Erdoğan’ın uzlaşma çağrısı siyasi çıkar amaçlı
Siyaset, 30 Temmuz 2025 03:46Eski Liberal Demokrat Parti lideri Cem Toker, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP’yi anayasa görüşmelerine davet etmesini samimiyetsiz bulduğunu açıkladı. Toker, Erdoğan’ın geçmişte CHP’yi PKK ile ilişkilendiren söylemler kullandığını hatırlatarak, şimdi uzlaşma çağrısı yapmasının siyasi çıkar amaçlı olduğunu savundu.
Yeni anayasa tartışmalarına değinen Toker, Erdoğan’ın yeniden adaylığına zemin hazırlayabilir. “Anayasaya gelinirse %99.9 yeniden adaylık gündeme gelir,” dedi. Toker, DEM Parti ile yapılan görüşmelere de dikkat çekerek CHP yönetiminin bu sürecin farkında olduğunu ifade etti. Türkiye’de insan hakları ve adalet alanında ciddi uygulama sorunları olduğunu belirten Toker, “Anayasada özgürlükler var ama uygulanmıyor,” dedi.
.jpeg)
Cem Toker şöyle konuştu:
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2023 seçimlerinden önce yani iki sene önce miting meydanlarında CHP'yi PKK ile ilişkilendiren kurgu videolar oynattı. “Montaj falan filan ne yapalım? Oynatıldı” denildi. Erdoğan, yıllarca Kemal Kılıçdaroğlu’na Bay Kemal haddini bil, sen kimsin? Sen muhalefetsin” dedi. Şimdi CHP’ye gel komisyona katıl deniliyor. Çünkü işleri zor, CHP anlatmalarına yarar. Bir cümlesini daha hatırlatayım, “Benim milletim Kandil'den destek alan adaya ülke yönetimini teslim etmez” diyordu. Erdoğan söylüyor bunları daha iki sene önce. Yani CHP = HDP = PKK = terör kampanyası yürüttü sadece iki sene önce. Ama Erdoğan'a bütün siyasi kariyeri boyunca uğraşacağı, saldıracağı bir hasım lazım. Bu iktidara geldiğinden beri vardı. Ergenekoncular, Balyozcular, laikçiler, FETÖ'cüler, PKK vebalıydı. HDP vebalıydı. Şeytanlaştırılmıştı. Bahçeli'nin çıkışından sonra şimdi onu da yapamıyor. Şimdi kendisine ne lazım? CHP lazım. Yolsuzluğa öyle bir bulaşmış algısı yaratarak, bir CHP'yi itibarsızlaştırması, şeytanlaştırması lazım. Onun için ben samimiyetsiz buluyorum. Seçmen de samimiyetsiz buluyor.
ANAYASADA ÖZGÜRLÜKLER VAR AMA UYGULANMIYOR
Bence CHP Genel Başkanı da CHP yönetimi de ne yapılacağını biliyor. DEM Parti yani İmralı Heyeti onları ziyaret etti. DEM Parti ile görüştüler. Yani bir şeyler biliyorlar. Hangi yasaları yaparlar onu söylemiyorlar. Anayasa yapmayız. Eninde sonunda iş anayasaya da gelecek. Anayasaya geldiği takdirde %99.9 Erdoğan'ın yeniden en az bir defa daha adaylığı da gündeme gelecek. Bu işe istediğiniz kadar iyi niyetle yaklaşın. Kürtlerin bireysel haklarıyla ilgili sorunlar varsa onlar var diyor. Ne kadar var? Türklerin de var. Türkiye'nin genelde bir insan hakları sorunu var. Bir adaletsizlik sorunu var. AKP 3-5 sene önce İnsan Hakları eylem planı hazırlıyoruz diye bir paketle geldi. Ondan sonra onu da rafa kaldırdılar. Türkiye'de ciddi bir insan hakları ihlali var. Hukuk ihlali var. Ama anayasamız o kadar kötü değil. Avrupa Parlamentosun raporunda yazıyor. Türkiye Cumhuriyeti anayasasında özgürlükler veriliyor diyor. Özgürlüklerin verilmesi açısından bir sorun yok. Mesele uygulamakta.
Siyaset, 30 Temmuz 2025 03:46
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
