK'da devlet katkısı kaldırıldı!
Altın fiyatları için tarih verildi!
Emekliye şok!
Bakın şu düşkün leyleklerin yavrusunun yaptığına!
Belediyeciliği Cumhurbaşkanımızdan öğrendik
Kandıra’da fındık hasadı öncesi üreticiye yol desteği
İYİ Parti'den çerçeve yasa Anayasaya aykırı çıkışı
