Erdoğan’ın uzlaşma çağrısı siyasi çıkar amaçlı
Siyaset, 30 Temmuz 2025 21:39Eski Liberal Demokrat Parti lideri Cem Toker, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP’yi anayasa görüşmelerine davet etmesini samimiyetsiz bulduğunu açıkladı. Toker, Erdoğan’ın geçmişte CHP’yi PKK ile ilişkilendiren söylemler kullandığını hatırlatarak, şimdi uzlaşma çağrısı yapmasının siyasi çıkar amaçlı olduğunu savundu.
Yeni anayasa tartışmalarına değinen Toker, Erdoğan’ın yeniden adaylığına zemin hazırlayabilir. “Anayasaya gelinirse %99.9 yeniden adaylık gündeme gelir,” dedi. Toker, DEM Parti ile yapılan görüşmelere de dikkat çekerek CHP yönetiminin bu sürecin farkında olduğunu ifade etti. Türkiye’de insan hakları ve adalet alanında ciddi uygulama sorunları olduğunu belirten Toker, “Anayasada özgürlükler var ama uygulanmıyor,” dedi.
.jpeg)
Cem Toker şöyle konuştu:
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2023 seçimlerinden önce yani iki sene önce miting meydanlarında CHP'yi PKK ile ilişkilendiren kurgu videolar oynattı. “Montaj falan filan ne yapalım? Oynatıldı” denildi. Erdoğan, yıllarca Kemal Kılıçdaroğlu’na Bay Kemal haddini bil, sen kimsin? Sen muhalefetsin” dedi. Şimdi CHP’ye gel komisyona katıl deniliyor. Çünkü işleri zor, CHP anlatmalarına yarar. Bir cümlesini daha hatırlatayım, “Benim milletim Kandil'den destek alan adaya ülke yönetimini teslim etmez” diyordu. Erdoğan söylüyor bunları daha iki sene önce. Yani CHP = HDP = PKK = terör kampanyası yürüttü sadece iki sene önce. Ama Erdoğan'a bütün siyasi kariyeri boyunca uğraşacağı, saldıracağı bir hasım lazım. Bu iktidara geldiğinden beri vardı. Ergenekoncular, Balyozcular, laikçiler, FETÖ'cüler, PKK vebalıydı. HDP vebalıydı. Şeytanlaştırılmıştı. Bahçeli'nin çıkışından sonra şimdi onu da yapamıyor. Şimdi kendisine ne lazım? CHP lazım. Yolsuzluğa öyle bir bulaşmış algısı yaratarak, bir CHP'yi itibarsızlaştırması, şeytanlaştırması lazım. Onun için ben samimiyetsiz buluyorum. Seçmen de samimiyetsiz buluyor.
ANAYASADA ÖZGÜRLÜKLER VAR AMA UYGULANMIYOR
Bence CHP Genel Başkanı da CHP yönetimi de ne yapılacağını biliyor. DEM Parti yani İmralı Heyeti onları ziyaret etti. DEM Parti ile görüştüler. Yani bir şeyler biliyorlar. Hangi yasaları yaparlar onu söylemiyorlar. Anayasa yapmayız. Eninde sonunda iş anayasaya da gelecek. Anayasaya geldiği takdirde %99.9 Erdoğan'ın yeniden en az bir defa daha adaylığı da gündeme gelecek. Bu işe istediğiniz kadar iyi niyetle yaklaşın. Kürtlerin bireysel haklarıyla ilgili sorunlar varsa onlar var diyor. Ne kadar var? Türklerin de var. Türkiye'nin genelde bir insan hakları sorunu var. Bir adaletsizlik sorunu var. AKP 3-5 sene önce İnsan Hakları eylem planı hazırlıyoruz diye bir paketle geldi. Ondan sonra onu da rafa kaldırdılar. Türkiye'de ciddi bir insan hakları ihlali var. Hukuk ihlali var. Ama anayasamız o kadar kötü değil. Avrupa Parlamentosun raporunda yazıyor. Türkiye Cumhuriyeti anayasasında özgürlükler veriliyor diyor. Özgürlüklerin verilmesi açısından bir sorun yok. Mesele uygulamakta.
Siyaset, 30 Temmuz 2025 21:39
Yorumlar (0)
Daha iflas edecek esnafımız var
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
