Akşener kazanacak aday derken kimi kastetmişti?
Siyaset, 02 Ağustos 2025 01:54Ünlü gazeteci Nuray Babacan, 2023 Cumhurbaşkanlığı seçiminin sürecinde altılı masadaki kaosun perde arkasını tek tek yandaş kanalda açıkladı.
Beyaz TV’de yayınlanan ve Türker Akıncı’nın sunduğu “Şimdi Ne Olacak?” programında Gazeteci Nuray Başaran, 2023 Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine dair dikkat çekici iddialar ortaya attı. Başaran, altılı masadaki kaosun perde arkasını anlattı.
Başaran, dönemin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Ekrem İmamoğlu’nun bu konuda anlaştığını iddia etti. 15 Aralık 2022’de Saraçhane’de düzenlenen mitingde, bando ve mehter takımlarının dahi hazır bulunduğunu belirtti.
İMAMOĞLU’NUN ADAYLIĞI ÖNCEDEN Mİ PLANLANDI?
Başaran, İmamoğlu’na yönelik hukuki kararların o dönemde alındığını ve bu kararların siyasi bir hamlenin parçası olduğunu savundu. Kemal Kılıçdaroğlu’nun Almanya’da olduğu sırada, Meral Akşener’in “kazanacak aday” vurgusuyla Ekrem İmamoğlu veya Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı desteklediğini, Kılıçdaroğlu’nun adaylığına ise mesafeli durduğunu ifade etti. Başaran’a göre, bu süreçte İmamoğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığını ilan etmesi için bir plan yapılmıştı.
TÖREN HAZIRLIKLARI VE BANDO DETAYI
Başaran, Saraçhane’deki mitingde İmamoğlu’nun adaylığını açıklamak için hazırlıklar yapıldığını, hatta belediyeye bağlı mehter ve bando takımlarının törene hazır olduğunu belirtti. “Anne-oğul” pozunun da bu planın bir parçası olduğunu ekledi. Ancak, Kılıçdaroğlu’nun Almanya’dan haberdar olmasıyla bu planın hayata geçirilemediğini söyledi.
KILIÇDAROĞLU’NUN HABERİ SÜRECİ DEĞİŞTİRDİ
Başaran, Kılıçdaroğlu’nun Almanya’da bulunduğu sırada bu gelişmelerden haberdar olduğunu ve bu durumun süreci değiştirdiğini vurguladı. Kılıçdaroğlu’nun nasıl bilgilendirildiğine dair detayların ise ancak kendisi tarafından açıklanabileceğini belirtti.
AKŞENER’İN DESTEĞİ VE İMAMOĞLU’NUN KARARSIZLIĞI
Başaran, Meral Akşener’in İmamoğlu’nun adaylığını desteklediğini ve bu yönde cesaretlendirdiğini iddia etti. Ancak, İmamoğlu’nun o gün adaylık açıklaması için gerekli cesareti gösteremediğini savundu. Akşener’in daha sonra “Cesaret edemediler” diyerek İmamoğlu ve Yavaş’ı eleştirdiğini hatırlatan Başaran, Akşener’in her iki belediye başkanını “kazanacak aday” olarak gördüğünü ve birinin aday olmasını istediğini belirtti.
Siyaset, 02 Ağustos 2025 01:54
Yorumlar (0)
Emekliye bir dokun bin ah işit
Obezite sadece fazla yemek yemekten kaynaklanmaz
Körfezli özel çocuklardan keyifli ve eğitici ziyaretler
Kocaeli’nin ulaşım vizyonu Berlin’de vitrine çıktı
Ders saatleri 40 dakikadan 30 dakikaya düşürülecek
İSU’dan baraj çevrelerine yakın koruma çiti
İzmit Belediyesinden öğrencilere pizza
Kocaeli’yi Kitap Fuarı heyecanı sardı
Mansur Yavaş istifa ettiğini açıkladı
Kartepe Kent Meydanı’nda tehlike geliyorum diyor!
Motorine indirim geliyor
Yeni nesil ATM'lerde kart yok!
Körfez Gençlerbirliği potoda lige galibiyetle başladı
Gölcük’te alışveriş festivali kapılarını açıyor
O ilçede okul kantinlerine sıkı denetim
Bu belirsizlik ve mağduriyet bitsin artık!
Annesi vahşice öldürülen kızı linç ettiler!
Derince’deki 120 yataklı sağlık tesisinde çalışmalar hız kesmiyor
Kocaeli Valiliği’nden uyarı: Fırtınaya dikkat!
Altın yatırımcılarını neler bekliyor?
Yeni vergi mi geliyor?
Kocaeli İtfaiyesi, Fransız meslektaşlarına ders verdi
Ulaşlı sahili her yağmurda göle dönüyor!
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
