Yazanın, çizenin, konuşanın ceza almadığı Türkiye bu mu?
Gündem, 24 Temmuz 2025 05:16Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), TELE 1’e 5 gün ekran karartma cezası verdi. CHP'nin RTÜK Üyesi İlhan Taşcı kararı sosyal medya hesabından duyurdu.
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), TELE 1’e 5 gün ekran karartma cezası verdi. Cezanın gerekçesi ise Merdan Yanardağ’ın sunduğu “4 Soru 4 Yanıt” programında 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili yaptığı değerlendirmeler oldu.
Kararı, CHP'nin RTÜK Üyesi İlhan Taşcı kararı duyurdu. Taşcı, RTÜK’ün "15 Temmuz İslamcı bir darbe girişimiydi. Bu darbenin temel sorumlusu AKP iktidarıdır" sözlerini “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” kapsamında değerlendirdiğini ve kanala 5 gün yayın durdurma ile yüzde 5 oranında idari para cezası verdiğini açıkladı.
Taşçı'nın paylaşımı şöyle devam etti:
"Basın Bayramında RTÜK’ten TELE 1’e 5 gün ekran karartma cezası! Sansürün kaldırılışının yıldönümünde RTÜK, eleştirel yayınları nedeniyle televizyon kanallarını yine cezalandırdı. İstedikleri, gerçekler konuşulmasın; hedefleri basını susturmak, ekranları karanlığa boğmak. Basın özgürlüğünün önündeki en büyük engele dönüşen RTÜK, TELE 1’e “4 Soru 4 Yanıt” programda Merdan Yanardağ’ın “15 Temmuz İslamcı bir darbe girişimiydi. Bu darbenin temel sorumlusu AKP iktidarıdır” değerlendirmeleri nedeniyle “Toplumu kin ve düşmanlığa” tahrik iddiasıyla 5 gün ekran karartma ve yüzde 5 idari para cezası verdi. Kanalın 1 yıl içerisinde aynı maddeden yine ceza alması halinde TELE 1’in lisansının iptali gündeme gelecek.
2- Tele 1’de “Çürüme” ve Halk TV’de “Gündem Özel” adlı programda, CHP’li belediye başkanlarına yönelik gözaltılar ve tutuklamalara ilişkin CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’ın “Ankara'daki tek adama sesleniyoruz. Şu andaki Adalet Bakanı ve diğer bakanlara sesleniyoruz. Onurunuz varsa, cesaretiniz varsa, şerefiniz varsa gelin mücadelenizi bizle yapın” sözlerini ekrana getirmeleri nedeniyle bu kanallara “kişi ya da kuruluşları küçük düşürücü” ifadeler savıyla bu kanallara yüzde 3 idari para cezası verildi."
Gündem, 24 Temmuz 2025 05:16
Yorumlar (0)
İmamoğlu'ndan savcılığa tepki: İddialar çöp niteliğindedir
İğneden ipliğe her şeye zam gelecek!
Parası olan altına koştu!
Yan yana saf tuttular
Minikler Ormanya’da doğayı keşfetti
Andımızın okunmasını isteyen kadına iftira mı atıldı?
Başiskele Koridor Kavşağı Projesi’nde durum ne?
Gözümüzün içine baka baka büyük Kürdistan'ın temellerini atıyorlar
Feci ölüm! Ünlü isim 16. kattan yere çakıldı
Ekmeğe büyük zam yolda!
Senaryolar eşliğinde deprem anını deneyimlediler
Kocaeli’de Dünya Tiyatro Haftası böyle kutlanacak
Motorine dev zam
Dilovası yangın faciasındaki tüm sorumlular cezalandırılana kadar mücadele edeceğiz!
Gebzeli yazar Elif Işık’tan duygulara dokunan roman
Bir ayda 262 bin vatandaş icra takibine düştü
Dilovası’nda MHP’li başkan Turhan yangın noktasına koştu
Tarikatçıları çıldırtan Ebru Teğmen'le ilgili karar!
Ekonomik daralma can yakıcı hale gelebilir
Direği oyup kabloları toprağın altından geçirerek kaçak hat çektiler!
İşte yeni Türkiye! Bayat ekmek 6 lira
Eski bakanlar kazada yaralandı
ABD ile İsrail’e atıf yapılmayan ortak bildirgeye İmamoğlu’ndan sert tepki
Gıda enflasyonunda utanç tablosu
Dilovası’nda MHP’lilerden anlamlı bayramlaşma!
İzmitli kadınlar Adana ve Antep’te eğlenceye doyacak!
Belediye personeli cenazeye giderken kaza kurbanı oldu
Halkın yüzde 74'ü adalet ve yargı sistemi kötüye gidiyor dedi
Değirmendere sahilinde estetik görünüm
Kocaeli Emniyeti’ni Bakana şikayet etti!
Yollarda bayram trafiği
İlber Ortaylı'nın vefatından önce çekilen program yayınlandı
Yalnız yaşayan Necmettin dedenin yüzünü güldüren proje
Çayırova basketbol heyecanına sahne olacak
Gram altında yeni tahmin!
At sevgisi küçük yaşta aşılanıyor
Yeni vergilerden asgari ücrete yasal düzenlemeler
İzmit Belediyesinin 1 TL'lik nikah ücreti gündem oldu
Bayram gezmesinin maliyeti arttı
